Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,908 Members 53,069 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Bootload Loop

Tip us?
 
12Fully
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 60
Join Date: Mar 2012
Default Bootload Loop

So I just got this HTC Vivid and some how I managed to put it in a bootload loop. I've flashed many ROMs in the past without any problems at all, but failed to do so on this one. The ROM I tried flashing was "[ROM] Dark Raider 1.0 [4.0.3][Aroma Installer][4-13-2012]" (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1586613) Everytime I turn the phone on it would just keep rebooting over and over, I tried reflashing a different ROM and now every time I turn on my phone it automatically goes into fastboot. I've tried looking around but I haven't found a solution to this problem. Anyone help?
 
daspazz
Old
(Last edited by daspazz; 19th April 2012 at 07:30 AM.) Reason: forgot this
#2  
daspazz's Avatar
Member
Thanks Meter 73
Posts: 85
Join Date: Mar 2012
Location: H0ust0ned
Wink Try this...............

Quote:
Originally Posted by 12Fully View Post
So I just got this HTC Vivid and some how I managed to put it in a bootload loop. I've flashed many ROMs in the past without any problems at all, but failed to do so on this one. The ROM I tried flashing was "[ROM] Dark Raider 1.0 [4.0.3][Aroma Installer][4-13-2012]" (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1586613) Everytime I turn the phone on it would just keep rebooting over and over, I tried reflashing a different ROM and now every time I turn on my phone it automatically goes into fastboot. I've tried looking around but I haven't found a solution to this problem. Anyone help?
I think Dark Raider is not for the Holiday or Vivid. Not sure. I do believe its developed by pirateghost, and he could be your "savior". Go to goo.im (Goo inside me). http://goo.im/devs/pirateghost/vivid and look in the rum_float folder and download beta4 NOT BETA.5. Then flash with that and you should be good. Flashing instructions can be found in the Vivid Super Guide thread..

You can also try the rooted OTA ICS firmware in the root of pg's directory to get back to a base ICS working ROM. I know that both of those work as I've been where you are now 3 times in the last 5 days due to playing with my phone and flashing ROMS. I tried pg's beta 5 last night and soft-bricked my Vivid twice, then recovered it it with Beta 4 and didn't loose a thing. For some reason I thought flashing the ROM (zip) over system was a good idea! D'0H!!!!

All you have to do is use the third method in the flashing ROMs section close to the bottom of post 1 from the Super Guide link above. Just copy the boot.img out of the zip and flash.

fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot

Don't forget to flash the kernel too. I am using faux123s beta 4 kernel for now. works great for a beta!

If you need more help ask and I will do my best to get you back up and running!
lmftmf Old
#3  
Guest
Thanks Meter
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by daspazz View Post
I think Dark Raider is not for the Holiday or Vivid. Not sure. I do believe its developed by pirateghost, and he could be your "savior". Go to goo.im (Goo inside me). http://goo.im/devs/pirateghost/vivid and look in the rum_float folder and download beta4 NOT BETA.5. Then flash with that and you should be good. Flashing instructions can be found in the Vivid Super Guide thread..

You can also try the rooted OTA ICS firmware in the root of pg's directory to get back to a base ICS working ROM. I know that both of those work as I've been where you are now 3 times in the last 5 days due to playing with my phone and flashing ROMS. I tried pg's beta 5 last night and soft-bricked my Vivid twice, then recovered it it with Beta 4 and didn't loose a thing. For some reason I thought flashing the ROM (zip) over system was a good idea! D'0H!!!!

All you have to do is use the third method in the flashing ROMs section close to the bottom of post 1 from the Super Guide link above. Just copy the boot.img out of the zip and flash.

fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot

Don't forget to flash the kernel too. I am using faux123s beta 4 kernel for now. works great for a beta!

If you need more help ask and I will do my best to get you back up and running!
Dark Raider is made by nottach and it works on the vivid, Or at least it did on mine
Quote:
Originally Posted by 12Fully View Post
So I just got this HTC Vivid and some how I managed to put it in a bootload loop. I've flashed many ROMs in the past without any problems at all, but failed to do so on this one. The ROM I tried flashing was "[ROM] Dark Raider 1.0 [4.0.3][Aroma Installer][4-13-2012]" (http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1586613) Everytime I turn the phone on it would just keep rebooting over and over, I tried reflashing a different ROM and now every time I turn on my phone it automatically goes into fastboot. I've tried looking around but I haven't found a solution to this problem. Anyone help?
Have you flashed the boot.img file?
 
12Fully
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 60
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by daspazz View Post
I think Dark Raider is not for the Holiday or Vivid. Not sure. I do believe its developed by pirateghost, and he could be your "savior". Go to goo.im (Goo inside me). http://goo.im/devs/pirateghost/vivid and look in the rum_float folder and download beta4 NOT BETA.5. Then flash with that and you should be good. Flashing instructions can be found in the Vivid Super Guide thread..

You can also try the rooted OTA ICS firmware in the root of pg's directory to get back to a base ICS working ROM. I know that both of those work as I've been where you are now 3 times in the last 5 days due to playing with my phone and flashing ROMS. I tried pg's beta 5 last night and soft-bricked my Vivid twice, then recovered it it with Beta 4 and didn't loose a thing. For some reason I thought flashing the ROM (zip) over system was a good idea! D'0H!!!!

All you have to do is use the third method in the flashing ROMs section close to the bottom of post 1 from the Super Guide link above. Just copy the boot.img out of the zip and flash.

fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot

Don't forget to flash the kernel too. I am using faux123s beta 4 kernel for now. works great for a beta!

If you need more help ask and I will do my best to get you back up and running!
Thanks a lot I'll give it a try later today and post back!

Quote:
Originally Posted by lmftmf View Post
Dark Raider is made by nottach and it works on the vivid, Or at least it did on mine
Have you flashed the boot.img file?
That was the first thing I did... I grabbed the boot.img from the zip and flashed it with adb.
 
Jirv311
Old
#5  
Jirv311's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 306
Posts: 1,075
Join Date: Mar 2008
Location: Johnstown
Dark Raider is almost specifically for the Vivid as it was built from an AT&T Vivid base. You don't flash the boot.img through ADB, you flash through fastboot.

Sent from my HTC Vivid
Current: Samsung Galaxy S III
Previous: HTC Vivid
Previous: Samsung Captivate

If you have a Captivate, I have a ROM for you: MaxQ and Sparko ROM
 
Jirv311
Old
#6  
Jirv311's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 306
Posts: 1,075
Join Date: Mar 2008
Location: Johnstown
Quote:
Originally Posted by daspazz View Post
I think Dark Raider is not for the Holiday or Vivid. Not sure. I do believe its developed by pirateghost,
Ouch, quite a bit of fail right there.
Current: Samsung Galaxy S III
Previous: HTC Vivid
Previous: Samsung Captivate

If you have a Captivate, I have a ROM for you: MaxQ and Sparko ROM
lmftmf Old
#7  
Guest
Thanks Meter
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by Jirv311 View Post
Ouch, quite a bit of fail right there.
xD what pirateghost would say lol
 
12Fully
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 60
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by Jirv311 View Post
Dark Raider is almost specifically for the Vivid as it was built from an AT&T Vivid base. You don't flash the boot.img through ADB, you flash through fastboot.

Sent from my HTC Vivid
That's what I meant. I went into the directory with fastboot and added the command prompt there and went from there.
 
iStatiK
Old
#9  
iStatiK's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 109
Posts: 365
Join Date: Aug 2010
Location: Shelbytown
Quote:
Originally Posted by 12Fully View Post
That's what I meant. I went into the directory with fastboot and added the command prompt there and went from there.
Is your phone plugged in? Are you coming from a previous ICS ROM? If not, you have to lock bootloader, flash, then unlock.
I'll be there when the burn the last Honky Tonk down ~ R.I.P Wayne Mills
You have an absolutely...breath-taking....hiney. I mean that thing is good.

Collection of Xposed Modules :
Here
 
12Fully
Old
#10  
Member - OP
Thanks Meter 6
Posts: 60
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by iStatiK View Post
Is your phone plugged in? Are you coming from a previous ICS ROM? If not, you have to lock bootloader, flash, then unlock.
With the bootloader locked it won't let me go into Recovery though.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...