5,814,939 Members 47,145 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[GUIDE] How to rollback from ICS leak.

Tip us?
 
PyreKing
Old
#41  
Senior Member
Thanks Meter 66
Posts: 237
Join Date: Feb 2012
Location: jax,fl
If you rooted using Timmy deans v4 your cpuid got placed in the (Acer serial #) folder just above dotnetdetecter.

Sent from my A500 using xda premium
 
ultramag69
Old
#42  
ultramag69's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 577
Posts: 4,459
Join Date: Nov 2007
Location: Waratah
Heres an idea, when you get your CPUID, then save it in a special little file on your PC... Then if the **** hits the fan again you don't have to look all over the place to find it...

I had mine backed up when I first rooted my tab.... The message RIGHT FOM THE START was you need to find your CPUID if you have trouble... This was for HC 3.2 as well...
Can't believe people are still not checking it and having it backed up somewhere...
 
dxwilliams40
Old
(Last edited by dxwilliams40; 15th March 2012 at 12:50 AM.) Reason: Solved the problem
#43  
dxwilliams40's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 323
Posts: 1,009
Join Date: Mar 2011
Location: Savannah, GA
After this step.
"It will try and scan for the current image version and new image version, this will take about 5 minutes."
I get a message "adb server is out of date.killing.adb server is" Tried downloading updated sdk tools, but still get the same message. Has anyone else has encountered this?

Edit: Issue with my laptop was the cause. Downloaded drivers to my work laptop and rolled back without an issue.
Current Devices: HTC M8: Nexus 5 :Galaxy Note 3
Get extra 5gb of cloud storage with Copy app by clicking my referral link https://copy.com?r=NP24F8
 
newbkilla
Old
#44  
Senior Member
Thanks Meter 10
Posts: 102
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by Pittek View Post
I solved this applying root to the leak version, after this the dmesg-output has magically contained the UID

http://forum.tegraowners.com/viewtopic.php?f=30&t=350
Hey, I got the original leak on my Iconia(0.009.00) and the program listed there only supports 1.031, 0.022, and 0.019...
 
redarrow75
Old
#45  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 27
Join Date: Nov 2010
Do a factory reset and then use the terminal emulator to get the txt file. You'll find the cpuid after that.

Sent from my HTC EVO 3D X515a using XDA
 
Jamesbond007vn
Old
(Last edited by Jamesbond007vn; 11th April 2012 at 10:48 AM.)
#46  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 3
Join Date: Dec 2007
Hi All,

I cannot install Terminal emulator on my A500. It says that it doesnt support my country.

I got it. Someone sent it to me and I just installed on my tablet. Right now I dont know how to find the dmesg.txt file in the tablet and how to view it.

update: I made it, finally. Just strictly follow the instruction. Thanks a heap, jazzyjames!
 
seekow
Old
#47  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Jul 2008
Thanks for this guide, it helped me to fix my a500.
 
cad_2011
Old
#48  
cad_2011's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 321
Join Date: Apr 2011
Location: Melbourne
Quote:
Originally Posted by jazzyjames View Post
Your CPUID
Your CPUID was probably changed when you flashed the ICS leak.

How you can find it in the ICS leak

Download and install a terminal emulator from the market and enter in the following.

dmesg > /mnt/sdcard/dmesg.txt

Copy that file to your computer and open it or open it in a text editor on your A500

Look for androidboot.serialno= and the number is listed is your CPUID.
i'm currently running lightspeed_4.4 (ics rom). ran this command "dmesg" and copied the dmesg.txt to my pc. cant seem to find the "serialno"

do i run this command after i flash back to "EUU from Timmydean of 3.2.1 V4"?
Current: LG G3 D855K 16G

Prev Phone:
HTC One M8, Xperia T2 Ultra (D5303), Note 2 N7105, Note N7000, SGS, HTC Desire, HD2, iPhone
 
dibb_nz
Old
#49  
Senior Member
Thanks Meter 437
Posts: 1,548
Join Date: Sep 2010
Location: Shake City
Quote:
Originally Posted by cad_2011 View Post
i'm currently running lightspeed_4.4 (ics rom). ran this command "dmesg" and copied the dmesg.txt to my pc. cant seem to find the "serialno"

do i run this command after i flash back to "EUU from Timmydean of 3.2.1 V4"?
Yep dmesg didnt worrk 4 me. You need yr UID in order to run the euu.
If u have d/l timmydeans version 4 zip theres a 'test.cmd' in there, which will give u yr UID [but[/B] u must connect yr tab to yr pc first. ONCE u have UID you must disconnect it again b4 running the euu or u will get the "download newer image" screen., and the flash will not happen.

If u r still on the hc bootloader u can try restoring yr nandroid back up, it worked for me

Acer Iconia a500: Guides & How to's

Guide - Where's my CPUID at
How To - Root, unbrick ICS
How To - Flash unlocked bootloader w/apxFlash Tool
How To - Flash unlocked bootloader w/Manual nvFlash
___________________________________

Iconia A500: CM 10 Flex JB
GT I9300: Stock
HTC ONE M7: Stock s-off
 
cad_2011
Old
#50  
cad_2011's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 15
Posts: 321
Join Date: Apr 2011
Location: Melbourne
Quote:
Originally Posted by dibb_nz View Post
Yep dmesg didnt worrk 4 me. You need yr UID in order to run the euu.
If u have d/l timmydeans version 4 zip theres a 'test.cmd' in there, which will give u yr UID [but[/B] u must connect yr tab to yr pc first. ONCE u have UID you must disconnect it again b4 running the euu or u will get the "download newer image" screen., and the flash will not happen.

If u r still on the hc bootloader u can try restoring yr nandroid back up, it worked for me
did not work for me, it says something along the line "newer firmware" and exit is the only option

how do i find out what bootloader i'm using now?
Current: LG G3 D855K 16G

Prev Phone:
HTC One M8, Xperia T2 Ultra (D5303), Note 2 N7105, Note N7000, SGS, HTC Desire, HD2, iPhone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes