5,815,061 Members 37,432 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] t-Mobile 3G USA

Tip us?
 
xakuvo
Old
(Last edited by xakuvo; 18th April 2012 at 04:38 PM.) Reason: Updates
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 42
Join Date: Jun 2011
Unhappy [Q] t-Mobile 3G USA

Guides I am following:
http://soggycashew.weebly.com/modem-dance.html
https://docs.google.com/document/pub...8mDjN6us&pli=1
SSN: -I9000GSMH
I was told it is the international edition of the GT-I9000
I am unsure what firmware I started on, i think it was a JVT? I'm unsure, but that doesn't really matter, i used Heimdall, because Odin ALWAYS stops either at Initialization... or Setup Connection..., to flash JVU, then reverted to old USB drivers and used odin to install CF-ROOT JVU(works fine just to flash kernal), so my phone was rooted, i then installed mintberry through CMW AND GOT VERY COMFORTABLE WITH IT, then realized mintberry would not allow me to go into servicemode which would HOPEFULLY get me on T-Mobiles 3G network
So im reading the guide for the modem dance and it asks me to be on UGJL2, TLJL3, UGJK3, UGJK4, modem? firmware? WHAT? i go to http://www.sammobile.com/firmware/ and try to download ANY of the listed firmwares, oh they are all on multiupload links, and they barred themselves from USA ISPs, so i cant download the firmwares, ive searched google, found an unuseable encrypted .rar, woo-hoo... but anyways, i downloaded the appropriate modems, used heimdall to revert back to the "oldest" firmware i can download... JVU (DUMB!!!!!), install cf-root with odin, go to servicemode and enable ONLY WCDMA 850, NO OTHERS ARE STARRED, reboot, *#0011# and it says im on the 1900 band, WTF, i try to install UGJL2, TLJL3, UGJK3, UGJK4 modems through CMW, USB cable NOT plugged in, same results. So I've failed on the 2nd step of the guide...how, i doubt its user error. $*$&#&@#&@ CURSES!!!!! i just tried to follow gamerz-roms guide to flashing his rom, BTW he provides link to mutliupload to d/l JVU, VERY UNIVERSAL, but odin screwed up when i try to install sephamore 2.5, why does odin always screw up? why doesn't anyone update their links? why cant i enable 3g on t-mobile? is there a rom that has WCDMA 850 enabled by default? i could flash my own modem through heimdall, but none seem 850 defaulted, right now im HATEHATING my phone, very frustrated, help me please


Im now trying to install JVU through heimdall, BECAUSE ODIN SUCKS! i replaced the modem file in the JVU package with the modem file in captivate-ugjk3-cwm3.zip...so i guess i'll see what happens
Well it worked once, then i tried again, but with sephamore kernal as replacement, now i get:
Handshaking with Loke...
ERROR: Failed to receive response!
Now what...
 
xakuvo
Old
(Last edited by xakuvo; 19th April 2012 at 04:05 PM.)
#2  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 42
Join Date: Jun 2011
So i was able to get heimdall to work by reinstalling the drivers, unplugging usb, and removing the battery for a couple min. and i installed JVU, which i seem to have to default on...now I tried the supplied passwords on sammobile on the encrypted .rar for UGJL2, a us firmware, and one worked! but when i try to flash with odin, its an odin package, i suppose i could load through heimdall, but anyways when i try to flash with odin it fails, as does the other file UGKC1, I9000UGKC1_homebinary.tar, and I9000UGJL2_homebinary_add_param.tar, so is it impossible to revert back? i should be able to do it, maybe i'll repackage these odin files for heimdall...
if i repackage for heimdall im missing boot.bin dbdata.rfs 512.pit and firmware.xml, should i pull these from the heim jvu package i have? merge them with the KG3 files, try installing through heimdall... would that be safe since odin seems to always fail on me?
 
xakuvo
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 42
Join Date: Jun 2011
Default http://www.darkyrom.com/community/index.php?threads/guide-enable-850mhz-on-any-modem.

oh i should post this list of comptable 850 defaults i found,
[I9000 Modem release dates]

UGKG3 - 07/18/2011 Default 850mhz
BVJJW2 - 05/18/2011 Default 850mhz
TUBJV6 - 05/04/2011 Default 850mhz
TUBJPD - 04/04/2011 Default 850mhz
UGKC1 - 03/04/2011 Default 850mhz
TDVJP9 - 02/15/2011 Default 850mhz
TUBJP9 - 01/28/2011 Default 850mhz
TJJJV5 - 01/15/2011 Default 850mhz
BVJJPG - 01/14/2011 Default 850mhz
BVJJV3 - 01/02/2011 Default 850mhz
UGJL2 - 12/21/2010 Default 850mhz
BVJJPD - 12/13/2010 Default 850mhz
UGJK4 - 11/29/2010 Default 850mhz
UGJK3 - 11/17/2010 Default 850mhz
thank you http://soggycashew.weebly.com/upload...ease_dates.txt
now i just got UGKG3, latest 850 enabled homebinary.tar. i found a guide, based on a guide i was using, i guess its updated? i try to do modem dance... http://www.darkyrom.com/community/in...ny-modem.3334/ is the guide i found, i follow http://soggycashew.weebly.com/ modem dance though, i dont know, we'll see i guess
i wanted to confirm that i flash with repartition uncheck and i dont have to add the 512.pit file correct?
 
xakuvo
Old
#4  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 42
Join Date: Jun 2011
*sigh*BUMP
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes