5,605,766 Members 48,199 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROMS]NEW! Dualboot Mirage CM7 / ICS CM9 Image for SDcard [5/4]

Tip us?
 
barbo
Old
#411  
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 320
Join Date: Sep 2008
Location: NY
When using the CM7 part of this dual boot card, if connecting to usb on Windows 7, there is the option for usb mass storage through a simple click in the notifications. Is there a way to do the same with this CM9 boot? I have a program that wants to syncronize Win 7 to Nook but Windows tells me there is no Android device found.
Galaxy S3 (i747) Task's AOKP KitKat 4.4.2 ROM
Nexus 7 stock 4.4.2
 
Srambo217
Old
(Last edited by Srambo217; 17th April 2012 at 04:07 AM.)
#412  
Srambo217's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 43
Posts: 467
Join Date: Jan 2012
Location: CA
It seems like no matter how I put CM7 on my Nook it shuts itself off within a few minutes. I'm also getting FCs every 30 seconds. No problems when running the stock OS, and ICS is super janky anyways.

This device was a very bad investment lol.

Sent from my DROID X2 using xda premium
 
RASTAVIPER
Old
#413  
RASTAVIPER's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 218
Posts: 1,419
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by barbo View Post
When using the CM7 part of this dual boot card, if connecting to usb on Windows 7, there is the option for usb mass storage through a simple click in the notifications. Is there a way to do the same with this CM9 boot? I have a program that wants to syncronize Win 7 to Nook but Windows tells me there is no Android device found.
To my Cm9 is working exactly the same way.
Did you try to unplug and then plug again til you see the notification for the storage?
Try also maybe another USB slot.

Unleashed from my Revolutionized Desire HD
Phone 1: NEXUS 4 16GB, Rooted, Stock 4.4.1,Hells God b45 kernel
Phone 2: HTC DESIRE HD @1.2Ghz Rooted with JellyTime 4.2 R11 1900mah Anker battery
Tablet 1: TABLET v975m 32gb: custom 4.3 Rom
Tablet 2: TV BOX CS968, GEASS custom Rom
 
boyoboyo
Old
#414  
Senior Member
Thanks Meter 19
Posts: 110
Join Date: Jun 2009
Question: In what manner I can update to a newer nightly? Can I download eyeballer's latest release and "update zip" using the SD CWM? I mean, does it know that it needs to be updated on the second partition, where the previous eyeballe's release resides?
 
racks11479
Old
#415  
racks11479's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 750
Posts: 990
Join Date: Jan 2011
Location: Fresh Meadows

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by boyoboyo View Post
Question: In what manner I can update to a newer nightly? Can I download eyeballer's latest release and "update zip" using the SD CWM? I mean, does it know that it needs to be updated on the second partition, where the previous eyeballe's release resides?
No, the zips need to be modded for it to flash correctly also the ramdisk needs to be edited to mount the correct partitions on boot.

Sorry I haven't been updating lately, just been real busy with alot of other stuff at the moment. I've been meaning to write a little script that that will give you the option to mod any zip file to flash to either the primary or secondary boot. It will be ran from your pc of course. I'll try it whip it up when ever I have some time this week.

-Racks
The Following User Says Thank You to racks11479 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
shumash
Old
#416  
Senior Member
Thanks Meter 1483
Posts: 869
Join Date: Jun 2008

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by boyoboyo View Post
Question: In what manner I can update to a newer nightly? Can I download eyeballer's latest release and "update zip" using the SD CWM? I mean, does it know that it needs to be updated on the second partition, where the previous eyeballe's release resides?
You could do this:

http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=179
The Following 2 Users Say Thank You to shumash For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
barbo
Old
#417  
Senior Member
Thanks Meter 36
Posts: 320
Join Date: Sep 2008
Location: NY
I wrote this earlier: When using the CM7 part of this dual boot card, if connecting to usb on Windows 7, there is the option for usb mass storage through a simple click in the notifications. Is there a way to do the same with this CM9 boot? I have a program that wants to syncronize Win 7 to Nook but Windows tells me there is no Android device found.

Quote:
Originally Posted by RASTAVIPER View Post
To my Cm9 is working exactly the same way.
Did you try to unplug and then plug again til you see the notification for the storage?
Try also maybe another USB slot.
I mis-spoke. It isn't Win 7 that complains, it is my program which is eWallet that I am tryijng to sync and eWallet says "no Android device found".
Galaxy S3 (i747) Task's AOKP KitKat 4.4.2 ROM
Nexus 7 stock 4.4.2
 
krahim786
Old
#418  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 27
Join Date: Dec 2007
[QUOTE=shumash;22489290]I'm working on a step-by-step process and will post it shortly.

---------- Post added at 08:39 AM ---------- Previous post was at 08:15 AM ----------



To make sure that I didn't get the two builds mixed up, I followed this procedure:

1. Make sure that you have Rack's latest updated (.zip, not the .img) files from the second post, i.e. Update-Encore_CM9_DualbootSD_xxxxxxx.zip and Update-Mirage_CM7_DualbootSD_xxxxx.zip.

2. Download the latest Mirage and ICS builds from their respective threads.

3. Unzip the Mirage and ICS builds into separate folders. Go into the folders and delete the META-INF folders and the ramdisk.img files.

4. Open the CM9_DualbootSD .zip and unzip the META-INF folder and ramdisk.img file into your ICS folder. Do the same for the CM7_DualbootSD .zip into your Mirage folder.

5. Go into each of the folders, Mirage and ICS, and open the /system/etc folder. You'll find a file named vold.fstab. Open it in an editor like Notepad. It's not formatted, but find the line that looks like this:
Code:
## <sysfs_path> - List of sysfs paths to source devices
######################

dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices
Change the "a" in "auto" to a "7" and delete the "uto". Save the file.

6. I added a step to get the proper CM9 bootanimation at startup. Go into the CM9_DualbootSD .zip file and drill down to the /system/media folder. Extract the bootanimation.zip file. Copy that file over the bootanimation.zip file in the same location in your ICS folder.

7. In each of the of the folders, Mirage and ICS, zip all the files into a .zip file (I use 7-Zip). Call them what you want, but use a name that distinguishes them from Rack's .zip files.

8. Copy the .zip files to your NC sdcard the same way you would Rack's files and flash them using the procedure he outlines for his own files. You'll have to flash gapps and all the other fixes he suggests.

9. Boot up using the normal dualboot procedure and deal with all the problems and issues associated with using nightly builds.

---------- Post added at 08:45 AM ---------- Previous post was at 08:39 AM ----------



i have followed these steps exactly. when trying to install, every single modified zip file says "Installation aborted." and does not install. Do I need to sign these roms? what am I missing? I'm also trying to install the new Google Play vending.apk from goo-inside.me to the gapps files from racks. that's also giving me the same error while installing. any ideas?
 
tourist2
Old
#419  
Member
Thanks Meter 5
Posts: 63
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by krahim786 View Post
i have followed these steps exactly. when trying to install, every single modified zip file says "Installation aborted." and does not install. Do I need to sign these roms? what am I missing? I'm also trying to install the new Google Play vending.apk from goo-inside.me to the gapps files from racks. that's also giving me the same error while installing. any ideas?
Check your zip file on a PC. I made a mistake by putting the whole folder to a zip file that adds an extra level of directory to the file and got the same message. Once I realize the issue, I just select all the contents within the folder and compress to a zip file that solve the problem. You may have a different problem, but it is likely related to the zip file.
 
DizzyDen
Old
#420  
DizzyDen's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 560
Posts: 1,299
Join Date: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by racks11479 View Post
No, the zips need to be modded for it to flash correctly also the ramdisk needs to be edited to mount the correct partitions on boot.

Sorry I haven't been updating lately, just been real busy with alot of other stuff at the moment. I've been meaning to write a little script that that will give you the option to mod any zip file to flash to either the primary or secondary boot. It will be ran from your pc of course. I'll try it whip it up when ever I have some time this week.

-Racks
Racks... I could probably add the edits as options in the IMEI Generator program as well... Could be radio selections for primary or alternat OS.... let me know if you want me to work on it... or just let you whip out your program.
Always remember...
YCGIYWG
(You Can't Get... If You Won't Give)
The Dizzy One

My humble contributions:
IMEI Generator
Customizing ROMs thread
To have devices added to IMEI Generator
IMEIme bug report thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes