Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Android 5.1 Possibly Coming February 2015

Google released Android 5.0 just over a month ago, and since then Lollipop has been trying to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Low level format internal memory

OP lowsum

20th April 2012, 04:36 AM   |  #1  
lowsum's Avatar
OP Senior Member
Flag Quebec City
Thanks Meter: 73
 
263 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
For some reason my flexrom partition got corrupted and I would like to low level format, a normal format in cwm can't repair it. Currently I can only install rom that do not touch flexrom. Is this even possible? Any help would be greatly appreciated.
20th April 2012, 07:32 AM   |  #2  
Moscow Desire's Avatar
Senior Moderator - Resident Troll Killer
Flag Somewhere in a Deep Cave on the Troll Kings Throne
Thanks Meter: 6,232
 
7,464 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by lowsum

For some reason my flexrom partition got corrupted and I would like to low level format, a normal format in cwm can't repair it. Currently I can only install rom that do not touch flexrom. Is this even possible? Any help would be greatly appreciated.

If you have your cuid number, you can go to the ics recovery thread, and nvflash the patched ics boot loader and recovery. I believe this will format all partitions and wipe the tablet clean leaving only the ics patched boot loader and cwm recovery.

Had to do it on mine yesterday as the leaked 501 updates fubarred all internal memory. No biggie.
20th April 2012, 09:57 AM   |  #3  
lowsum's Avatar
OP Senior Member
Flag Quebec City
Thanks Meter: 73
 
263 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Thanks for replying again moscow, I tried this method:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1522384

I think that's the one you were talking about. I don't know why but my tab doesn't wake in "download mode" as specified. I do put it in apx with the reset/power combination but nothing happen when I enter my sbk. Strangely I can use apx with timmydean's 3.2.1 EEUs tool without problem but I can't with nflash...I succesfuly used nflash before to patch the bootloader and flash cwm when I tried the leak back then but it doesn't work anymore.

Something other than flexrom must be wrong...cmw always give me an error when formating flexrom though. At least the ICS rom that shall not be named work fine at least. As I said in my other thread, all leak based rom fail to boot...even the new cm9, probably because it use stock ics kernel. I hope the official ota update will fix it, but I doubt it because even the update.zip with stock recovery failed to boot. Thanks again for your assistance Moscow!
20th April 2012, 03:18 PM   |  #4  
Moscow Desire's Avatar
Senior Moderator - Resident Troll Killer
Flag Somewhere in a Deep Cave on the Troll Kings Throne
Thanks Meter: 6,232
 
7,464 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by lowsum

Thanks for replying again moscow, I tried this method:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1522384

I think that's the one you were talking about. I don't know why but my tab doesn't wake in "download mode" as specified. I do put it in apx with the reset/power combination but nothing happen when I enter my sbk. Strangely I can use apx with timmydean's 3.2.1 EEUs tool without problem but I can't with nflash...I succesfuly used nflash before to patch the bootloader and flash cwm when I tried the leak back then but it doesn't work anymore.

Something other than flexrom must be wrong...cmw always give me an error when formating flexrom though. At least the ICS rom that shall not be named work fine at least. As I said in my other thread, all leak based rom fail to boot...even the new cm9, probably because it use stock ics kernel. I hope the official ota update will fix it, but I doubt it because even the update.zip with stock recovery failed to boot. Thanks again for your assistance Moscow!


Well, when I fubarred my blocks, it took me a couple times till I figured out to nvflash from a normal windows cmd window, and not through adb!

Also, although my cuid numbers are different, they output the same sequence through vach's site.

Have you toggled data/media in cwm to completely format the tab?

Still I would try the nvflash for the patched boot loader. That should wipe that puppy clean.
Last edited by Moscow Desire; 20th April 2012 at 03:26 PM.
20th April 2012, 10:00 PM   |  #5  
lowsum's Avatar
OP Senior Member
Flag Quebec City
Thanks Meter: 73
 
263 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by Moscow Desire

Well, when I fubarred my blocks, it took me a couple times till I figured out to nvflash from a normal windows cmd window, and not through adb!

Also, although my cuid numbers are different, they output the same sequence through vach's site.

Have you toggled data/media in cwm to completely format the tab?

Still I would try the nvflash for the patched boot loader. That should wipe that puppy clean.

Ok I finally got it to enter download mode (I had some missing files) and start the flashing procedure but again with errors. I removed the CLS from the run.bat, so here is the ouput:
Code:
Generate your SBK with your CPUID from here : http://vache-android.com/v1/index.
php?site=sbk
Enter your SBK:0x97D71E00 0xD423C006 0x3B6A2404 0x027A2103

Loading bootloader...
Nvflash started
rcm version 0X20001
System Information:
   chip name: t20
   chip id: 0x20 major: 1 minor: 3
   chip sku: 0x8
   chip uid: 0x037c6205447fe157
   macrovision: disabled
   hdcp: enabled
   sbk burned: true
   dk burned: true
   boot device: emmc
   operating mode: 4
   device config strap: 0
   device config fuse: 0
   sdram config strap: 3

sending file: bct.bct
- 4080/4080 bytes sent
bct.bct sent successfully
odm data: 0x300d8011
downloading bootloader -- load address: 0x108000 entry point: 0x108000
sending file: bootloader.bin
| 714385/714385 bytes sent
bootloader.bin sent successfully
waiting for bootloader to initialize
bootloader downloaded successfully
failed executing command 25 NvError 0x120002
command failure: sync failed (bad data)
bootloader status: Bct Write Failed (code: 22) message: nverror:0x8 (0x11000008)
 flags: 0

   **********************************************************
   *   Press any key when your A500 is in bootloader mode   *
   **********************************************************
Press any key to continue . . .
Flashing patched bootloader V2...
Nvflash started
[resume mode]
Formatting partition 4 please wait.. Command Execution failed cmd 13, error 0x12
0002
FAILED!
command failure: format partition failed (bad command)
bootloader status: unknown operation (code: 1) message:  flags: 0

Nvflash started
[resume mode]
So if im right partition 4 is bootloader, hope that helps..Thanks!
20th April 2012, 10:29 PM   |  #6  
Moscow Desire's Avatar
Senior Moderator - Resident Troll Killer
Flag Somewhere in a Deep Cave on the Troll Kings Throne
Thanks Meter: 6,232
 
7,464 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by lowsum

Ok I finally got it to enter download mode (I had some missing files) and start the flashing procedure but again with errors. I removed the CLS from the run.bat, so here is the ouput:

Code:
Generate your SBK with your CPUID from here : http://vache-android.com/v1/index.
php?site=sbk
Enter your SBK:0x97D71E00 0xD423C006 0x3B6A2404 0x027A2103

Loading bootloader...
Nvflash started
rcm version 0X20001
System Information:
   chip name: t20
   chip id: 0x20 major: 1 minor: 3
   chip sku: 0x8
   chip uid: 0x037c6205447fe157
   macrovision: disabled
   hdcp: enabled
   sbk burned: true
   dk burned: true
   boot device: emmc
   operating mode: 4
   device config strap: 0
   device config fuse: 0
   sdram config strap: 3

sending file: bct.bct
- 4080/4080 bytes sent
bct.bct sent successfully
odm data: 0x300d8011
downloading bootloader -- load address: 0x108000 entry point: 0x108000
sending file: bootloader.bin
| 714385/714385 bytes sent
bootloader.bin sent successfully
waiting for bootloader to initialize
bootloader downloaded successfully
failed executing command 25 NvError 0x120002
command failure: sync failed (bad data)
bootloader status: Bct Write Failed (code: 22) message: nverror:0x8 (0x11000008)
 flags: 0

   **********************************************************
   *   Press any key when your A500 is in bootloader mode   *
   **********************************************************
Press any key to continue . . .
Flashing patched bootloader V2...
Nvflash started
[resume mode]
Formatting partition 4 please wait.. Command Execution failed cmd 13, error 0x12
0002
FAILED!
command failure: format partition failed (bad command)
bootloader status: unknown operation (code: 1) message:  flags: 0

Nvflash started
[resume mode]
So if im right partition 4 is bootloader, hope that helps..Thanks!

I don't know. But clearly something is amiss. When you converted your UID on Vache's site, the new ICS UID converted number, should have been the same as your original UID number. Can you verify? (the 2 UID numbers have the same output)

Example;
0x038061c7409fa617 (HC)

0x79531F00 0xBB680C01 0xFB22E803 0x8ADE2003

38061c7409fa617 (ICS)

0x79531F00 0xBB680C01 0xFB22E803 0x8ADE2003

For some reason, mine stayed the same.

Best bet, run this by Drellisdee on his RA Recovery thread. He;s the master of this, and maybe he has some insight.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
flexrom, format, low level
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes