Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,211 Members 52,465 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Help with gingervolt 2.0

Tip us?
 
spc_hicks09
Old
#11  
spc_hicks09's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,591
Posts: 3,406
Join Date: Jan 2011
Location: Marion, OH

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by bnewall1 View Post
Hi all,
I'm new here, and couldn't find any references to this specific problem, but this thread appears to be vaguely related. I'm GV 1.3 and just tired to update to 2.0. CWM makes it appear as though the update worked, but when I restart the phone, Settings --> About Phone still shows it's on GV 1.3. I tried the update twice; the first time, I chose "Reboot phone" from the CWM menu after installation, and the second time, I powered down. Same result both time.

Per the instructions, I did NOT wipe data, since I was already on GV 1.3.

Any ideas/suggestions?

Thanks!

-- Bryce
Mtmichaelson forgot to change the build number I believe. You should be good.

Sent from my AXI0M ICS RAZR using tapatalk.
The Following User Says Thank You to spc_hicks09 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Sharkeyd
Old
#12  
Sharkeyd's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 101
Join Date: Mar 2012
Location: Washington DC
Default Thanks

Quote:
Originally Posted by spc_hicks09 View Post
Mtmichaelson forgot to change the build number I believe. You should be good.

Sent from my AXI0M ICS RAZR using tapatalk.
Thanks spc hicks09
after reading previous posts I was suddenly curious why my revo said 1.3 when it should have said 2.0
 
jimmyhawk
Old
#13  
jimmyhawk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 297
Join Date: Feb 2009
Quote:
Originally Posted by bnewall1 View Post
Hi all,
I'm new here, and couldn't find any references to this specific problem, but this thread appears to be vaguely related. I'm GV 1.3 and just tired to update to 2.0. CWM makes it appear as though the update worked, but when I restart the phone, Settings --> About Phone still shows it's on GV 1.3. I tried the update twice; the first time, I chose "Reboot phone" from the CWM menu after installation, and the second time, I powered down. Same result both time.

Per the instructions, I did NOT wipe data, since I was already on GV 1.3.

Any ideas/suggestions?

Thanks!

-- Bryce
You should be fine. The name was not changed in the file. There are many posts about in the gv 2.0 thread.

Sent from my VS910 4G using xda premium
U.S.A.- verizon.
lg revolution, rooted but stock rom only. undecided on a new rom.
 
bnewall1
Old
#14  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by spc_hicks09 View Post
Mtmichaelson forgot to change the build number I believe. You should be good.
Oh, that might explain a lot then. Other than the build number, is there any indication that I'm on 2.0 now? The animated startup graphic is the same as it was before.
 
spc_hicks09
Old
#15  
spc_hicks09's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,591
Posts: 3,406
Join Date: Jan 2011
Location: Marion, OH

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by bnewall1 View Post
Oh, that might explain a lot then. Other than the build number, is there any indication that I'm on 2.0 now? The animated startup graphic is the same as it was before.
If you can overclock without flashing the kernel then you're good. 1.3 didn't have the kernel implemented.

Sent from my AXI0M ICS RAZR using tapatalk.
 
bnewall1
Old
#16  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by spc_hicks09 View Post
If you can overclock without flashing the kernel then you're good. 1.3 didn't have the kernel implemented.
I wouldn't know how to overclock my phone if it smacked me in the face...

I was having some trouble with Bluetooth, so I went back to GV 1.3 and checked the build number. When that didn't help and I ended up having to factory reset my phone to get BT working again, I went back to GV 2.0 again, and noticed a different kernel build number. I guess that's one way to tell that I'm on 2.0. I can't tell any difference in how it works otherwise, though.

-- Bryce
 
narbnod8519
Old
(Last edited by narbnod8519; 20th April 2012 at 10:15 PM.)
#17  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Apr 2012
Question Battery problems

Has anyone else had any problems with the battery dying fast after switching to gingervolt 2.0? Since updating from gingervolt 1.3 to 2.0 my battery has been dying significantly faster (from 100% at 7:30am to 20% at 9:30pm with hardly any use and yes I have the extended battery). I am using rom toolbox and have the cpu set to Max: 1305Mhz and Min: 576Mhz with the governor set on smoothass (this was also set on 1.3 with no issues). My phone also will occasionally freeze and reboot at random times. I also noticed that it seems to lag when opening certain apps. Verizon tried to push an update to my phone which thankfully did not go through but i was able to go into the system files and change the system/lib/libme_main.so and change it to system/lib/libme_main.so.bak. That seemed to stop the update from trying to install. I also went to etc/security/otacerts.zip and added .bak to the end. Doing this accomplished nothing and now it wont allow me to remove the .bak from the end of the file. I love gingervolt 2.0 when it is working properly and hope I can get it to run smoothly. If anyone has any suggestions please share.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes