FORUMS

OnePlus 2 Announced: Specs, Price and Details

The OnePlus 2 has just had its Virtual Reality Launch event, and at the XDA Office we all … more

A Helpful Guide to Music Streaming Services

With the launch of Apple Music, music streaming services have recently gained a lot of … more

An Inside Look at the Redesign of Business Calendar

The much-acclaimed calendar app, Business Calendar, underwent a major design … more

New Android One Device Dead On Arrival

Today, Google announced the second generation of Android One devices, with the new Lava Pixel … more

[WIP] Registry hack to enable ICS settings on Samsung Omnia 7

36 posts
Thanks Meter: 0
 
By ghepardo, Member on 18th April 2012, 10:38 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hello,
I own a Samsung Omnia 7 (no carrier locked) and mine is distributed without internet sharing availiable: this option is now shown on my phone.

Of course I tried all the hacks suggested here, but they do not work with this phone. Surfing this and other forums I decided to try to find a solution myself, and I would like to share my findings here, so to get some advices from more-expert-wp7-exploiters and to share, if I find, a solution.


My approach now is to surf the registry looking for the correct keys to change to enable it.

I am using, as source, the provxml (gen2) provided by voluptuary here: http://forum.xda-developers.com/show...20&postcount=1

These are the steps I have in mind:
1- find and enable the show-up of "ICS" option in the settings menu surfing the reg
2- using the information in the above mentioned provxml file, try to use ICS.


Current knowledge (I just started)
- the "phone settings menu" items seem to be ruled by HKEY/Local Machine/Software/Microsoft/Settings: here I find all the descriptions of the items shown in the phone settings mený


I hope someone will cooperate with me, sharing knowledge.

Thanks,


p.s. if this thread is misplaced in this sub-forum, I sincerely apologize and ask to move it in the most appropriate one.
Last edited by ghepardo; 18th April 2012 at 10:42 PM.
 
 
20th April 2012, 09:09 PM |#2  
jessenic's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 291
 
Donate to Me
More
What exactly are you trying to do? I have enabled ICS on my Omnia7 through the registry just fine, though it needed some editing after 8107 update.
The Following User Says Thank You to jessenic For This Useful Post: [ View ]
20th April 2012, 09:26 PM |#3  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by jessenic

What exactly are you trying to do? I have enabled ICS on my Omnia7 through the registry just fine, though it needed some editing after 8107 update.

Hello,
thanks a lot for replying to this post.

I am trying to enable ICS on my Omnia W (not Omnia 7) which never had ICS (the option was not and is not present under my "Settings" page).

Using "WP7 Root Tools v0.9" I applied manually the registry settings found in the provxml (gen2) provided by voluptuary here: http://forum.xda-developers.com/show...20&postcount=1
(I must admit I was not able to add the "boolean" values, such as
Code:
<characteristic type="HotSpot">
        <parm name="Enabled" datatype="boolean" value="true" />
because WP7 Root Tools does allows only for DWORD/String values)

but without success: I was not even able to have the ICS option shown up in the settings page.

Do you have any suggestion ?
21st April 2012, 01:52 AM |#4  
voluptuary's Avatar
Senior Member
Flag Mukwonago
Thanks Meter: 750
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ghepardo

Hello,
thanks a lot for replying to this post.

I am trying to enable ICS on my Omnia W (not Omnia 7) which never had ICS (the option was not and is not present under my "Settings" page).

Using "WP7 Root Tools v0.9" I applied manually the registry settings found in the provxml (gen2) provided by voluptuary here: http://forum.xda-developers.com/show...20&postcount=1
(I must admit I was not able to add the "boolean" values, such as

Code:
<characteristic type="HotSpot">
        <parm name="Enabled" datatype="boolean" value="true" />
because WP7 Root Tools does allows only for DWORD/String values)

but without success: I was not even able to have the ICS option shown up in the settings page.

Do you have any suggestion ?

The gen2 should work just fine on your Omnia W, I've personally used it on my mother-in-laws Focus Flash (same as Omnia W) and it worked just fine. The values in the provxml are all valid and correct to enable ICS so if you can't get it to work the it is something specific to your device that is going wrong. Basically if you can interop unlock to use Root Tools you can get ICS using my XAP.
The Following User Says Thank You to voluptuary For This Useful Post: [ View ]
21st April 2012, 02:48 AM |#5  
drkfngthdragnlrd's Avatar
Retired Recognized Developer
Flag Pacoima, CA
Thanks Meter: 265
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ghepardo

Code:
<characteristic type="HotSpot">
        <parm name="Enabled" datatype="boolean" value="true" />

Change it is DWORD = 1.
The Following User Says Thank You to drkfngthdragnlrd For This Useful Post: [ View ]
21st April 2012, 04:38 PM |#6  
AdryJay's Avatar
Member
Flag Sorrento
Thanks Meter: 3
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by voluptuary

The gen2 should work just fine on your Omnia W, I've personally used it on my mother-in-laws Focus Flash (same as Omnia W) and it worked just fine. The values in the provxml are all valid and correct to enable ICS so if you can't get it to work the it is something specific to your device that is going wrong. Basically if you can interop unlock to use Root Tools you can get ICS using my XAP.

It should works fine also on Omnia W/Focus Flash with the latest update installed? My friend can't activate ICS on his W with 8107...

I also have the W, but branded VOD-IT that comes with ICS enabled: if I revert back to 7740 and then I debrand and update via Zune to the 8107, will I loose the ICS service?

Thanks...
21st April 2012, 08:47 PM |#7  
voluptuary's Avatar
Senior Member
Flag Mukwonago
Thanks Meter: 750
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by AdryJay

It should works fine also on Omnia W/Focus Flash with the latest update installed? My friend can't activate ICS on his W with 8107...

I also have the W, but branded VOD-IT that comes with ICS enabled: if I revert back to 7740 and then I debrand and update via Zune to the 8107, will I loose the ICS service?

Thanks...

Depends on what firmware you have but if you can interop unlock then you can get ICS.
21st April 2012, 09:07 PM |#8  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by voluptuary

The gen2 should work just fine on your Omnia W, I've personally used it on my mother-in-laws Focus Flash (same as Omnia W) and it worked just fine. The values in the provxml are all valid and correct to enable ICS so if you can't get it to work the it is something specific to your device that is going wrong. Basically if you can interop unlock to use Root Tools you can get ICS using my XAP.

thanks a lot for taking time to help me.

In fact I am interop unlocked via windowsbreak,which uses the same provxml technique as your files, but when I apply yours, I do not see the "system tweaks" in the diagnosis app,I see only the standard ones plus windowbreak one,this is why I am trying with the manual approach.

I tried also uninstalling diagnosis and repeating the procedure from scratch, but I am stuck at the same point.

Do you have any suggestions?

Thanks again.
21st April 2012, 11:50 PM |#9  
voluptuary's Avatar
Senior Member
Flag Mukwonago
Thanks Meter: 750
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ghepardo

thanks a lot for taking time to help me.

In fact I am interop unlocked via windowsbreak,which uses the same provxml technique as your files, but when I apply yours, I do not see the "system tweaks" in the diagnosis app,I see only the standard ones plus windowbreak one,this is why I am trying with the manual approach.

I tried also uninstalling diagnosis and repeating the procedure from scratch, but I am stuck at the same point.

Do you have any suggestions?

Thanks again.

Did you update your phone after you used WindowsBreak? Cuz if you did that's your problem, you updated your firmware. If not... well then it should work.
The Following User Says Thank You to voluptuary For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 12:28 AM |#10  
OP Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by voluptuary

Did you update your phone after you used WindowsBreak? Cuz if you did that's your problem, you updated your firmware. If not... well then it should work.

Yes, I did updated my phone after the windows break, but I am still interop unlocked and I can still see the "windowbreak" inside the "GPS manager" diagnosis mený.

I applied manually all the registry settings in your gen2 provxml file, setting the boolean val as DWORDS (as suggested by drkfngthdragnlrd), but I still cannot see the ICS option in my settings menu.

Any clues ?
Last edited by ghepardo; 22nd April 2012 at 02:10 AM.
22nd April 2012, 05:08 AM |#11  
voluptuary's Avatar
Senior Member
Flag Mukwonago
Thanks Meter: 750
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ghepardo

Yes, I did updated my phone after the windows break, but I am still interop unlocked and I can still see the "windowbreak" inside the "GPS manager" diagnosis mený.

I applied manually all the registry settings in your gen2 provxml file, setting the boolean val as DWORDS (as suggested by drkfngthdragnlrd), but I still cannot see the ICS option in my settings menu.

Any clues ?

Roll back to stock firmware and update the os manually with cab sender

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
ics, omnia w
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes