Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,740,298 Members 42,957 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[WIP] Registry hack to enable ICS settings on Samsung Omnia 7

Tip us?
 
ghepardo
Old
(Last edited by ghepardo; 18th April 2012 at 10:42 PM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 31
Join Date: Jan 2012
Default [WIP] Registry hack to enable ICS settings on Samsung Omnia 7

Hello,
I own a Samsung Omnia 7 (no carrier locked) and mine is distributed without internet sharing availiable: this option is now shown on my phone.

Of course I tried all the hacks suggested here, but they do not work with this phone. Surfing this and other forums I decided to try to find a solution myself, and I would like to share my findings here, so to get some advices from more-expert-wp7-exploiters and to share, if I find, a solution.


My approach now is to surf the registry looking for the correct keys to change to enable it.

I am using, as source, the provxml (gen2) provided by voluptuary here: http://forum.xda-developers.com/show...20&postcount=1

These are the steps I have in mind:
1- find and enable the show-up of "ICS" option in the settings menu surfing the reg
2- using the information in the above mentioned provxml file, try to use ICS.


Current knowledge (I just started)
- the "phone settings menu" items seem to be ruled by HKEY/Local Machine/Software/Microsoft/Settings: here I find all the descriptions of the items shown in the phone settings mený


I hope someone will cooperate with me, sharing knowledge.

Thanks,


p.s. if this thread is misplaced in this sub-forum, I sincerely apologize and ask to move it in the most appropriate one.
 
jessenic
Old
#2  
jessenic's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 279
Posts: 445
Join Date: Sep 2010

 
DONATE TO ME
What exactly are you trying to do? I have enabled ICS on my Omnia7 through the registry just fine, though it needed some editing after 8107 update.
Current devices:
Samsung ATIV S GT-i8750 - Interop unlocked
Samsung Omnia 7 GT-i8700 - Full unlocked custom ROM
Samsung Galaxy S GT-i9000 - CyanogenMod
Microsoft Surface RT with Windows RT 8.1

Past devices: Nokia 3310 > Nokia 3510i > Nokia 7250 > Nokia N81
The Following User Says Thank You to jessenic For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ghepardo
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 31
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by jessenic View Post
What exactly are you trying to do? I have enabled ICS on my Omnia7 through the registry just fine, though it needed some editing after 8107 update.
Hello,
thanks a lot for replying to this post.

I am trying to enable ICS on my Omnia W (not Omnia 7) which never had ICS (the option was not and is not present under my "Settings" page).

Using "WP7 Root Tools v0.9" I applied manually the registry settings found in the provxml (gen2) provided by voluptuary here: http://forum.xda-developers.com/show...20&postcount=1
(I must admit I was not able to add the "boolean" values, such as
Code:
Select Code
<characteristic type="HotSpot">
        <parm name="Enabled" datatype="boolean" value="true" />
because WP7 Root Tools does allows only for DWORD/String values)

but without success: I was not even able to have the ICS option shown up in the settings page.

Do you have any suggestion ?
 
voluptuary
Old
#4  
voluptuary's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 738
Posts: 939
Join Date: Dec 2010
Location: Mukwonago

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ghepardo View Post
Hello,
thanks a lot for replying to this post.

I am trying to enable ICS on my Omnia W (not Omnia 7) which never had ICS (the option was not and is not present under my "Settings" page).

Using "WP7 Root Tools v0.9" I applied manually the registry settings found in the provxml (gen2) provided by voluptuary here: http://forum.xda-developers.com/show...20&postcount=1
(I must admit I was not able to add the "boolean" values, such as
Code:
Select Code
<characteristic type="HotSpot">
        <parm name="Enabled" datatype="boolean" value="true" />
because WP7 Root Tools does allows only for DWORD/String values)

but without success: I was not even able to have the ICS option shown up in the settings page.

Do you have any suggestion ?
The gen2 should work just fine on your Omnia W, I've personally used it on my mother-in-laws Focus Flash (same as Omnia W) and it worked just fine. The values in the provxml are all valid and correct to enable ICS so if you can't get it to work the it is something specific to your device that is going wrong. Basically if you can interop unlock to use Root Tools you can get ICS using my XAP.
My contributions:
Clean ROM for Samsung Focus v1.3, Nokia Lumia 800, and HTC HD2
Samsung Interop Unlock & Internet Sharing All-In-One for Windows Phone
Samsung Custom Theme & Accent Colors for Windows Phone
List of Windows Phone Unlocks by Type/OEM

Allstars that donated: RonV42, dark.angel

CURRENT DEVICES: HTC HD2, Nokia Lumia 800, Nokia N9, Apple iPhone 4, Nokia Lumia 920

Get a FREE 2GB Dropbox account plus we'll get a bonus 500MB!
The Following User Says Thank You to voluptuary For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
drkfngthdragnlrd
Old
#5  
drkfngthdragnlrd's Avatar
Retired Recognized Developer
Thanks Meter 265
Posts: 2,401
Join Date: Mar 2008
Location: Pacoima, CA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ghepardo View Post
Code:
Select Code
<characteristic type="HotSpot">
        <parm name="Enabled" datatype="boolean" value="true" />
Change it is DWORD = 1.
T-Mobile HTC 8X
ROM: Stock | HardSPL:Stock | Radio: Stock


The Following User Says Thank You to drkfngthdragnlrd For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
AdryJay
Old
#6  
AdryJay's Avatar
Member
Thanks Meter 3
Posts: 54
Join Date: Sep 2011
Location: Sorrento

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by voluptuary View Post
The gen2 should work just fine on your Omnia W, I've personally used it on my mother-in-laws Focus Flash (same as Omnia W) and it worked just fine. The values in the provxml are all valid and correct to enable ICS so if you can't get it to work the it is something specific to your device that is going wrong. Basically if you can interop unlock to use Root Tools you can get ICS using my XAP.
It should works fine also on Omnia W/Focus Flash with the latest update installed? My friend can't activate ICS on his W with 8107...

I also have the W, but branded VOD-IT that comes with ICS enabled: if I revert back to 7740 and then I debrand and update via Zune to the 8107, will I loose the ICS service?

Thanks...
Samsung Omnia W GT-I8350 8GB
Samsung Omnia 7 16GB (sold)
iPhone 4 32GB

VISIT MY BLOG -> WindowsBlogItalia
 
voluptuary
Old
#7  
voluptuary's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 738
Posts: 939
Join Date: Dec 2010
Location: Mukwonago

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by AdryJay View Post
It should works fine also on Omnia W/Focus Flash with the latest update installed? My friend can't activate ICS on his W with 8107...

I also have the W, but branded VOD-IT that comes with ICS enabled: if I revert back to 7740 and then I debrand and update via Zune to the 8107, will I loose the ICS service?

Thanks...
Depends on what firmware you have but if you can interop unlock then you can get ICS.
My contributions:
Clean ROM for Samsung Focus v1.3, Nokia Lumia 800, and HTC HD2
Samsung Interop Unlock & Internet Sharing All-In-One for Windows Phone
Samsung Custom Theme & Accent Colors for Windows Phone
List of Windows Phone Unlocks by Type/OEM

Allstars that donated: RonV42, dark.angel

CURRENT DEVICES: HTC HD2, Nokia Lumia 800, Nokia N9, Apple iPhone 4, Nokia Lumia 920

Get a FREE 2GB Dropbox account plus we'll get a bonus 500MB!
 
ghepardo
Old
#8  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 31
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by voluptuary View Post
The gen2 should work just fine on your Omnia W, I've personally used it on my mother-in-laws Focus Flash (same as Omnia W) and it worked just fine. The values in the provxml are all valid and correct to enable ICS so if you can't get it to work the it is something specific to your device that is going wrong. Basically if you can interop unlock to use Root Tools you can get ICS using my XAP.
thanks a lot for taking time to help me.

In fact I am interop unlocked via windowsbreak,which uses the same provxml technique as your files, but when I apply yours, I do not see the "system tweaks" in the diagnosis app,I see only the standard ones plus windowbreak one,this is why I am trying with the manual approach.

I tried also uninstalling diagnosis and repeating the procedure from scratch, but I am stuck at the same point.

Do you have any suggestions?

Thanks again.
 
voluptuary
Old
#9  
voluptuary's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 738
Posts: 939
Join Date: Dec 2010
Location: Mukwonago

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ghepardo View Post
thanks a lot for taking time to help me.

In fact I am interop unlocked via windowsbreak,which uses the same provxml technique as your files, but when I apply yours, I do not see the "system tweaks" in the diagnosis app,I see only the standard ones plus windowbreak one,this is why I am trying with the manual approach.

I tried also uninstalling diagnosis and repeating the procedure from scratch, but I am stuck at the same point.

Do you have any suggestions?

Thanks again.
Did you update your phone after you used WindowsBreak? Cuz if you did that's your problem, you updated your firmware. If not... well then it should work.
My contributions:
Clean ROM for Samsung Focus v1.3, Nokia Lumia 800, and HTC HD2
Samsung Interop Unlock & Internet Sharing All-In-One for Windows Phone
Samsung Custom Theme & Accent Colors for Windows Phone
List of Windows Phone Unlocks by Type/OEM

Allstars that donated: RonV42, dark.angel

CURRENT DEVICES: HTC HD2, Nokia Lumia 800, Nokia N9, Apple iPhone 4, Nokia Lumia 920

Get a FREE 2GB Dropbox account plus we'll get a bonus 500MB!
The Following User Says Thank You to voluptuary For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ghepardo
Old
(Last edited by ghepardo; 22nd April 2012 at 02:10 AM.)
#10  
Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 31
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by voluptuary View Post
Did you update your phone after you used WindowsBreak? Cuz if you did that's your problem, you updated your firmware. If not... well then it should work.
Yes, I did updated my phone after the windows break, but I am still interop unlocked and I can still see the "windowbreak" inside the "GPS manager" diagnosis mený.

I applied manually all the registry settings in your gen2 provxml file, setting the boolean val as DWORDS (as suggested by drkfngthdragnlrd), but I still cannot see the ICS option in my settings menu.

Any clues ?

Tags
ics, omnia w
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes