Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[KERNEL] Semaphore ICS 1.3.0

OP stratosk

21st April 2012, 09:09 AM   |  #3311  
Gaijyn's Avatar
Senior Member
Flag Calarasi
Thanks Meter: 44
 
253 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by LoqOs195

I cant sync with any devices using bluethoot, the devices can not found my sgs

Enviado desde mi GT-I9000 usando Tapatalk

What is your "visibility timeout" in bt settings?

Sent from my GT-I9000 using XDA
21st April 2012, 04:45 PM   |  #3312  
dastinger's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 224
 
562 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Quote:
Originally Posted by dastinger

@badworker

Search some pages back for a tutorial for Heimdall.

-----

I'm having trouble as well for some days now. Didn't say anything earlier because I wanted to make sure it was Semaphore. I did a clean flash of AOKP B32. Flashed JW4 w/ PIT using ODIN -> Hard Reset -> Flashed B32 -> Let it boot -> Restored /data from a Nandroid -> Flashed Semaphore. I always used Semaphore with AOKP with this settings:

OC: 1140
Ondemand
Simple I/O
Lock Min Scaling Frequency
Deep Idle

Voltages:



(Apart from the 1140 frequency which I had running on 1300mV. Changed it to purely test if that was the issue)

All ran well on M4, Build 30 and 31. Since I flashed 32 that I get random reboots using these settings. I tried to disable OC, still random reboots. Disabled UV. Still random reboots. Yesterday I flashed B32 again without wiping and stayed on Glitch for a day. Used exactly the same settings regarding OC, scheduler, UV etc. It ran perfectly. About 2 hours ago I decided to have another go with Semaphore 1.0.1s and, 45 minutes later, reboot. Thing is, I'm not always doing something on the phone. I can be watching a video and it reboots, I can be browsing forums in Tapatalk, stop and, seconds later, reboot etc etc. I really love AOKP as I really love Semaphore so I want to keep this combo. I know lots of users have this combo on their phones running perfectly so it's not an incompatibility issue.

What should I do? Is there any way I can get a logcat at the time of the reboots? If so, how? I don't know anything more I can do. Help.

PS: Could anyone tell me, please, what are the default kernel voltages?
PSS: I had the same issues both on 1.0.0s and 1.0.1s.
PSSS: Ran Kernel Cleaner Script and cleared both init.d and NS Tools settings everytime I changed kernels.

About this:

I tried Devil XL 0.72 with the same configurations apart from Voltages. Tried both stock and the ones .:Crack:. advised on THIS post..just didn't OCed so much. Stayed with 114%. Got the same results as I do on Semaphore. Random reboots. So, right now, the only stable kernel for me is Glitch that I am running without any issues, again.

I am backing up everything atm to do a Factory Reset and flash Build 33. Will try Semaphore without restoring from a Nandroid. Will only restore user apps + data, SMS and Contacts using separate apps to do it. Will flash Semaphore 1.0.1s on that rom and see how it goes.

Btw, I don't know if this is of any help but I don't get full reboots but fast reboots. I mean, I don't get to see the i9000 screen, it jumps to boot animation when it reboots.

Will leave feedback later. Hope this clean install solves the issue. Fingers crossed.
21st April 2012, 05:39 PM   |  #3313  
nieohl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 42
 
746 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Anyone gets random boots sometime? Because i do. They said it was kernel problem. So don't think of me wrong.
On slim 3.3 atm.
Sent from my GT-I9000 using xda premium
21st April 2012, 06:05 PM   |  #3314  
Senior Member
BC (Bell)
Thanks Meter: 30
 
215 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
I get random reboots / SOD sometimes. Maybe once every 3 days if I don't reboot the phone. At first I thought it was because my phone couldn't handle overclocking, but I can play play CPU and GPU intensive games and it's stable. I now just chalk it up to the random bugs of ICS.
21st April 2012, 08:13 PM   |  #3315  
ZioGTS's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 332
 
663 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Quote:
Originally Posted by JJustin

I get random reboots / SOD sometimes. Maybe once every 3 days if I don't reboot the phone. At first I thought it was because my phone couldn't handle overclocking, but I can play play CPU and GPU intensive games and it's stable. I now just chalk it up to the random bugs of ICS.

I don't think ICS has any "random bug" dude... My SGS is perfectly stable, never had a single reboot, even with 20% LiveOC (that I stopped using when I understood everything's smooth even without OC, and battery lasts way more). I guess your problems are related to your config, not to ICS itself.
The Following 3 Users Say Thank You to ZioGTS For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 10:59 AM   |  #3316  
oci.05's Avatar
Member
Thanks Meter: 2
 
36 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Question Hey Guys Help please...
Hello guys i'm running ICSSGS RC4.2 ROM for ics. i flashed semaphore ICS 0.9.1 and i'm loving it so far. but i see their is a new V1.0.1... is this one kernel better??? for the ROM... and by the way how can i remove the Semaphore Boot load i want it just the Goggle log back...

Thanks in Advance
22nd April 2012, 11:06 AM   |  #3317  
Leonardus97's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
130 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Does this kernel support swap? If not it should!
22nd April 2012, 12:06 PM   |  #3318  
brfsa's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
261 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Slim 3.3
I was getting few random reboots, locked phone and nstools settings not sticking.
I think it was because some settings was messed up with nstools and semaphore. when I rebooted NStools would LiveOC to 120% even thou I choose 110%.

what I did was:
1. Recovery mode -> Advanced menu
2. Clean NSTOOLS settings
3. Clean init.d scripts
4. Reflash Semaphone 1.0.1s
5. reboot

Now it's working perfectly, no more reboots or crashes, here are my settings:

110% liveOC
Min: 110MHz
Max: 1100MHz

Voltage
1275 -> 1250 (-25)
1200 -> 1175 (-25)
1050 -> 1025 (-25)
950 -> 925 (-25)
950 -> 900 (-50)

I used 115% with above voltages I did not get reboots, but I dont like to force the cpu too much.

What I noticed too is that Min CPU keeps going back to 220MHz, even I set Lock GPU to 100Mhz in Semaphore application.

[Slim 3.3]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-04-22-16-54-12.jpg
Views:	480
Size:	24.9 KB
ID:	1018534   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-04-22-16-55-42.jpg
Views:	477
Size:	20.0 KB
ID:	1018535   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-04-22-16-55-55.jpg
Views:	468
Size:	21.4 KB
ID:	1018536   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-04-22-16-54-31.jpg
Views:	452
Size:	30.6 KB
ID:	1018539  
22nd April 2012, 12:27 PM   |  #3319  
stratosk's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Thessaloniki
Thanks Meter: 29,929
 
5,858 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
Quote:
Originally Posted by Leonardus97

Does this kernel support swap? If not it should!

No, and It will not.


Quote:
Originally Posted by brfsa

I was getting few random reboots, locked phone and nstools settings not sticking.
I think it was because some settings was messed up with nstools and semaphore. when I rebooted NStools would LiveOC to 120% even thou I choose 110%.

what I did was:
1. Recovery mode -> Advanced menu
2. Clean NSTOOLS settings
3. Clean init.d scripts
4. Reflash Semaphone 1.0.1s
5. reboot

Now it's working perfectly, no more reboots or crashes, here are my settings:

110% liveOC
Min: 110MHz
Max: 1100MHz

Voltage
1275 -> 1250 (-25)
1200 -> 1175 (-25)
1050 -> 1025 (-25)
950 -> 925 (-25)
950 -> 900 (-50)

I used 115% with above voltages I did not get reboots, but I dont like to force the cpu too much.

What I noticed too is that Min CPU keeps going back to 220MHz, even I set Lock GPU to 100Mhz in Semaphore application.

[Slim 3.3]

The cpu will go to 200 (or 220 if you OC) when GPU is active. Nstools display the min scaling frequency when it loads. Then the cpu (because of GPU inactivity) goes down to 100. You may check it from a terminal emulator or from adb shell:

cat /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq

The option in Semaphore app does work.

About reboots. Try to uninstall NStools and select your options from Semaphore app.
22nd April 2012, 12:29 PM   |  #3320  
stratosk's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Thessaloniki
Thanks Meter: 29,929
 
5,858 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
@all

www.semaphore.gr is up and running in a new home.

The Following 7 Users Say Thank You to stratosk For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
ics, semaphore
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes