Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,180 Members 39,578 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROM] Custom Rom - ICS@BLUE_V01 - only for enabled SDE !

Tip us?
 
Rmaier14
Old
#91  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 42
Join Date: Mar 2012
Default Problems with internal Ram

Quote:
Originally Posted by cajl View Post
with a new archos frimware !
Hi, Friends, sorry for my english,
I've a Archos 101 G9 with internal 250 Gb HDD, FW 4.05 from Archos, ICS@Blue_V01 rooted.
My Probs the HDD have 221GB free, i can't swap parts of the apps to sdcard,
i've 611 Mb free Ram and i can't install any App, error message, there is no free space,

can anyone help me, thanks
 
karenax
Old
#92  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 13
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by Rmaier14 View Post
Hi, Friends, sorry for my english,
I've a Archos 101 G9 with internal 250 Gb HDD, FW 4.05 from Archos, ICS@Blue_V01 rooted.
My Probs the HDD have 221GB free, i can't swap parts of the apps to sdcard,
i've 611 Mb free Ram and i can't install any App, error message, there is no free space,

can anyone help me, thanks
apps are installed on internal memory, no in HDD.
its a big probleme of hdd version ...
 
cajl
Old
#93  
cajl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 167
Posts: 838
Join Date: May 2008
Location: near PARIS (94)

 
DONATE TO ME
i will be testing on my hdd
The old man of Archos
All Archos from JUKEBOX 6000 to GEN XX
see that
http://www.jbmm.fr/2010/10/23/ma-folie-archosienne/
THANKS for your THANKS
 
gen_scheisskopf
Old
#94  
gen_scheisskopf's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 243
Posts: 1,084
Join Date: Feb 2009
Location: Poznań
Quote:
Originally Posted by Rmaier14 View Post
Hi, Friends, sorry for my english,
I've a Archos 101 G9 with internal 250 Gb HDD, FW 4.05 from Archos, ICS@Blue_V01 rooted.
My Probs the HDD have 221GB free, i can't swap parts of the apps to sdcard,
i've 611 Mb free Ram and i can't install any App, error message, there is no free space,

can anyone help me, thanks
-free ram has nothing to do with installing apps
-system was not designed to use apps2sd (Android native)
-you can free some space- for some apps you can store data/cache on SD card, you can check in settings if it's possible (HDD is seen as SD card in system)

How many apps do you have installed btw? Even after custom firmware installation you still should have ~1GB available space
Code:
setprop persist.world.domination 1
Twitter
 
Rmaier14
Old
#95  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 42
Join Date: Mar 2012
Talking Problems with free space with internal ram

Quote:
Originally Posted by gen_scheisskopf View Post
-free ram has nothing to do with installing apps
-system was not designed to use apps2sd (Android native)
-you can free some space- for some apps you can store data/cache on SD card, you can check in settings if it's possible (HDD is seen as SD card in system)

How many apps do you have installed btw? Even after custom firmware installation you still should have ~1GB available space
thanks, i have installed 178 apps (incl. system-Apps)
since update from 3.2.80 to 4.0.5 i can't see the point to move cache to SD-Card
i'm a newb put i think, that it must be possible to mount with fstab a part of the HDD for the cache, or ?
 
gen_scheisskopf
Old
#96  
gen_scheisskopf's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 243
Posts: 1,084
Join Date: Feb 2009
Location: Poznań
Quote:
Originally Posted by Rmaier14 View Post
thanks, i have installed 178 apps (incl. system-Apps)
since update from 3.2.80 to 4.0.5 i can't see the point to move cache to SD-Card
i'm a newb put i think, that it must be possible to mount with fstab a part of the HDD for the cache, or ?
I was speaking about app caches (like web browser, game data etc)
Code:
setprop persist.world.domination 1
Twitter
 
filnirv
Old
#97  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 66
Join Date: Mar 2012
Hi my friend

When can we expect a new update?

Many thanks

Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk
 
cajl
Old
#98  
cajl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 167
Posts: 838
Join Date: May 2008
Location: near PARIS (94)

 
DONATE TO ME
with a new firmware of Archos !
The old man of Archos
All Archos from JUKEBOX 6000 to GEN XX
see that
http://www.jbmm.fr/2010/10/23/ma-folie-archosienne/
THANKS for your THANKS
 
751114
Old
(Last edited by 751114; 22nd April 2012 at 10:03 AM.)
#99  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 11
Join Date: Apr 2012
Hey

I have some doubts that my installation is 100% ok.
Maybe you can have a look:

- i pushed the ROM to the device
adb push archos.ext4.update /data/media
2432 KB/s (367001600 bytes in 147.363s)

- i restarted into SDE and replaced the kernel files - no problems

- i had no option to "remove android kernel" <= this could be a problem, coultn't it

- i restarted and the BLUE logo/animation appeared

- System told me that there are 32 apps that need to be prepared

- System started and i restarted immediately

Now the problem is:
- i cannot see any busybox installed
- i cannot see the BLUE background immage

System tells me:
Software Version
4.0.5 (Android 4.0.3)
Boot Version
Unbekannt / 5.05.000003 - C0x01
Baseband Version
Unbekannt
Build-Nummer
ICS@4.0.5_OC

Could someone please verify if this is how it should be?
Or could someone please tell me how i could check if i have root or not :)
UPDATE:
in the meantime i tried to install busybox "by hand" and it tells me that i don't have root.


I believe something is wrong :)
The Following User Says Thank You to 751114 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
surdu_petru
Old
#100  
surdu_petru's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 7,629
Posts: 3,393
Join Date: Feb 2010
Location: Paris

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by 751114 View Post
Hey

I have some doubts that my installation is 100% ok.
Maybe you can have a look:

- i pushed the ROM to the device
adb push archos.ext4.update /data/media
2432 KB/s (367001600 bytes in 147.363s)

- i restarted into SDE and replaced the kernel files - no problems

- i had no option to "remove android kernel" <= this could be a problem, coultn't it

- i restarted and the BLUE logo/animation appeared

- System told me that there are 32 apps that need to be prepared

- System started and i restarted immediately

Now the problem is:
- i cannot see any busybox installed
- i cannot see the BLUE background immage

System tells me:
Software Version
4.0.5 (Android 4.0.3)
Boot Version
Unbekannt / 5.05.000003 - C0x01
Baseband Version
Unbekannt
Build-Nummer
ICS@4.0.5_OC

Could someone please verify if this is how it should be?
Or could someone please tell me how i could check if i have root or not :)
UPDATE:
in the meantime i tried to install busybox "by hand" and it tells me that i don't have root.


I believe something is wrong :)
HI!

..if you have problem ....you need first ->format device : into SDE -> Format System ->Reformat Device -> I Understand -> Ok ! and copy here original firmware 4.0.5 firmware_archos_it4.aos;
...now copy ICS@BLUE in Internal Storage and go to SDE -> Recovery System -> Developer Edition Menu -> Remove Android Kernel -> I Understand -> OK ! --> Developer Edition Menu -> Flash Kernel & Initramfs - > copy here zImage and initramfs -> OK ! ...wait for reboot !!! that it's all - ....should be work very well now . Good luck .
*****
Huawei Ascend P6 | Quad Core 1.5GHz | 8GB | 2GB RAM ( Omni ROM 4.4.4 ! )
*****
HTC One M8 | Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 2.3GHz | 16GB | 2GB RAM ( Stock 4.4.2 )

If you find my work useful, feel free to hit the THANKS button below !

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes