Post Reply

[Fix] bootloops fix and 3.32 update

OP craven667

21st April 2012, 05:59 PM   |  #71  
OP Senior Member
Thanks Meter: 69
 
1,026 posts
Join Date:Joined: May 2011
Naw but you had some setting that just didn't want to change

Sent from my Sensation 4G using xda premium
29th April 2012, 06:52 PM   |  #72  
OP Senior Member
Thanks Meter: 69
 
1,026 posts
Join Date:Joined: May 2011
bump cuz people still have trouble
20th May 2012, 09:06 AM   |  #73  
Junior Member
Flag orlando
Thanks Meter: 3
 
29 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Quote:
Originally Posted by craven667

bump cuz people still have trouble

wow,

thanks for that..

i just put the 1.17 image on a blank sd. turned the phone on and let it load.. after that turned it off, took card out. and all the adr ics loaded all by itself..

new radio and all.. running great now.. thanks!

beers
13th June 2012, 03:00 PM   |  #74  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Ok, I had the boot-loop problems too (tested with cm 9 & aokp 38) and a friend found this thread. I'm a bit afraid of just installing a new firmware. Right now I have the feature:

backup the original system
test the rom, doesn't work
restore original system
everything works, no brick

When installing new firmware I might lose this step back? I'm not very deep into this but I guess that my original system must fit with firmware like this, right?

Right now I have an older HTC sensation (bout 1 year old now), which tells me at the CWM this:

-Revolutionary-
PYRAMID PVT SHIP S-OFF RL
HBOOT-1.17.1111
RADIO-10.14.9035.01_M
eMMC-boot
Jun 2 2011,22:31:39

The phone carrier is vodafone (europe) and I guess it's simlocked at this time (except s-off / rooting I haven't changed anything)?

So, what will happen if I install the new firmware like the original poster craven667 suggested? Will I be able to run the original HTC system again if something doesn't work with another rom? I'm really confused and feel very scary after those bootloops...

Anyway, thanx for this thread, for me this is new hope for changing the rom (I really don't like the original one but it might be better to always get back to it).

UWP
18th June 2012, 05:47 AM   |  #75  
OP Senior Member
Thanks Meter: 69
 
1,026 posts
Join Date:Joined: May 2011
when you root and install clockworks mod you never lose anything if you do a back up
but there are roms and img so theres always a way to fix it
18th June 2012, 03:06 PM   |  #76  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Ok, I'll try it again: The original ROM will test the firmware of the cellphone at boot time? Or does it not? If this happens, my backup of the original rom would be useless, I'd never get it to work again with new firmware. And I don't know how to get the old one installed again, I don't even know how to get the old firmware out of the cellphone. I guess there's no way of a "firmware backup"?

I guess I don't understand the complete boot process: what starts when and what depends on what?

Yeah, you can call me a coward, but after having the bootloop with the other ROMs I really was glad to get back to the original HTC system. This is a feature I don't want to lose.

Thanx!

UWP
21st June 2012, 01:49 AM   |  #77  
OP Senior Member
Thanks Meter: 69
 
1,026 posts
Join Date:Joined: May 2011
If you are s-off I can send a file that roots updates all in one but its on you some phones are hard to get to 3.32 I had one hell of a time

Sent from my HTC Sensation 4G using XDA
3rd July 2012, 10:23 PM   |  #78  
Member
Thanks Meter: 3
 
33 posts
Join Date:Joined: May 2008
Just wanted to say a big Thank You to Craven for the instructions and files. I just realised I needed the latest version of 4ext Touch Recovery to install the latest Android Revolution otherwise i get boot loops again if it hasn't been mentioned already. Also I used a sd card with no partitions if that makes any diffrence at all.

4ext updater apk was a free download from the 4ext website incase anyone wanted to know.

Just installed Virtuous Inquisition and working great.
7th July 2012, 09:48 PM   |  #79  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
hey man this method worked two times for me buh now again my sensation is bootlooping and tried this method for like 20 times and still cant fix it
8th July 2013, 06:20 AM   |  #80  
OP Senior Member
Thanks Meter: 69
 
1,026 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by kahn.666

hey man this method worked two times for me buh now again my sensation is bootlooping and tried this method for like 20 times and still cant fix it

Run ruu and try again

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes