Post Reply

Xperia Neo Disassembly

12th April 2012, 10:17 AM   |  #11  
Senior Member
Flag Porto
Thanks Meter: 8
 
180 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mondaza

I'm going to save the videos because I want to change the cover of my neo. Where do they sell the cheapest?

Bought mine on ebay for about 25 with the chrome parts + buttons.They're cheaper if you don't need these.
21st April 2012, 10:51 PM   |  #12  
Senior Member
Thanks Meter: 27
 
256 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
i want disassembly only the front cover to remove a little speck of dust under the glass, but is it so easy like appear?
The cover is glued to the phone or not?

Could be consequences for this procedure, can i compromit the air gap?
I don't want remove a speck of dust and then with the use collect 100 of them .
If i get the phone to service, i will lose all my mods .
Please, say me is a safety procedure and very very easy.
22nd April 2012, 02:35 PM   |  #13  
Senior Member
Flag The Netherlands
Thanks Meter: 1,415
 
2,949 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
The neo doesn't have an air gap, Arc only. I think you will get only more dust, I had the samebon my older SE phone l

Via Tapatalk 2.0 on ICS
22nd April 2012, 05:57 PM   |  #14  
Senior Member
Thanks Meter: 27
 
256 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by sdk16420

The neo doesn't have an air gap, Arc only. I think you will get only more dust, I had the samebon my older SE phone l

Via Tapatalk 2.0 on ICS

Do you speak about the disassembly ?
Of course if you don't pay care, you can get more dust, you have to be fast and precise, not opening all the glass, but only a bit.
In someway the employe had to assembly it during the process and perhaps a little speck of dust remained between lcd and glass, but is is too visible under sun light.
If a careless employe allowed the access of a speck of dust, i can do better because i have not hurry, so i'm not worried about more dust during this process.
I ask you this question only to know if can enter more dust when the phone is again assembled.
Now, apart this speck of dust just out of the box, never entered dust in these months.
24th April 2012, 12:09 AM   |  #15  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
12 posts
Join Date:Joined: May 2011
Exclamation
Okay that is a video to bookmark!

About a dust specle: Use a can with compressed air, I believe it's called Dustfree or something. Don't start with cotton swipes, you'll make it worse.
31st May 2012, 05:04 PM   |  #16  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
Hi,

I've disassemble my Sony Ericsson Xperia Neo V yesterday and mounted it again now with a white housing, but now whenever I make a call, as soon as I press on the CALL button the screen automatically goes black... as it happens with we put the phone in contact with our ear or head.

I disassemble and assemble it again a few times but still the same problem...
I'm guessing I've messed up the sensor, but I can not be sure...

Can someone help me?



Thanks in advance,
/Vitor
1st June 2012, 07:27 AM   |  #17  
Member
Flag Kochi
Thanks Meter: 20
 
94 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by sepviri

Hi,

I've disassemble my Sony Ericsson Xperia Neo V yesterday and mounted it again now with a white housing, but now whenever I make a call, as soon as I press on the CALL button the screen automatically goes black... as it happens with we put the phone in contact with our ear or head.

I disassemble and assemble it again a few times but still the same problem...
I'm guessing I've messed up the sensor, but I can not be sure...

Can someone help me?



Thanks in advance,
/Vitor

Its surely the issue of your proximity sensor. Please re-check that once again and you'll be good to go
22nd July 2012, 09:31 AM   |  #18  
JN3141's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 68
 
285 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Question
How do you detach the digitizer and sensors from the front plate? The glue doesn't really give and I'm scared of breaking the ribbon cable.
Last edited by JN3141; 22nd July 2012 at 09:50 AM.
11th August 2012, 03:16 PM   |  #19  
Member
Flag Somerset
Thanks Meter: 9
 
71 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by JN3141

How do you detach the digitizer and sensors from the front plate? The glue doesn't really give and I'm scared of breaking the ribbon cable.

I'd like to know too please... though I've already broken the ribbon cable and am replacing the digitizer...

EDIT

Actually I meant I broke the small ribbon cable but anyway. I found out how to do it, take a thin, small and sharp knife then very gently cut away the glue, it should come off very easily. Then slowly prise the connected section of the phone, I don't know the name but the part with the orange cables. You will have to cut away more glue and you will also have to prise it off the rubber as it is quite firmly stuck in the rubber. Hope I helped, this image should help you figure what should dis-attach from the casing.

Last edited by JMSpurs; 11th August 2012 at 03:41 PM.
The Following User Says Thank You to JMSpurs For This Useful Post: [ View ]
19th August 2012, 05:52 PM   |  #20  
Montoyatok's Avatar
Senior Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 6
 
281 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by JMSpurs

I'd like to know too please... though I've already broken the ribbon cable and am replacing the digitizer...

EDIT

Actually I meant I broke the small ribbon cable but anyway. I found out how to do it, take a thin, small and sharp knife then very gently cut away the glue, it should come off very easily. Then slowly prise the connected section of the phone, I don't know the name but the part with the orange cables. You will have to cut away more glue and you will also have to prise it off the rubber as it is quite firmly stuck in the rubber. Hope I helped, this image should help you figure what should dis-attach from the casing.

When you reassemble the phone, do you have to glue the sensors back? If you do, what type of glue do I use?

Sent from my Sony Tablet S using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes