Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[STOCK ROM] Full Recovery For Samsung Galaxy Player/S Wifi 4.0

OP zaclimon

11th April 2012, 07:27 AM   |  #61  
klin1344's Avatar
Recognized Contributor
Flag Cerritos, CA
Thanks Meter: 5,536
 
3,477 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by iJimaniac

Halleuja! (or however you spell that, LOL)!! I FINALLY got kwipper's stock rom downloaded and flashed, then a data and cache reset got it fixed! No sending it to samsung this time, :P

I've experienced the same problem before when trying to reverse the dd command to install my rom, and a flash back to stock was all that was necessary.

Anyway, I'm on spring break and today I've managed to port cwm 5.0.2.7 to steves kernel! (steves is based on cwm 3.0.0.5) It might fix the bricked after nandroid backup problem, though I've never actually experienced it. No ETA yet, but I'll release it once I get proper ext4 ghetto lagfix working.

Sent using Tapatalk
Last edited by klin1344; 11th April 2012 at 06:23 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to klin1344 For This Useful Post: [ View ]
11th April 2012, 08:06 AM   |  #62  
iJimaniac's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 414
 
1,355 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by zaclimon

Nice it seems that the error is in the kernel and not in the partitions what did you do?

Well, from start to finish: Flash Steve's kernal (no problem), enter cwm, make nandroid, bootloop, try to flash my own backup, first fails with phone to PC image, reflash then stuck at plain (no pulse) Samsung text, get errors posted above, then flash kwipper's stock (no repatition, just factoryfs.rfs and zImage), bootloop, wipe data and cache = fixed!


Sent using Tapatalk
The Following 2 Users Say Thank You to iJimaniac For This Useful Post: [ View ]
13th April 2012, 12:32 AM   |  #63  
zaclimon's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Montréal
Thanks Meter: 2,894
 
3,436 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Ok people with a US device and get bootloops even though they try the fix in the other thread there's new instructions at page 1.
20th April 2012, 09:44 AM   |  #64  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
29 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
when i click the link for the u.s. it gives me the international one.
21st April 2012, 12:26 AM   |  #65  
zaclimon's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Montréal
Thanks Meter: 2,894
 
3,436 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Vilai

when i click the link for the u.s. it gives me the international one.

sorry about that it's fixed now.
21st April 2012, 07:08 AM   |  #66  
Junior Member
Flag Shreveport, LA
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
My experience so far:
I have a Samsung Galaxy Player 4.0 8Gb (YP-G1CWY/XAA).

I installed Steve's kernel (followed http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1377771 ).

Installed a CM7 mod (following http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1517194 ) but that resulted in a bootloop.

Decided to follow the instructions in this thread to return to factory ROM. Everything flashed ok, but aftewards the Home button didn't work anymore. (I now realize that I had flashed the International firmware, because the US link in the first post pointed to the International ROM instead of the US ROM).

I was unable to get back into download mode; the secret keypress just didn't work anymore. So, I used the ROM Manager app to 'reboot into recovery'. The device rebooted to the 'android recovery (e3)' screen. I was stuck at that screen. I could use Vol Up / Vol Down to change the highlighted line, but couldn't make a selection as the home button didn't work. Rebooting the device put me back at the same 'android system recovery (3e)' screen.

I killed a usb cable, added a few 100k ohm resistors (more or less following http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841512 ). This got me back into download mode. I downloaded the US version of the files from the thread (the link was changed today to point to the US Rom). Flashed with repartition, when the device rebooted it went back into the 'android system recovery (3e)', but this time my home button worked. I choose reboot system. The device rebooted, but returned to the same screen.

I then flashed steves kernel. Now the device boots into clockworkmod system recovery. Choosing 'reboot system now' causes the device to reboot, but it always returns to CWM Recovery.

I tried flashing the bootloader (using the one from the US .zip file from this thread), but I get the below error in odin:
Quote:

<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Initialzation..
<ID:0/003> Get PIT for mapping..
<ID:0/003> Firmware update start..
<ID:0/003> param.lfs
<ID:0/003> NAND Write Start!!
<ID:0/003>
<ID:0/003> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

At the moment, I am stuck booting into CWM Recovery and I still cannot get into download mode, except with the USB jig.

Any hints/advice on how to get this thing booting to something other than the recovery modes would be greatly appreciated.
Last edited by yesisuck; 21st April 2012 at 07:24 AM. Reason: To be polite and beg for help. ;)
21st April 2012, 09:26 AM   |  #67  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
29 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Followed instructions on second post failed with results like the above post... also tried with .pit file from the other post that got it fixed http://forum.xda-developers.com/show...1545336&page=3
21st April 2012, 05:36 PM   |  #68  
zaclimon's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Montréal
Thanks Meter: 2,894
 
3,436 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by yesisuck

My experience so far:
I have a Samsung Galaxy Player 4.0 8Gb (YP-G1CWY/XAA).

I installed Steve's kernel (followed http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1377771 ).

Installed a CM7 mod (following http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1517194 ) but that resulted in a bootloop.

Decided to follow the instructions in this thread to return to factory ROM. Everything flashed ok, but aftewards the Home button didn't work anymore. (I now realize that I had flashed the International firmware, because the US link in the first post pointed to the International ROM instead of the US ROM).

I was unable to get back into download mode; the secret keypress just didn't work anymore. So, I used the ROM Manager app to 'reboot into recovery'. The device rebooted to the 'android recovery (e3)' screen. I was stuck at that screen. I could use Vol Up / Vol Down to change the highlighted line, but couldn't make a selection as the home button didn't work. Rebooting the device put me back at the same 'android system recovery (3e)' screen.

I killed a usb cable, added a few 100k ohm resistors (more or less following http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=841512 ). This got me back into download mode. I downloaded the US version of the files from the thread (the link was changed today to point to the US Rom). Flashed with repartition, when the device rebooted it went back into the 'android system recovery (3e)', but this time my home button worked. I choose reboot system. The device rebooted, but returned to the same screen.

I then flashed steves kernel. Now the device boots into clockworkmod system recovery. Choosing 'reboot system now' causes the device to reboot, but it always returns to CWM Recovery.

I tried flashing the bootloader (using the one from the US .zip file from this thread), but I get the below error in odin:


At the moment, I am stuck booting into CWM Recovery and I still cannot get into download mode, except with the USB jig.

Any hints/advice on how to get this thing booting to something other than the recovery modes would be greatly appreciated.

Did you wipe data?
21st April 2012, 05:39 PM   |  #69  
zaclimon's Avatar
OP Recognized Contributor
Flag Montréal
Thanks Meter: 2,894
 
3,436 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Vilai

Followed instructions on second post failed with results like the above post... also tried with .pit file from the other post that got it fixed http://forum.xda-developers.com/show...1545336&page=3

Try to flash it with heimdall.
22nd April 2012, 12:24 AM   |  #70  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
29 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
sorry never used heimdall before... where do i get the package from and could i get a guide to instruct me in the steps?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes