Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,452 Members 42,499 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Revert htc rezound to stock

Tip us?
 
ljbaumer
Old
#1  
ljbaumer's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 83
Posts: 688
Join Date: Apr 2010
Location: California
Default [Q] Revert htc rezound to stock

Hey everyone,

I want to revert my HTC Rezound to stock. I am currently on gingerbread rooted but my root is not working at all in ADB or any other apps and I think I rooted incorrectly, is there some way I can run an SBF or something like that and just flip back to the stock non rooted rom and start all over?

If not, can someone link me to some instructions or post some instructions on how I can revert my htc rezound completely back to stock?

Thanks,
Ljbaumer
 
OLDsJUNKIE
Old
#2  
OLDsJUNKIE's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 216
Join Date: May 2010
Location: Indiana
Quote:
Originally Posted by ljbaumer View Post
Hey everyone,

I want to revert my HTC Rezound to stock. I am currently on gingerbread rooted but my root is not working at all in ADB or any other apps and I think I rooted incorrectly, is there some way I can run an SBF or something like that and just flip back to the stock non rooted rom and start all over?

If not, can someone link me to some instructions or post some instructions on how I can revert my htc rezound completely back to stock?

Thanks,
Ljbaumer
Here is a link to the thread with the RUUs (Like SBF, but for HTC). Scrosler also has them on his site as well.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1338916
http://www.cleanroms.com/

Eris - Sold
Incredible - Sold
Rezound - Unlocked, Rooted and sporting Amon Ra Recovery 3.15, Currently on Countershrike V2.3
Big fat S-OFF!!

Gtablet on FlashBack 10.3
The Following User Says Thank You to OLDsJUNKIE For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ljbaumer
Old
#3  
ljbaumer's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 83
Posts: 688
Join Date: Apr 2010
Location: California
Quote:
Originally Posted by OLDsJUNKIE View Post
Here is a link to the thread with the RUUs (Like SBF, but for HTC). Scrosler also has them on his site as well.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1338916
http://www.cleanroms.com/
Ok thanks a lot mate, do you think you could give me some basic instructions as to how to flash these and which one to download? the .zip, normal, or exe?

Thanks,
Ljbaumer
 
OLDsJUNKIE
Old
#4  
OLDsJUNKIE's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 216
Join Date: May 2010
Location: Indiana
Quote:
Originally Posted by ljbaumer View Post
Ok thanks a lot mate, do you think you could give me some basic instructions as to how to flash these and which one to download? the .zip, normal, or exe?

Thanks,
Ljbaumer
I usually use the exe. It will walk you through the steps on your PC. Or I believe you can flash the .zip from recovery with choose zip from SD option. You will have to have the bootloader locked to run them though.

Eris - Sold
Incredible - Sold
Rezound - Unlocked, Rooted and sporting Amon Ra Recovery 3.15, Currently on Countershrike V2.3
Big fat S-OFF!!

Gtablet on FlashBack 10.3
 
ljbaumer
Old
#5  
ljbaumer's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 83
Posts: 688
Join Date: Apr 2010
Location: California
Quote:
Originally Posted by OLDsJUNKIE View Post
I usually use the exe. It will walk you through the steps on your PC. Or I believe you can flash the .zip from recovery with choose zip from SD option. You will have to have the bootloader locked to run them though.
Ok thanks again

So I am downloading the exe right now and it will finish in 2 hours or so, are you saying that if I am trying to run it I need to have to have a locked bootloader?

I know mine is unlocked right now, do I just lock it from the HTC website? If so what do I need to lock it again?
The Following User Says Thank You to ljbaumer For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
OLDsJUNKIE
Old
#6  
OLDsJUNKIE's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 45
Posts: 216
Join Date: May 2010
Location: Indiana
Quote:
Originally Posted by ljbaumer View Post
Ok thanks again

So I am downloading the exe right now and it will finish in 2 hours or so, are you saying that if I am trying to run it I need to have to have a locked bootloader?

I know mine is unlocked right now, do I just lock it from the HTC website? If so what do I need to lock it again?
You lock it in fastboot with "fastboot oem lock" command without the quotes. No need for HTCdev in this case

Eris - Sold
Incredible - Sold
Rezound - Unlocked, Rooted and sporting Amon Ra Recovery 3.15, Currently on Countershrike V2.3
Big fat S-OFF!!

Gtablet on FlashBack 10.3
 
Snuzzo
Old
(Last edited by Snuzzo; 22nd April 2012 at 06:23 AM.)
#7  
Snuzzo's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5574
Posts: 4,762
Join Date: Dec 2010

 
DONATE TO ME
Before going through the RUU, try the Unsecured kernel if you wish to run root commands through ADB.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1443324

It is an overclocked kernel. If you don't want it you need to lower the max cpu clock with CPU Master.
 
ljbaumer
Old
#8  
ljbaumer's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 83
Posts: 688
Join Date: Apr 2010
Location: California
Ok just re-locked the bootloader through fastboot in CMD, if I want to unlock it in the future can I just do fastboot unlock or whatever?

I am going to run the RUU .exe right now, I take it you just do that all from the bootloader?

Thanks,
Ljbaumer
The Following User Says Thank You to ljbaumer For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Snuzzo
Old
#9  
Snuzzo's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 5574
Posts: 4,762
Join Date: Dec 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ljbaumer View Post
Ok just re-locked the bootloader through fastboot in CMD, if I want to unlock it in the future can I just do fastboot unlock or whatever?

I am going to run the RUU .exe right now, I take it you just do that all from the bootloader?

Thanks,
Ljbaumer
1. Yup, just hold onto the unlock_code.bin

2. Have it name PH98IMG.zip, make sure you are either s-off or on GB firmware. Have you flashed the ICS leaked firmware?
 
ljbaumer
Old
(Last edited by ljbaumer; 22nd April 2012 at 06:21 PM.)
#10  
ljbaumer's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 83
Posts: 688
Join Date: Apr 2010
Location: California
I am in the middle of flashing the .exe RUU from my computer and I was just on GB Sense rooted (kinda it was funky) and I just wanted to go back to stock and then unlock, root, and install clean rom and whatever kernel I need with that.

I think I still have my unlock_code.bin from my first unlocking, I am not sure if I have PH98IMG.zip still though... if I don't have it where would I get it from?

I would like to install this rom, can I just go straight from stock HTC sense after the RUU and install it using the instructions on the ROM thread or do I have to unlock my bootloader again? If so can someone link me to some step by step instructions or just post them in the thread?

Thanks for all of the help,
Ljbaumer

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes