Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Full root for A10x and A5xx ICS. Simple method.

OP ZeroNull

21st April 2012, 11:35 PM   |  #101  
Jesse6749's Avatar
Senior Member
Flag T.B.A
Thanks Meter: 124
 
1,173 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by burbank

I'm having trouble making this work. It looks like the files get pushed properly but then it fails. Any guidance would be appreciated.


Full root for A100 ICS. Simple method.
-
-
Device connected. Preparation for executing of the main script.
mkdir failed for /data/local/tools, File exists
push: tools/su -> /data/local/tools/su
push: tools/runit.sh -> /data/local/tools/runit.sh
push: tools/mount.sh -> /data/local/tools/mount.sh
push: tools/mempodroid -> /data/local/tools/mempodroid
push: tools/getroot.sh -> /data/local/tools/getroot.sh
push: tools/delroot.sh -> /data/local/tools/delroot.sh
push: tools/busybox.sh -> /data/local/tools/busybox.sh
push: tools/busybox -> /data/local/tools/busybox
8 files pushed. 0 files skipped.
794 KB/s (839527 bytes in 1.031s)
776 KB/s (37273 bytes in 0.046s)
-
Preparation is finished.
-
Executing of the main script.
link failed File exists
mkdir failed for /system/sbin, File exists
error: device not found
The file "su" isn't created!
-
Not getting root!
-
Error!
-
Press any key.

Make sure you have installed the A510 usb drivers that you can download from the Acer website and then go to settings then developer tools and enable usb debugging on the tablet. Then you can run the tool as System Administrator and it should work, but you have to download the su file from the google play store after running the tool.
Good Luck!!!!!
Last edited by Jesse6749; 21st April 2012 at 11:37 PM.
22nd April 2012, 02:24 AM   |  #102  
Senior Member
Thanks Meter: 57
 
161 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Quote:
Originally Posted by Jesse6749

Make sure you have installed the A510 usb drivers that you can download from the Acer website and then go to settings then developer tools and enable usb debugging on the tablet. Then you can run the tool as System Administrator and it should work, but you have to download the su file from the google play store after running the tool.
Good Luck!!!!!

Thank you. I did everything EXCEPT running the script as System Administrator. I'll give that a try and then report back.
22nd April 2012, 05:53 AM   |  #103  
californiarailroader's Avatar
Senior Member
Flag Redwood Valley, Northwestern California (Previous-Pocatello, Idaho(90-97)/Southern California(71-90)
Thanks Meter: 457
 
4,139 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
More
Quote:
Originally Posted by burbank

I'm having trouble making this work. It looks like the files get pushed properly but then it fails. Any guidance would be appreciated.


Full root for A100 ICS. Simple method.
-
-
Device connected. Preparation for executing of the main script.
mkdir failed for /data/local/tools, File exists
push: tools/su -> /data/local/tools/su
push: tools/runit.sh -> /data/local/tools/runit.sh
push: tools/mount.sh -> /data/local/tools/mount.sh
push: tools/mempodroid -> /data/local/tools/mempodroid
push: tools/getroot.sh -> /data/local/tools/getroot.sh
push: tools/delroot.sh -> /data/local/tools/delroot.sh
push: tools/busybox.sh -> /data/local/tools/busybox.sh
push: tools/busybox -> /data/local/tools/busybox
8 files pushed. 0 files skipped.
794 KB/s (839527 bytes in 1.031s)
776 KB/s (37273 bytes in 0.046s)
-
Preparation is finished.
-
Executing of the main script.
link failed File exists
mkdir failed for /system/sbin, File exists
error: device not found
The file "su" isn't created!
-
Not getting root!
-
Error!
-
Press any key.

My pc gave me the same readout, but when my A510 had booted back up it had root.
22nd April 2012, 06:28 AM   |  #104  
Jesse6749's Avatar
Senior Member
Flag T.B.A
Thanks Meter: 124
 
1,173 posts
Join Date:Joined: May 2010
More
Quote:
Originally Posted by californiarailroader

My pc gave me the same readout, but when my A510 had booted back up it had root.

All you should have to do is download the su (super user) app from the google play store.
I had to do this when I rooted mine cause the root tool does not install this.
22nd April 2012, 06:30 AM   |  #105  
californiarailroader's Avatar
Senior Member
Flag Redwood Valley, Northwestern California (Previous-Pocatello, Idaho(90-97)/Southern California(71-90)
Thanks Meter: 457
 
4,139 posts
Join Date:Joined: Mar 2006
More
Quote:
Originally Posted by Jesse6749

All you should have to do is download the su (super user) app from the google play store.
I had to do this when I rooted mine cause the root tool does not install this.

Yeah, I already had SU on it (it restored it via Google when I upgraded to it from an A200), so I was good there.
24th April 2012, 03:50 AM   |  #106  
Senior Member
Flag Kalifornia
Thanks Meter: 84
 
188 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by burbank

I'm having trouble making this work. It looks like the files get pushed properly but then it fails. Any guidance would be appreciated.


Full root for A100 ICS. Simple method.
-
-
Device connected. Preparation for executing of the main script.
mkdir failed for /data/local/tools, File exists
push: tools/su -> /data/local/tools/su
push: tools/runit.sh -> /data/local/tools/runit.sh
push: tools/mount.sh -> /data/local/tools/mount.sh
push: tools/mempodroid -> /data/local/tools/mempodroid
push: tools/getroot.sh -> /data/local/tools/getroot.sh
push: tools/delroot.sh -> /data/local/tools/delroot.sh
push: tools/busybox.sh -> /data/local/tools/busybox.sh
push: tools/busybox -> /data/local/tools/busybox
8 files pushed. 0 files skipped.
794 KB/s (839527 bytes in 1.031s)
776 KB/s (37273 bytes in 0.046s)
-
Preparation is finished.
-
Executing of the main script.
link failed File exists
mkdir failed for /system/sbin, File exists
error: device not found
The file "su" isn't created!
-
Not getting root!
-
Error!
-
Press any key.

Well I have never used this script to root. But it looks to me like you already had /data/local/tools folder created, and you probably still had the files in place too.

mkdir failed for /data/local/tools, File exists <-- It says File exists
8 files pushed. 0 files skipped. <--- All the files get pushed to /data/local/tools without issue
794 KB/s (839527 bytes in 1.031s)
776 KB/s (37273 bytes in 0.046s)

Executing of the main script.
link failed File exists <---- Again not familiar with the script but this probably indicates the Symbolic link it tried to create for su or busybox was still in place.
mkdir failed for /system/sbin, File exists
error: device not found
The file "su" isn't created!
-
Not getting root!
-
Error!

What version of ICS and what kernel version are you trying this on? This root method counts on mempodroid which counts on a specific kernel vulnerability. I suppose it's possible the kernel you have is patched for that. You can try eew245's Hard way directions HERE to try each part step by step and get a better idea of what is failing.

My guess is either mempodroid needs a different offset for an A510, or that kernel has been patched to fix exploit CVE-2012-0056, or maybe an issue with mounting /system. Do you ever get a hash prompt after pushing the files or are you stuck with a $ for a prompt in adb shell?
Last edited by NoSudo; 24th April 2012 at 03:53 AM.
24th April 2012, 04:20 PM   |  #107  
Member
Flag ChongQing
Thanks Meter: 0
 
43 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
great!
25th April 2012, 06:39 AM   |  #108  
Senior Member
Flag Gold Coast
Thanks Meter: 42
 
139 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Question OTA after root?
Hi


Thanks to all the devs who put effort into making it simple for us simpletons...

Question.... Will this affect any OTA updates in the future?

Cheers
25th April 2012, 09:33 AM   |  #109  
Junior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 1
 
27 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Unhappy
Hi , rooting process remains in "Wait for connect device...." and no root , the my PC detects it properly A100 ( ICS version 4.0.3). A100 in Debug Mode "ON".
25th April 2012, 10:39 AM   |  #110  
Junior Member
Flag Rome
Thanks Meter: 1
 
27 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
More
Angry
Quote:
Originally Posted by ertrax

Hi , rooting process remains in "Wait for connect device...." and no root , the my PC detects it properly A100 ( ICS version 4.0.3). A100 in Debug Mode "ON".

solved, was to install the USB drivers for the A100 ACER site (support.acer.com). Thanks to All


Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes