5,601,298 Members 56,708 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

luvpad AD100

Tip us?
 
sirone
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Apr 2012
Default luvpad AD100

hi all
i think this tablet is japanes version of G-table
when turn on the tablet ,i dont can see any things ,only white screen (only backlight lcd) . i pressed vol+ and power but nothings
is it possible help me?
 
rajeevvp
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 405
Posts: 1,311
Join Date: Aug 2010
Location: Bangalore
Quote:
Originally Posted by sirone View Post
when turn on the tablet ,i dont can see any things ,only white screen (only backlight lcd) .
The data cable going into the LCD display might have come loose, or, it might be damaged. See this thread. The symptoms are similar.
 
sirone
Old
(Last edited by sirone; 22nd April 2012 at 08:08 PM.)
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Apr 2012
i checked this cable . is ok.
i read this link ,i bumped the bottom, right corner of the tab but dont change
in addition, how i can test tablet maybe my tablet is dead?
 
sirone
Old
(Last edited by sirone; 23rd April 2012 at 10:53 AM.)
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Apr 2012
i press and hold vol- and power button but i dont can see any bird .
in addition when i connect tablet to pc , i can see Tegra label in Device manager
even i test backlight sensor ,it work perfect then i think my issue is software.
Also led wifi is on
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	tegra.jpg
Views:	113
Size:	21.6 KB
ID:	1020044  
 
rajeevvp
Old
(Last edited by rajeevvp; 24th April 2012 at 05:31 PM.)
#5  
Senior Member
Thanks Meter 405
Posts: 1,311
Join Date: Aug 2010
Location: Bangalore
Quote:
Originally Posted by sirone View Post
i press and hold vol- and power button but i dont can see any bird .
The birds are a ViewSonic-specific splash screen. It might be something else entirely on your LuvPad. Anyway, since your screen isn't displaying anything except white, looking for the boot splash screen is not useful.

Quote:
in addition when i connect tablet to pc , i can see Tegra label in Device manager
even i test backlight sensor ,it work perfect then i think my issue is software.
Also led wifi is on
All of those point to a HW problem (cables, connector, LCD panel) rather than a SW one. The screen will go white when there is no video signal coming into the LCD panel. Then, only the backlight (white) will be displayed. (This is the reverse of what happens on a CRT monitor which displays black when it isn't receiving any signals.)

I would check those cable(s) and connectors again. Pull out all the cables going into the LCD panel at both ends, and inspect them carefully for breaks as this thread recommends, then plug the cable(s) back in firmly.

Software checks are these.

1. Check bootloader.

Get the nvflash program (the ones used on this board might work too) and the bootloader.bin for the LuvPad AD100 from one of the official firmware update files. Install the nvflash program (and, on Windows, its USB drivers) and then run this command (both the nvflash executable and bootloader.bin should be sitting in the same directory) in a CMD.exe window after you've put the LuvPad into APX mode (on the gTablet, you have to power off, then press both the Vol [-] and the Power buttons--it might be some other button combination on the LuvPad):
Code:
C:\SOME\PATH> .\nvflash --bl bootloader.bin --getpartitiontable part.txt
If the command completes and the part.txt file looks OK, then your LuvPad is running the bootloader just fine.

2. Check Recovery.

Power off the LuvPad, then try putting it into Recovery mode by pressing the Vol [+] and Power buttons at the same time. (Again, those keys work on the gTablet; it might be something else on the LuvPad). After a few seconds, see if you can get into an ADB shell (install ADB first if you need to, or just use Linux). If you have CWM, or some other kind of custom recovery installed, then you will get a shell. The stock recovery may or may not give you a shell.
Code:
C:\SOME\PATH> adb shell
3. Check ROM.

Power off the LuvPad, then run this adb command and power on the LuvPad. If you've enabled ADB debugging in the ROM (or, it comes enabled by default) and the ROM doesn't have problems booting, then you should see the system logs scrolling by.
Code:
C:\SOME\PATH> adb logcat -v time
Also, in both the ROM and in recovery mode, if when you connect and disconnect the USB cable, Windows detects the device connection/disconnection, then the HW and ROM/recover are most probably OK, and you may be able to look at the logs to troubleshoot this further. (When you connect the cable in the ROM, a new removable drive may even appear, even though it may show no data in it--I don't use Windows, so I don't know precisely what should happen there.)
The Following User Says Thank You to rajeevvp For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
sirone
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Apr 2012
Quote:
if when you connect and disconnect the USB cable, Windows detects the device connection/disconnection, then the HW and ROM/recover are most probably OK
yes , i can see windows detect a device .
Luvpad is very similar "Malata SMB-A1011" .i found this link for bootloader and rom :
4pda.ru/forum/index.php?showtopic=237500&st=100
downloaded "usbpcdriver.zip" and setup manually then now i can see "NVidia Android Composite Device" in device manager and a unknown device in NVFlash

But still i need help
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dm.jpg
Views:	66
Size:	22.1 KB
ID:	1022359   Click image for larger version

Name:	nvf.jpg
Views:	82
Size:	24.3 KB
ID:	1022360  
 
rajeevvp
Old
(Last edited by rajeevvp; 24th April 2012 at 05:46 PM.)
#7  
Senior Member
Thanks Meter 405
Posts: 1,311
Join Date: Aug 2010
Location: Bangalore
Quote:
Originally Posted by sirone View Post
now i can see "NVidia Android Composite Device" in device manager and a unknown device in NVFlash
1. Please don't use any other commands other than what I've posted above. All of the commands I gave are "safe"--meaning that none of them make permanent changes to your tablet. The command that you're trying to run in the screenshot:
Code:
"nvflash.exe" --bct gtablet.bct ... --create --go
doesn't look right (why is it using gTablet files?) and it could make your problem worse by bricking the device.

2. I think it is a HW problem (LCD panel, cable, connector). Use a magnifying glass on the cable and the connectors, and a fine-probed continuity tester on the cable, and see if they're OK.

3. If you want to rule out SW problems, then do the tests in reverse order: ROM first, then Recovery, bootloader last.

4. The nvflash command probably didn't work because the device was not in APX mode. Put the LuvPad into APX mode first (Power off, then press Vol [-] and Power), then run my nvflash command. To run the recovery mode test, put tablet into recovery mode first (Power off, then press Vol [+] and Power).
 
sirone
Old
(Last edited by sirone; 25th April 2012 at 01:38 PM.)
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Apr 2012
Quote:
2. I think it is a HW problem (LCD panel, cable, connector). Use a magnifying glass on the cable and the connectors, and a fine-probed continuity tester on the cable, and see if they're OK.
i checked, i dont have any lose connection

Quote:
4. The nvflash command probably didn't work because the device was not in APX mode. Put the LuvPad into APX mode first (Power off, then press Vol [-] and Power), then run my nvflash command. To run the recovery mode test, put tablet into recovery mode first (Power off, then press Vol [+] and Power)
I've posted above about i dont can see any change when i use " vol- & power "
too "vol+ & power"
i receive a different version Nvflash but almost all without result.
finally i see this message " UNKnown Device Found " in Cmd page

in addition, i remove battery ,about for 30 second ,when i plug it , i can see the tablet turn on automatically and i dont can turn off with power switch .
 
sirone
Old
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 28
Join Date: Apr 2012
o my god
i success for APX mode and now i can see t20 chip and more .
pls help me in continue ...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	nv.jpg
Views:	85
Size:	43.3 KB
ID:	1024137  
 
aabbondanza
Old
(Last edited by aabbondanza; 25th April 2012 at 04:35 PM.)
#10  
Senior Member
Thanks Meter 88
Posts: 373
Join Date: Jun 2011
Location: Goldsboro
Hi sirone,

Rajeevvp asked me to assit you since he is busy @ work. Can we start from the beginning? How exactly did your tablet get in this situation (dropped, flashed someothing, just turned on & it started doing it, etc)?

I know you said the connecections are good but have you tried disconnecting BOTH ends of the video cable & reseating it? Were you able do a continutity check on the cable as raj suggested to eliminate the possiblity of a cable problem?

Since none of us have seen or heard of the Luvpad it may help to have some hires photos of the internals (boards, connections, lcd)...anything thing you feel comfortable with removing & taking a photo of may help you (or others that may have the same hardware). I know you said the Luvpad is similar to the Malata A1011. Do you see any designation of the system board...I know the gTablet has SMB-A1002 embossed into the RF cover. While there are a lot similarites in this generation of tablets, the actual system boards layouts (and actual componets) vary significantly.

To me is sounds like you may have multiple problems. You MAY be stuck in an APX loop & you may also (as rajeevvp noted) have a hardware video problem (bad connection, bad cable or even bad lcd panel).

You say that you don't see anything different when you power on with Vol (+) or Vol (-) but if you do it with the USB cable connected to your PC does it detect different hardware when you power on in each mode (APX...Vol- and Recovery..Vol+)...it should detect the tablet differerntly. The issue you are having with nvflash (unknown device found) could be a driver or bootloader isue. Where exactly did you get the nvflash & bootloader for your device?

Also, when starting in Recovery mode (Power 7 Vol+...with USB connected) were you access the tablet via the adb commands raj suggested? If your Windows PC isn't configured/detecting the adb driver you may want to download a live Linux distro (I use Linux Mint 11) & boot your PC off the live DVD so you won't have the driver issues of Windows.


Al

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Decompile, Edit, and Recompile in One Tool with APK Studio

If you’ve ever modified precompiled applications, you have undoubtedly spent … more

TasGear: A Tasker Extension for the Samsung Galaxy Gear

With wearable technology taking center stage this year, one can only expect more … more

Intelligently Place Contacts on Your Home Screen with CallWho Widget

There are plenty of ways to get your contacts to show up on your … more