5,597,762 Members 36,419 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROM][WIP] CM9-marvel-UNOFFICIAL [UPDATE: April 25th]

Tip us?
 
OliverG96
Old
#511  
OliverG96's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 1970
Posts: 1,281
Join Date: Feb 2012
Location: Canary Islands
Quote:
Originally Posted by eoghan2t7 View Post
Nice work mate. So what's on the hit list after camera?

Sent from my Wildfire S using Tapatalk 2
For me the GPS isn't be really important, I never use it...
In my opinion the first to fix is the keyboard bugs, battery life and YouTube errors

Enviado desde mi HTC Wildfire S A510e usando Tapatalk
ˇA la tortilla se le echan huevos! ˇMuchos huevos!
The Following User Says Thank You to OliverG96 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
*se-nsei.
Old
#512  
*se-nsei.'s Avatar
Senior Member
Thanks Meter 498
Posts: 921
Join Date: Sep 2011
Location: London
Quote:
Originally Posted by modpunk View Post
I can take pictures with the camera, but the camera preview doesn't work right now.
We love you.

Quote:
Originally Posted by eoghan2t7 View Post
Nice work mate. So what's on the hit list after camera?

Sent from my Wildfire S using Tapatalk 2
CPU deep sleep, GPS, USB Mounting, mobile signal statusbar icons.
SAMSUNG GALAXY NEXUS 16GB | 4.4.2 CM 11 NIGHTLIES
The Following User Says Thank You to *se-nsei. For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dream707
Old
#513  
dream707's Avatar
Member
Thanks Meter 6
Posts: 49
Join Date: Jan 2012
Location: Minsk
Quote:
TODO:
Get newer libhtc_ril.so working (also interesting for CM7)
what kind of features this lib is responsible of? and what do we get by fixing it?
 
modpunk
Old
#514  
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 1719
Posts: 382
Join Date: Oct 2011
Each Android device has two CPUs. They are completely separated from each other. The first one is the radio. This has it's own operating system and is responsible for your GSM connection for telephony and mobile data.

The other CPU is the ARM your Android is running on. So Android is talking to the radio over a serial device sending mostly AT commands. To be able to use all features of the radio you need a RIL library which matches the version of your radio.

If you go into the android settings and select "About Phone" you will find the baseband version in there.

My baseband version is: 47.23a.35.3035H_75.39.03M

The current CM7 ROM and mine uses a ril library from the HTC Aria (liberty). This library works but it doesn't match to our radio version. So a lot of features don't work. Especially power saving functions. We used the one from the liberty cause the htc marvel stock version segfaulted. I've fixed that together with Droste today.

This should mean much better battery stats (hopefully).
The Following 11 Users Say Thank You to modpunk For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Thrawed
Old
#515  
Thrawed's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 133
Posts: 357
Join Date: Jul 2009
Quote:
Originally Posted by modpunk View Post
Each Android device has two CPUs. They are completely separated from each other. The first one is the radio. This has it's own operating system and is responsible for your GSM connection for telephony and mobile data.

The other CPU is the ARM your Android is running on. So Android is talking to the radio over a serial device sending mostly AT commands. To be able to use all features of the radio you need a RIL library which matches the version of your radio.

If you go into the android settings and select "About Phone" you will find the baseband version in there.

My baseband version is: 47.23a.35.3035H_75.39.03M

The current CM7 ROM and mine uses a ril library from the HTC Aria (liberty). This library works but it doesn't match to our radio version. So a lot of features don't work. Especially power saving functions. We used the one from the liberty cause the htc marvel stock version segfaulted. I've fixed that together with Droste today.

This should mean much better battery stats (hopefully).
Do you know if alquez is intending to include your fixed ril library with the CM7 ROM?
 
modpunk
Old
#516  
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 1719
Posts: 382
Join Date: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by Thrawed View Post
Do you know if alquez is intending to include your fixed ril library with the CM7 ROM?
I didn't reach him today.
 
eoghan2t7
Old
#517  
eoghan2t7's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2121
Posts: 4,163
Join Date: Jan 2011
Location: Belfast

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by modpunk View Post
I didn't reach him today.
sounds good i just compiled your latest commits and switched on the OMX libarys to see what happens

Donate to my work here Paypal Donate



Get The Latest 1080p HD Porn Here: FREE 1080p Porn
 
hayanno
Old
#518  
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 106
Join Date: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by modpunk View Post
Each Android device has two CPUs. They are completely separated from each other. The first one is the radio. This has it's own operating system and is responsible for your GSM connection for telephony and mobile data.

The other CPU is the ARM your Android is running on. So Android is talking to the radio over a serial device sending mostly AT commands. To be able to use all features of the radio you need a RIL library which matches the version of your radio.

If you go into the android settings and select "About Phone" you will find the baseband version in there.

My baseband version is: 47.23a.35.3035H_75.39.03M

The current CM7 ROM and mine uses a ril library from the HTC Aria (liberty). This library works but it doesn't match to our radio version. So a lot of features don't work. Especially power saving functions. We used the one from the liberty cause the htc marvel stock version segfaulted. I've fixed that together with Droste today.

This should mean much better battery stats (hopefully).
Thank you for explain. Have you a link where I can found other information ?
 
ipodguitar
Old
#519  
ipodguitar's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 137
Join Date: Sep 2011
Location: Harderwijk
Video Playback is really choppy (latest nightly), and i already tried the 16bit transparency stuff and overclocking to 864MHz.
On CM7.2 the video played smooth.
I also tried Force 2d GPU rendering and it didnt work.

Everything else i am ok with, and i love this rom!
Galaxy Nexus Rooted with Android 4.4.2 Gummy nightlies.
Asus TF300T White With Dock Rooted with CM10 Nightlies
 
eoghan2t7
Old
#520  
eoghan2t7's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 2121
Posts: 4,163
Join Date: Jan 2011
Location: Belfast

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ipodguitar View Post
Video Playback is really choppy (latest nightly), and i already tried the 16bit transparency stuff and overclocking to 864MHz.
On CM7.2 the video played smooth.
I also tried Force 2d GPU rendering and it didnt work.

Everything else i am ok with, and i love this rom!
thats due to the codecs mate they are not working at the moment but will be fixed at some stage

---------- Post added at 10:05 PM ---------- Previous post was at 09:11 PM ----------

anyone getting boot problems with latest commits?

---------- Post added at 10:44 PM ---------- Previous post was at 10:05 PM ----------

got it booting had to revert back to cm_marvel_defconfig but on the good side codecs are working i.e youtube but in low quality will work on that more all that needs ajusting is the framerate i think will need to debug more.

Donate to my work here Paypal Donate



Get The Latest 1080p HD Porn Here: FREE 1080p Porn

The Following User Says Thank You to eoghan2t7 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes