Post Reply

[ROM][WIP] CM9-marvel-UNOFFICIAL [UPDATE: April 25th]

OP modpunk

22nd April 2012, 04:45 PM   |  #511  
OliverG96's Avatar
Recognized Developer
Flag Canary Islands
Thanks Meter: 2,037
 
1,313 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by eoghan2t7

Nice work mate. So what's on the hit list after camera?

Sent from my Wildfire S using Tapatalk 2

For me the GPS isn't be really important, I never use it...
In my opinion the first to fix is the keyboard bugs, battery life and YouTube errors

Enviado desde mi HTC Wildfire S A510e usando Tapatalk
The Following User Says Thank You to OliverG96 For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 04:48 PM   |  #512  
*se-nsei.'s Avatar
Senior Member
Flag London
Thanks Meter: 499
 
921 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Quote:
Originally Posted by modpunk

I can take pictures with the camera, but the camera preview doesn't work right now.

We love you.

Quote:
Originally Posted by eoghan2t7

Nice work mate. So what's on the hit list after camera?

Sent from my Wildfire S using Tapatalk 2

CPU deep sleep, GPS, USB Mounting, mobile signal statusbar icons.
The Following User Says Thank You to *se-nsei. For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 04:51 PM   |  #513  
dream707's Avatar
Member
Flag Minsk
Thanks Meter: 6
 
49 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Quote:

TODO:
Get newer libhtc_ril.so working (also interesting for CM7)

what kind of features this lib is responsible of? and what do we get by fixing it?
22nd April 2012, 06:50 PM   |  #514  
OP Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,727
 
390 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Each Android device has two CPUs. They are completely separated from each other. The first one is the radio. This has it's own operating system and is responsible for your GSM connection for telephony and mobile data.

The other CPU is the ARM your Android is running on. So Android is talking to the radio over a serial device sending mostly AT commands. To be able to use all features of the radio you need a RIL library which matches the version of your radio.

If you go into the android settings and select "About Phone" you will find the baseband version in there.

My baseband version is: 47.23a.35.3035H_75.39.03M

The current CM7 ROM and mine uses a ril library from the HTC Aria (liberty). This library works but it doesn't match to our radio version. So a lot of features don't work. Especially power saving functions. We used the one from the liberty cause the htc marvel stock version segfaulted. I've fixed that together with Droste today.

This should mean much better battery stats (hopefully).
The Following 11 Users Say Thank You to modpunk For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 06:59 PM   |  #515  
Thrawed's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 133
 
357 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by modpunk

Each Android device has two CPUs. They are completely separated from each other. The first one is the radio. This has it's own operating system and is responsible for your GSM connection for telephony and mobile data.

The other CPU is the ARM your Android is running on. So Android is talking to the radio over a serial device sending mostly AT commands. To be able to use all features of the radio you need a RIL library which matches the version of your radio.

If you go into the android settings and select "About Phone" you will find the baseband version in there.

My baseband version is: 47.23a.35.3035H_75.39.03M

The current CM7 ROM and mine uses a ril library from the HTC Aria (liberty). This library works but it doesn't match to our radio version. So a lot of features don't work. Especially power saving functions. We used the one from the liberty cause the htc marvel stock version segfaulted. I've fixed that together with Droste today.

This should mean much better battery stats (hopefully).

Do you know if alquez is intending to include your fixed ril library with the CM7 ROM?
22nd April 2012, 07:16 PM   |  #516  
OP Recognized Contributor
Thanks Meter: 1,727
 
390 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Thrawed

Do you know if alquez is intending to include your fixed ril library with the CM7 ROM?

I didn't reach him today.
22nd April 2012, 07:21 PM   |  #517  
eoghan2t7's Avatar
Recognized Contributor
Flag Belfast
Thanks Meter: 2,152
 
4,189 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by modpunk

I didn't reach him today.

sounds good i just compiled your latest commits and switched on the OMX libarys to see what happens
22nd April 2012, 07:48 PM   |  #518  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
106 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Quote:
Originally Posted by modpunk

Each Android device has two CPUs. They are completely separated from each other. The first one is the radio. This has it's own operating system and is responsible for your GSM connection for telephony and mobile data.

The other CPU is the ARM your Android is running on. So Android is talking to the radio over a serial device sending mostly AT commands. To be able to use all features of the radio you need a RIL library which matches the version of your radio.

If you go into the android settings and select "About Phone" you will find the baseband version in there.

My baseband version is: 47.23a.35.3035H_75.39.03M

The current CM7 ROM and mine uses a ril library from the HTC Aria (liberty). This library works but it doesn't match to our radio version. So a lot of features don't work. Especially power saving functions. We used the one from the liberty cause the htc marvel stock version segfaulted. I've fixed that together with Droste today.

This should mean much better battery stats (hopefully).

Thank you for explain. Have you a link where I can found other information ?
22nd April 2012, 08:13 PM   |  #519  
ipodguitar's Avatar
Senior Member
Flag Harderwijk
Thanks Meter: 39
 
137 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
More
Video Playback is really choppy (latest nightly), and i already tried the 16bit transparency stuff and overclocking to 864MHz.
On CM7.2 the video played smooth.
I also tried Force 2d GPU rendering and it didnt work.

Everything else i am ok with, and i love this rom!
22nd April 2012, 10:44 PM   |  #520  
eoghan2t7's Avatar
Recognized Contributor
Flag Belfast
Thanks Meter: 2,152
 
4,189 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ipodguitar

Video Playback is really choppy (latest nightly), and i already tried the 16bit transparency stuff and overclocking to 864MHz.
On CM7.2 the video played smooth.
I also tried Force 2d GPU rendering and it didnt work.

Everything else i am ok with, and i love this rom!

thats due to the codecs mate they are not working at the moment but will be fixed at some stage

---------- Post added at 10:05 PM ---------- Previous post was at 09:11 PM ----------

anyone getting boot problems with latest commits?

---------- Post added at 10:44 PM ---------- Previous post was at 10:05 PM ----------

got it booting had to revert back to cm_marvel_defconfig but on the good side codecs are working i.e youtube but in low quality will work on that more all that needs ajusting is the framerate i think will need to debug more.

The Following User Says Thank You to eoghan2t7 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Wildfire S Android Development by ThreadRank