Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
View Poll Results: how many people want this thread for discussion ?
yes 200 95.69%
no 9 4.31%
Voters: 209. You may not vote on this poll

Post Reply

[sgt]-[discussion room] CyanogenMOD 9.0 by te4m[MTD][4.0.4]

OP ronak.super

22nd April 2012, 04:55 PM   |  #501  
papo869's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
15 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Question Stuck on JPZ !! no modemswitcher ??
hey guys !! maybe someone can help me out !! i on 20120421 nighly p1 and my modemswitcher is not working !! and i cant flash or odin a new modems ..when i odin new modem it booted with no baseband version (had to reflash rom to fix ) the rom come with JPZ ,but JPE works better for me where i live .. does the modemswitcher work on a MTD rom ?? i was on HumerOS last rom and it worked with no problem !! does anybody have this problem ?? is there a fix . or can anyone help !!
22nd April 2012, 05:29 PM   |  #502  
alroger's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,861
 
1,117 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Exclamation 13MB modem.bin
Quote:
Originally Posted by papo869

hey guys !! maybe someone can help me out !! i on 20120421 nighly p1 and my modemswitcher is not working !! and i cant flash or odin a new modems ..when i odin new modem it booted with no baseband version (had to reflash rom to fix ) the rom come with JPZ ,but JPE works better for me where i live .. does the modemswitcher work on a MTD rom ?? i was on HumerOS last rom and it worked with no problem !! does anybody have this problem ?? is there a fix . or can anyone help !!

Check the file size of the modem.bin you are trying. Can't be over 13MB, or else it won't fit. At least on my sgt7 compile it's like that.
22nd April 2012, 05:41 PM   |  #503  
Senior Member
Thanks Meter: 622
 
361 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by papo869

hey guys !! maybe someone can help me out !! i on 20120421 nighly p1 and my modemswitcher is not working !! and i cant flash or odin a new modems ..when i odin new modem it booted with no baseband version (had to reflash rom to fix ) the rom come with JPZ ,but JPE works better for me where i live .. does the modemswitcher work on a MTD rom ?? i was on HumerOS last rom and it worked with no problem !! does anybody have this problem ?? is there a fix . or can anyone help !!

All you need to do is copy the modem.bin to the /radio directory.

@alroger Are you checking /dev/mtd/mtd5? For me it is ~16.7 mb; the largest modem.bin is the T-mobile one at 16mb.
Last edited by sbradymobile; 22nd April 2012 at 05:46 PM.
22nd April 2012, 06:02 PM   |  #504  
alroger's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,861
 
1,117 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Exclamation 13MB modem.bin
Quote:
Originally Posted by sbradymobile

All you need to do is copy the modem.bin to the /radio directory.

@alroger Are you checking /dev/mtd/mtd5? For me it is ~16.7 mb; the largest modem.bin is the T-mobile one at 16mb.

/dev/block/mtdblock5 /radio yaffs2 rw,relatime 0 0
/radio 16M 14M 1M 4096

If I erase modem.bin, I get only 13MB free (actually around 13.5).

As I posted before, my KM2 modem is 16MB and won't fit. Using JP3 now.
22nd April 2012, 06:06 PM   |  #505  
louser's Avatar
Senior Member
Colorado Springs
Thanks Meter: 9
 
143 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
Quote:
Originally Posted by gurudev32

Guys, the CM nightly build has JPZ modem by default.

If you are on specific network, replace the modem.bin file within cwm zip file before you install it.

Choose your n/w specific modem!

People on windows, Use WINRAR or 7ZIP to open the file and just select add and browse the modem. It will be replaced.

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2

Edit: I'm dumb, followed your instructions, restocked and I'm good to go. Thanks for the help!!!

Lou
Last edited by louser; 22nd April 2012 at 07:05 PM.
22nd April 2012, 06:56 PM   |  #506  
Senior Member
Thanks Meter: 622
 
361 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by alroger

/dev/block/mtdblock5 /radio yaffs2 rw,relatime 0 0
/radio 16M 14M 1M 4096

If I erase modem.bin, I get only 13MB free (actually around 13.5).

As I posted before, my KM2 modem is 16MB and won't fit. Using JP3 now.

Ok, I will try to increase the radio partition size.

Edit:

Take a look at the attached diff. This increases the partition to 20mb; I was able to fit my t-mobile image. I will ask Cdesai if this is the appropriate fix. Let me know if it works for you.
Attached Files
File Type: diff radio.diff - [Click for QR Code] (1.1 KB, 20 views)
Last edited by sbradymobile; 22nd April 2012 at 07:53 PM.
The Following 3 Users Say Thank You to sbradymobile For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 08:24 PM   |  #507  
Member
Thanks Meter: 8
 
38 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Any way to get bln to work?
The Following User Says Thank You to ShexNivis For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 08:40 PM   |  #508  
Junior Member
Flag San Salvador
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
More
When are P-1000N tabs getting CM9 latest release or the respective kernel?

P.D: sorry for the noob question :P...
Sent from my GT-P1000 using xda premium
22nd April 2012, 08:53 PM   |  #509  
alroger's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,861
 
1,117 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Wink CM9 for P1000N
Quote:
Originally Posted by rafmjz

When are P-1000N tabs getting CM9 latest release or the respective kernel?

P.D: sorry for the noob question :P...
Sent from my GT-P1000 using xda premium

Guess you didn't read my posts.
Here! http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=756

Cheers!
The Following User Says Thank You to alroger For This Useful Post: [ View ]
22nd April 2012, 11:59 PM   |  #510  
alroger's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,861
 
1,117 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Thumbs up radio modem.bin partition size
Quote:
Originally Posted by sbradymobile

Ok, I will try to increase the radio partition size.

Edit:

Take a look at the attached diff. This increases the partition to 20mb; I was able to fit my t-mobile image. I will ask Cdesai if this is the appropriate fix. Let me know if it works for you.

It worked. We have now 17MB of free usable space in /radio.
KM2 and T-Mobile modems will fit now.

/dev/block/mtdblock5 /radio yaffs2 rw,relatime 0 0

Filesystem Size Used Free Blksize
/radio 20M 2M 17M 4096

I'm compiling sgt7 20120422 with this fix for p1n, p1l, p1, p1c for anyone that wants to try.
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=756

The Following User Says Thank You to alroger For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes