Forums Added for the Oppo R5, Oppo N3, and Xiaomi Redmi Note

Just yesterday, Oppo unveiled a pair of rather unique smartphones, the Oppo … more

How to Play Music From Android Wear – XDA TV

Yesterday, we showed you how to do some advanced things with your Moto 360 quite easily … more

Google Updates Play Games, Wallet, Docs, Sheets, Slides, Drive, Google+, and Camera

While we haven’t really had much in the way of … more

Google Execs Talk to Ars About Android 5.0 Lollipop

Android 5.0 Lollipop is right around the corner, and it’s expected to hit AOSP … more
Post Reply

Phone constantly not sending texts

OP wyckedsyko

22nd April 2012, 06:07 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Like my phone is constantly giving me the text could not be sent. atleast 1 out of 5 times in my room. I have 1-3bars almost always 3. Anything I can do to fix this? I am using stock messenger app. I am rooted if that matters. No custom rom running.
22nd April 2012, 07:50 PM   |  #2  
MrObvious's Avatar
Senior Member
Flag Wichita KS
Thanks Meter: 267
 
1,923 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
Is this a Verizon phone on their service?

Sent from my DROID3 using XDA
22nd April 2012, 07:50 PM   |  #3  
MrObvious's Avatar
Senior Member
Flag Wichita KS
Thanks Meter: 267
 
1,923 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
An XT862 I assume?

Sent from my DROID3 using XDA
22nd April 2012, 08:38 PM   |  #4  
slayer621's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
247 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
Quote:
Originally Posted by wyckedsyko

Like my phone is constantly giving me the text could not be sent. atleast 1 out of 5 times in my room. I have 1-3bars almost always 3. Anything I can do to fix this? I am using stock messenger app. I am rooted if that matters. No custom rom running.

Does it send fine in places that are NOT your room? I know my house was made with stucco (I think) and the metal grid that had to be laid down to spray the stucco on causes me to get virtually no signal. Moving outside, I get full bars.
22nd April 2012, 09:06 PM   |  #5  
Senior Member
Flag PA
Thanks Meter: 86
 
688 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
I would call *228 (assuming you're on VZW) and select option 1. Then call back after and select 2. This has helped me before (way back in my LG Dare days).
22nd April 2012, 10:30 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 323
 
1,331 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by wyckedsyko

Like my phone is constantly giving me the text could not be sent. atleast 1 out of 5 times in my room. I have 1-3bars almost always 3. Anything I can do to fix this? I am using stock messenger app. I am rooted if that matters. No custom rom running.

Bars aren't always a good indicator of signal. Settings->About phone->Status - look at "Signal strength". If you are more negative than about -100 dBm, you do not have a very good signal.
23rd April 2012, 12:07 AM   |  #7  
Senior Member
Flag PA
Thanks Meter: 86
 
688 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by doogald

Bars aren't always a good indicator of signal. Settings->About phone->Status - look at "Signal strength". If you are more negative than about -100 dBm, you do not have a very good signal.

Personally, this is why I like a ROM to have text signal display. The difference between -100 and -110 is incredible.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes