Android Lollipop Lands for the Sony Xperia Z Ultra

The undisputed king of the beasts–at least in Sony’s current stable,is the … more

Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Gaming Console with Lollipop? Ouya Gets an Android TV Port

Android is a very flexible platform, and it can be used on a large variety of … more

Android App Review: Manage Your Connections Automagically – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

nokia lumia 710 and simple mobile.

OP antrax360

22nd April 2012, 06:35 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
132 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Whats up guys so i recently decided to buy this nokia 710. when i popped my sim in no way to get the internet working. Any suggestions!?
22nd April 2012, 08:46 AM   |  #2  
Recognized Contributor
Flag Glasgow
Thanks Meter: 448
 
2,786 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by antrax360

Whats up guys so i recently decided to buy this nokia 710. when i popped my sim in no way to get the internet working. Any suggestions!?

you need to run the connection setup wizard, or add the Nokia APN directly

not sure if the wizard is available to Nokia given its an HTC app but adding the APN is dead easy

what network you on?
22nd April 2012, 01:56 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
If you go to your marketplace and under nokia collections, there is a nokia app called Network Setup. Install that so everytime you put in asim, it'll automatically download the APN settings for your carrier.
22nd April 2012, 02:42 PM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
132 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by Kaiser137

If you go to your marketplace and under nokia collections, there is a nokia app called Network Setup. Install that so everytime you put in asim, it'll automatically download the APN settings for your carrier.

ive been looking for that app but is not there
22nd April 2012, 02:43 PM   |  #5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
132 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by dazza9075

you need to run the connection setup wizard, or add the Nokia APN directly

not sure if the wizard is available to Nokia given its an HTC app but adding the APN is dead easy

what network you on?

simple mobile
22nd April 2012, 05:41 PM   |  #6  
Recognized Contributor
Flag Glasgow
Thanks Meter: 448
 
2,786 posts
Join Date:Joined: Jul 2007
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by antrax360

simple mobile

Ok,
go to settings
then mobile network (might be called cellular)
at the bottom click edit or add APN

APN = Simple
username=
password=
proxy=
port =

click the tick

that should get you on the internet but im not sure if MMS will work, it should do...
22nd April 2012, 06:28 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by antrax360

ive been looking for that app but is not there

That's strange, considering you have a nokia phone.
22nd April 2012, 08:55 PM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
132 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by dazza9075

Ok,
go to settings
then mobile network (might be called cellular)
at the bottom click edit or add APN

APN = Simple
username=
password=
proxy=
port =

click the tick

that should get you on the internet but im not sure if MMS will work, it should do...

that doesnt work i already tried.
23rd April 2012, 02:36 AM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
22 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Have you contacted Simple Mobile?
23rd April 2012, 03:27 AM   |  #10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
132 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by Kaiser137

Have you contacted Simple Mobile?

yeah they couldnt help cuz windows devices are not supported by them. Funny thing i noticed even though i cant access the internet every now and then i would get emails or notifications from facebook or whatsapp. wifi off, also the 4g icon is always there.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes