FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

nokia lumia 710 and simple mobile.

138 posts
Thanks Meter: 6
 
By antrax360, Senior Member on 22nd April 2012, 05:35 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Whats up guys so i recently decided to buy this nokia 710. when i popped my sim in no way to get the internet working. Any suggestions!?
 
 
22nd April 2012, 07:46 AM |#2  
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 458
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by antrax360

Whats up guys so i recently decided to buy this nokia 710. when i popped my sim in no way to get the internet working. Any suggestions!?

you need to run the connection setup wizard, or add the Nokia APN directly

not sure if the wizard is available to Nokia given its an HTC app but adding the APN is dead easy

what network you on?
22nd April 2012, 12:56 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
If you go to your marketplace and under nokia collections, there is a nokia app called Network Setup. Install that so everytime you put in asim, it'll automatically download the APN settings for your carrier.
22nd April 2012, 01:42 PM |#4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by Kaiser137

If you go to your marketplace and under nokia collections, there is a nokia app called Network Setup. Install that so everytime you put in asim, it'll automatically download the APN settings for your carrier.

ive been looking for that app but is not there
22nd April 2012, 01:43 PM |#5  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by dazza9075

you need to run the connection setup wizard, or add the Nokia APN directly

not sure if the wizard is available to Nokia given its an HTC app but adding the APN is dead easy

what network you on?

simple mobile
22nd April 2012, 04:41 PM |#6  
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 458
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by antrax360

simple mobile

Ok,
go to settings
then mobile network (might be called cellular)
at the bottom click edit or add APN

APN = Simple
username=
password=
proxy=
port =

click the tick

that should get you on the internet but im not sure if MMS will work, it should do...
22nd April 2012, 05:28 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by antrax360

ive been looking for that app but is not there

That's strange, considering you have a nokia phone.
22nd April 2012, 07:55 PM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by dazza9075

Ok,
go to settings
then mobile network (might be called cellular)
at the bottom click edit or add APN

APN = Simple
username=
password=
proxy=
port =

click the tick

that should get you on the internet but im not sure if MMS will work, it should do...

that doesnt work i already tried.
23rd April 2012, 01:36 AM |#9  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Have you contacted Simple Mobile?
23rd April 2012, 02:27 AM |#10  
OP Senior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Quote:
Originally Posted by Kaiser137

Have you contacted Simple Mobile?

yeah they couldnt help cuz windows devices are not supported by them. Funny thing i noticed even though i cant access the internet every now and then i would get emails or notifications from facebook or whatsapp. wifi off, also the 4g icon is always there.
23rd April 2012, 05:02 AM |#11  
Senior Member
Flag Glasgow
Thanks Meter: 458
 
Donate to Me
More
That's odd, those settings are from their own website for proper WP device, the HD7, sounds like something else is wrong here, consider changing radio rom or reflashing

Sent from my HD2 using XDA Windows Phone 7 App

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes