DJI Phantom 2 Vision+ Review – XDA TV

The holidays will be here in no time, so why not start thinking about gifts now? Youll be ahead … more

Mozilla Ditches Google, Makes Yahoo Default Search Engine

Mozilla and Google have had a long-standing relationship of about 10 years. Google … more

Learn More About Linux with Linux Man Pages

Linux is quite a powerful and very configurable operating system. Thanks to some user-friendly … more

Detect, Avoid IMSI-Catcher Attacks with Android IMSI-Catcher Detector

Privacy is always an important topic, as well as a delicate one to … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Newbie needs help 2] I Just installed temasek's KANG build

OP sales_jao

22nd April 2012, 06:46 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
I'm new here and the first ROM I've tried installing was RC1 91 but after I finished the procedure, my phone doesn´t leave LG home screen and rebooting after 5 sec. What did I do wrong?
Steps:
- Root;
- Download the ROM;
- Copy in external memory;
- Power off the phone;
- Boot in recovery;
- Backup current ROM;
- Wipe cache partition and wipe data/factory reset;
- Wipe dalvik cache
- Finally, flash ROM and reboot.
And the restore isn´t work too.
22nd April 2012, 07:29 AM   |  #2  
xtrustkillx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 87
 
415 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Do you have p990 or p999?

Sent from my Optimus 2X using XDA
22nd April 2012, 04:27 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
P990 and i was running 2.3.4 V20l Euro Open
Last edited by sales_jao; 22nd April 2012 at 04:32 PM.
23rd April 2012, 01:00 AM   |  #4  
Justray's Avatar
Senior Member
Flag GDL - Xalixco - México
Thanks Meter: 40
 
183 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
What recovery version do you have?, the CWM "touch" version HAS issues with flashing, try an older version , non touch, also its a lot better flashing from the external SD card than the internal memory (a.k.a. internal SD). (I use 5.0.2.7, you can grab it at Temasek thread, second post)

I had flashing issues and here is how they are throubleshoted:

1: Reflash, sometimes CWM (recovery) make bad flashes, reflash, sometimes it work.
2: Format everything, choose factory reset, then flash again, no need to wipe cache or dalvik because everything is wiped except recovery.
3: Use a script to get partition back to ext3, when a rom uses ext4 it automatically changes it BUT when you install a ext3 rom it does NOT reformat back to ext3, it leaves it in ext4 and thus doesnt work.
4: Try another rom, an older or a different rom, I had this issue with topogigi rom once and the modaco rom its 100% incompatible with my phone... dont ask why no one knows.
5: Use a different CMW version, this is no. 5 if you have a non touch version (mine for ej. has modded menus) but if you have the touch version it has issues with flashing, temasek had problems with his own roms...
Last edited by Justray; 23rd April 2012 at 01:03 AM.
23rd April 2012, 03:04 AM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 103
 
629 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by sales_jao

I'm new here and the first ROM I've tried installing was RC1 91 but after I finished the procedure, my phone doesn´t leave LG home screen and rebooting after 5 sec. What did I do wrong?
Steps:
- Root;
- Download the ROM;
- Copy in external memory;
- Power off the phone;
- Boot in recovery;
- Backup current ROM;
- Wipe cache partition and wipe data/factory reset;
- Wipe dalvik cache
- Finally, flash ROM and reboot.
And the restore isn´t work too.

you're missing one thing you should format/data factory reset first. of course the restore doesn't work because CM7 converts yours system to ext4. while stock rom the system is ext3.

you should try this script
Code:
http://etana.donka.hu/?dir=scripts
if you like you should full wipe or use nvflash recovery there is a thread there in development thread or from this one
Code:
http://android.modaco.com/topic/335474-25-mar-nvflash-stock-rom-release-v10b-dated-1300166062-15032011/
.

the difference between that script and nvflash is the method. vadonka scripts use CWM. and nvflash use the driver for your computer, if you use method nvflash you have already rom v10b.

after you already use nvflash / full wipe in vadonka script, you can flash cm7 again.

or if you like you can search in development section there is convert to ext3 back of course this method is delete your whole partition
Code:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1021549
did you backup your apps first like using titanium backup??

or maybe this method you can use recovery with nvflash but i think with this method you should have your boot.img backup first i haven't tried this method
Code:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1229407
Last edited by antec123; 23rd April 2012 at 03:11 AM.
23rd April 2012, 04:55 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Alive!
Thank you guys! I get to restart my phone via smartflash, and now I'm scared to flash ROMs via clockworkmod...Thus, I'll be a long time with this official ROM.
23rd April 2012, 05:36 AM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 103
 
629 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
Quote:
Originally Posted by sales_jao

Thank you guys! I get to restart my phone via smartflash, and now I'm scared to flash ROMs via clockworkmod...Thus, I'll be a long time with this official ROM.

nah don't be affraid to flash roms, it has many great roms rather than stock LG. just backup your data at least and then flash any roms you want.

stock LG is crap, your hardware can't show its performance...
The Following User Says Thank You to antec123 For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2012, 06:33 AM   |  #8  
temasek's Avatar
Recognized Contributor
Flag Singapore
Thanks Meter: 67,544
 
20,799 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
More
Quote:
Originally Posted by antec123

nah don't be affraid to flash roms, it has many great roms rather than stock LG. just backup your data at least and then flash any roms you want.

stock LG is crap, your hardware can't show its performance...

Amen to that!
23rd April 2012, 04:48 PM   |  #9  
Senior Member
Flag On The Run
Thanks Meter: 521
 
1,131 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
Quote:
Originally Posted by sales_jao

Thank you guys! I get to restart my phone via smartflash, and now I'm scared to flash ROMs via clockworkmod...Thus, I'll be a long time with this official ROM.

If you've managed to use smartflash then you've got no reasons to be affraid
24th April 2012, 02:49 PM   |  #10  
Durio's Avatar
Senior Member
Flag Eindhoven
Thanks Meter: 16
 
100 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by sales_jao

Thank you guys! I get to restart my phone via smartflash, and now I'm scared to flash ROMs via clockworkmod...Thus, I'll be a long time with this official ROM.

via CWM is the easiest way..don't waste your time with LG stock ROM

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes