Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
View Poll Results: Do you want dalvik cache to sd on v1.4??
No! 263 24.22%
Yes! 571 52.58%
Hell I care! 252 23.20%
Voters: 1086. You may not vote on this poll

Post Reply

[ROM] MAY-28-13 | ICySNAP v2.0 GOLDEN EYE | ICS 4.0.4 | LGE 3.1 UI | Extended FINALE!

OP neko95

23rd April 2012, 11:00 AM   |  #2131  
Pantx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by josinpaul

first of all stop all internet connections and then delete the unwanted contacts . Then save the list as a vcf file. After a fresh install of the Rom just go to settings>Acc & sync settings > disable Auto Sync and never try to sync contacts also uncheck automatic restore in backup settings.( if you have a back up of the correct contacts list, then go to apps> contacts> clear data and also clear the data of contact storage then restore the vcf file after disabling Auto Sync)

i had 5 contact for each one :S never created a vcf file before.. i used contact 2 sim to add to sim cart my contacts

so, never sync ?
23rd April 2012, 11:18 AM   |  #2132  
josinpaul's Avatar
Senior Member
Flag cochin
Thanks Meter: 101
 
380 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by Pantx

i had 5 contact for each one :S never created a vcf file before.. i used contact 2 sim to add to sim cart my contacts

so, never sync ?

its easy to save contacts in vcf form. Just go to contacts app and press the mennu button and opt for export the contacts to sd card. the saved contacts will be in .VCF format. if you sync the contacts then the contacts lists in your google acc will also be added to your contact list. that can cause the double entry of the contacts. To resetore the vcf format choose "import contacts from sd card" option. select the file ur done.
The Following User Says Thank You to josinpaul For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2012, 11:36 AM   |  #2133  
Pantx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by josinpaul

its easy to save contacts in vcf form. Just go to contacts app and press the mennu button and opt for export the contacts to sd card. the saved contacts will be in .VCF format. if you sync the contacts then the contacts lists in your google acc will also be added to your contact list. that can cause the double entry of the contacts. To resetore the vcf format choose "import contacts from sd card" option. select the file ur done.

there is something wrong .... when i save the vcf ... it says that i have 134 contacts ... in reality i have only 34 ....

why ??

OMG it has saved all the contacts in the entire google system ... more and more times ...

Btw why is there not a SAVE to SIM integrated like all normal phones?
Last edited by Pantx; 23rd April 2012 at 11:54 AM.
23rd April 2012, 11:55 AM   |  #2134  
IKnowIRock!'s Avatar
Senior Member
Flag Colombo
Thanks Meter: 93
 
450 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by Pantx

there is something wrong .... when i save the vcf ... it says that i have 134 contacts ... in reality i have only 34 ....

why ??

OMG it has saved all the contacts in the entire google system ... more and more times ...

I'm facing the same prob..some of my contacts have multiples I imported the vcf even before signing into gmail I had it in other GTR versions also...I had to delete the ducplicates on every fresh vcf import but I need a solid solution

Sent from my LG-P500 using XDA
23rd April 2012, 11:56 AM   |  #2135  
josinpaul's Avatar
Senior Member
Flag cochin
Thanks Meter: 101
 
380 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by Pantx

there is something wrong .... when i save the vcf ... it says that i have 134 contacts ... in reality i have only 34 ....

why ??

OMG it has saved all the contacts in the entire google system ... more and more times ...

yup that may be the problem of syncing. Ok if you have more than one number in one name say for ex "John" has 4 numbers under his belt, one home other office etc, the vcf format will see it as 4different contacts. But thats not an issue, when u import the contact all 4 numbers will be saved in one name only say 'in john's name'. hope i AM CLEAR ENOUGH.
The Following User Says Thank You to josinpaul For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2012, 12:08 PM   |  #2136  
Pantx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by IKnowIRock!

I'm facing the same prob..some of my contacts have multiples I imported the vcf even before signing into gmail I had it in other GTR versions also...I had to delete the ducplicates on every fresh vcf import but I need a solid solution

Sent from my LG-P500 using XDA

sync off, internet off on the phone.

1) go to https://www.google.com/contacts/ and if you will delete all contacts of the android device.

2)open the contact list -> options button - > visualizzation option -> activate everything. so you can see what you have, delete all the doble, -> then save to SD, delete the rest, and then restore the SD contacts. (i have restored from the sim card)

3) turn on wifi and sync, the contact sync tells you that there are many contact delete, and it ask you if you will delete them.

i have sayd yes, and now i have everything ok.
23rd April 2012, 12:43 PM   |  #2137  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
25 posts
Join Date:Joined: May 2010
Neko, do you think you could add MD5 checksums to your ROM links? I'd feel safer checking the files before flashing them... Or is this something very uncommon for ROMs?
23rd April 2012, 12:45 PM   |  #2138  
Pantx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
still got some problems wit some apps+widget thet can not connect to the internet ...
23rd April 2012, 02:12 PM   |  #2139  
josinpaul's Avatar
Senior Member
Flag cochin
Thanks Meter: 101
 
380 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by Pantx

still got some problems wit some apps+widget thet can not connect to the internet ...

fix the permissions using CWM or Amonra. If you are using droidwall disable and reenable
The Following User Says Thank You to josinpaul For This Useful Post: [ View ]
23rd April 2012, 02:54 PM   |  #2140  
Pantx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 16
 
256 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by josinpaul

fix the permissions using CWM or Amonra. If you are using droidwall disable and reenable

neither Skype is working :S

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
lgp500, p500
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes