FORUMS

Samsung Galaxy S6 To Receive Major Camera Update

When the Samsung Galaxy S6 and S6 Edge were launched, they became the prime focus for … more

Tactile: An Addicting Game with Beautiful Material Design

The game industry has been around for decades, catering to a wide … more

Android’s Consistency and The User Experience

This is a site of power users, and it is fair to say that most of us are more … more

Which Manufacturer (And Device) Made You Choose Android?

The beautiful thing about Android is that there is so much to choose from. … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q] Front Camera Problem

23rd April 2012, 02:01 PM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hello,

I am new here and hope to find an answer to a problem i have with my Acer A500.
I am very happy with this tablet but when i wanted to do some video call with Skype i notice than my front camera doesn't work.
I get a green screen with a lot of noise and sometime its like i see some of my icons of my home page but a lot bigger.

Does anybody have the same problem, i want to have it fix in the shop but only when i am certain it is a hardware problem.
I don't want to miss my tablet for several weeks.

A factory reset did not make any difference.
 
 
23rd April 2012, 03:35 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
More
Hey, sorry to hear that your front cam isn't working. I haven't heard of any similar issues lately. What version of Android or ROM are you using? Are you rooted? Ever dropped your tablet or anything? And lastly, have you tried using the front cam in another app such as the stock camera app? It could be a problem with Skype.
23rd April 2012, 03:40 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Question Camera
I am using Android 3.2 and my tablet is not rooted.
I am very careful with the tablet and didn't drop it.

I read somewhere that sometimes the camera socket can come lose ?
The stock camera app also doesn't work.

So, many it is just a hardware problem and i should bring it back to have it fixed.
23rd April 2012, 07:48 PM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Thats odd that you have that problem, because i have almost the same one, only thing is im rooted on cm9, and it does it on my rear facing camera....kinda something to think about
24th April 2012, 07:30 AM |#5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
That's why i am not convinced that this is a hardware problem.
I am waiting for Android 4.0 to see if this will bring a sollution, if not i have no alternative than bring it back to the shop to have it repaired.

Maybe it is just a lose connector but it is strange that nobody has a sollution
24th April 2012, 09:35 AM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Can anybody show me or tell me if i can check the connection with the front camera.
Is it easy to reach it when i open de back of the tablet.
24th April 2012, 01:25 PM |#7  
Senior Member
Flag Saratoga Springs, Utah
Thanks Meter: 69
 
More
Best and easiest thing to do is a factory restore, do that, and if it is still having the issue then send it in.
24th April 2012, 05:44 PM |#8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
camera
I did a factory restore but nothing changed, so i agree that i will have to bring it back.
I just hoped for a quick fix thru software.
Thanks.
25th April 2012, 03:34 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Thumbs down Problem + ICS install
I got ICS today everything worked fine after installation except ... the front camera.

So it definately time to go back to the shop.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes