Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Top 5 Apps for 2014 + Top Xposed Mod of 2014 – XDA TV

Its that time of year where you look back and remember the things that happened … more

NVIDIA SHIELD Tablet Gets Android 5.0.1, OTA Available

The NVIDIA SHIELD Tablet is the latest Android-powered device released by famed GPU … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

TPT For Blade ICS Compatible

OP manimaluk

18th April 2012, 09:15 PM   |  #1  
manimaluk's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 1
 
90 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Hi

I had trouble getting ICS to load on my blade until i made a TPT of my own with TPT Helper.

Thought i'd share it.

This gives you 20mb cache,220mb system & 216mb free space.

My phone is a Gen 1 upgraded to Gen2.

All versions of ICS worked with this on my phone.

Make sure you have a rom on your sd card first before flashing.

FLASH AT YOUR OWN RISK !

I TAKE NO RESPONSIBILITY FOR BRICKED PHONES !

Enjoy.

http://www.mediafire.com/?4prq55ak7iqbk4p

MD5 - d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e
Last edited by manimaluk; 18th April 2012 at 09:19 PM. Reason: Link Not Working
19th April 2012, 03:02 AM   |  #2  
Senior Member
Flag Sheffield, UK
Thanks Meter: 266
 
422 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
You wont be able to download any apps over 20mb from the market.
19th April 2012, 09:11 AM   |  #3  
Senior Member
Thanks Meter: 150
 
701 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by wbaw

You wont be able to download any apps over 20mb from the market.

no i works even a 2 mb cache works.

i too use a tpt with 20mb cache and i can install all apps from the market
19th April 2012, 09:42 AM   |  #4  
manimaluk's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 1
 
90 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Talking
Can't say i've had any problems with downloading apps or it would be pointless using it really.

19th April 2012, 05:48 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Sheffield, UK
Thanks Meter: 266
 
422 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by saaransh9

no i works even a 2 mb cache works.

i too use a tpt with 20mb cache and i can install all apps from the market

2mb cache works, with cm based roms, because they redirect /cache to /data if /cache is under 20mb - maybe it still does with this, as there's a bit of overhead for the filesystem, so it's just wasting 18mb in that case. /cache is only used for market downloads & a few small log files in clockworkmod, nothing else.

If /cache doesn't get redirected to /data, sd-ext or tmpfs, then the size of /cache dictates the maximum size app or game that you can download from the market.

Maybe something like 180mb system / 2mb cache would be better, or 200mb system if we must. Standard European blades only have about 210mb system, 220mb is just for the Chinese stock roms, so rom devs need to keep it under 205mb including all addons. I'll wait & see.
Last edited by wbaw; 19th April 2012 at 05:56 PM.
The Following User Says Thank You to wbaw For This Useful Post: [ View ]
19th April 2012, 07:29 PM   |  #6  
Senior Member
Thanks Meter: 150
 
701 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Quote:
Originally Posted by wbaw

2mb cache works, with cm based roms, because they redirect /cache to /data if /cache is under 20mb - maybe it still does with this, as there's a bit of overhead for the filesystem, so it's just wasting 18mb in that case. /cache is only used for market downloads & a few small log files in clockworkmod, nothing else.

If /cache doesn't get redirected to /data, sd-ext or tmpfs, then the size of /cache dictates the maximum size app or game that you can download from the market.

Maybe something like 180mb system / 2mb cache would be better, or 200mb system if we must. Standard European blades only have about 210mb system, 220mb is just for the Chinese stock roms, so rom devs need to keep it under 205mb including all addons. I'll wait & see.

anyway the largest szie game i downloaded was angry birds let me see if bigger games or apps work.
The Following User Says Thank You to saaransh9 For This Useful Post: [ View ]
19th April 2012, 09:32 PM   |  #7  
manimaluk's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 1
 
90 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
My dev knowledge is close to zero, so i can't comment on this a great deal.
All i know is that i kept getting stuck on a boot loop when i tried to install ICS, but since i made this TPT i can install any of the ICS builds which was my aim.

Because it worked for me, i thought it might help other people who are having the same problem.

If you can improve and maybe make a better TPT, i would be gratefull and would give it a try.

I welcome anything which makes my blade a better device.

Last edited by manimaluk; 19th April 2012 at 09:35 PM.
23rd April 2012, 06:41 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 150
 
701 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
strange thing is 2 mb cache is getting errors in cwm while flashing rom if we dont clear cache as /cache is full but market works well.

so i think 20 is good.
24th April 2012, 05:48 PM   |  #9  
manimaluk's Avatar
OP Member
Thanks Meter: 1
 
90 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
It seems to work for me anyway


Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes