Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,513 Members 52,771 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: I called 911, completely stock, and...
The call succeeded 3 75.00%
The call failed 1 25.00%
Voters: 4. You may not vote on this poll

Redacted (please delete)

Tip us?
 
FaultException
Old
(Last edited by FaultException; 25th April 2012 at 08:20 AM.) Reason: REDACTED
#1  
FaultException's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 2000
Posts: 1,237
Join Date: Jan 2012

 
DONATE TO ME
Default Redacted (please delete)

REDACTED
CyanogenMod for the Vibrant:
Google+ | Issue Tracker (Nightly) | Issue Tracker (Stable) | 911 Info
Want to contribute to CM? Upload to Gerrit

My devices:
Google Galaxy Nexus, Stock 4.2.2, CWM6 Touch
Samsung Vibrant, CyanogenMod 10
HP TouchPad, CyanogenMod 10
LG Optimus T (retired), CyanogenMod 7
The Following 3 Users Say Thank You to FaultException For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
salazar.r1
Old
#2  
Member
Thanks Meter 8
Posts: 72
Join Date: Aug 2010
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by FaultException View Post
To participate in this poll, download the LATEST CM9 nightly from here, keep everything stock, no kernel changes, framework, or build.prop mods. Follow the instructions in this post, if it fails, do what it says in the post, and provide me with that dumpstate file (via a PM, do not post it here).

* By "completely stock" in the poll question, I mean completely stock CM9, not the stock Android that came with your phone.
* By submitting a poll choice, you agree that you are running COMPLETELY VANILLA CM9; STOCK KERNEL; STOCK FRAMEWORK; STOCK BUILD.PROP
For this test, do any of your updated GPS kernels count as stock?

Thanks.
TMo Nexus
 
FaultException
Old
#3  
FaultException's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 2000
Posts: 1,237
Join Date: Jan 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by salazar.r1 View Post
For this test, do any of your updated GPS kernels count as stock?

Thanks.
Yes they do.
CyanogenMod for the Vibrant:
Google+ | Issue Tracker (Nightly) | Issue Tracker (Stable) | 911 Info
Want to contribute to CM? Upload to Gerrit

My devices:
Google Galaxy Nexus, Stock 4.2.2, CWM6 Touch
Samsung Vibrant, CyanogenMod 10
HP TouchPad, CyanogenMod 10
LG Optimus T (retired), CyanogenMod 7
 
xriderx66
Old
#4  
xriderx66's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1507
Posts: 6,440
Join Date: Oct 2010
Location: Frisco, TX
Awkward experience, I tested it with my first Vibrant (I have 2) and it didn't work, so i voted The call failed. Then i thought about it, and tried it with my other Vibrant, and returned it to stock CM9, and it worked. Unfortunately the call supporter i got was a big dick about me calling to check in if my location was posted etc. So i didn't call multiple times, but the first time i called with second Vibrant, it worked.
I honestly think its just random for this to happen.
LOLWUT
Still on Stock Android? I pity you. Get on MIUI.
The Following User Says Thank You to xriderx66 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
FaultException
Old
#5  
FaultException's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 2000
Posts: 1,237
Join Date: Jan 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by xriderx66 View Post
Awkward experience, I tested it with my first Vibrant (I have 2) and it didn't work, so i voted The call failed. Then i thought about it, and tried it with my other Vibrant, and returned it to stock CM9, and it worked. Unfortunately the call supporter i got was a big dick about me calling to check in if my location was posted etc. So i didn't call multiple times, but the first time i called with second Vibrant, it worked.
I honestly think its just random for this to happen.
You didn't reboot after the call on your first Vibrant did you? Get me that dumpstate file...

I said in the OP if it fails get me the file
CyanogenMod for the Vibrant:
Google+ | Issue Tracker (Nightly) | Issue Tracker (Stable) | 911 Info
Want to contribute to CM? Upload to Gerrit

My devices:
Google Galaxy Nexus, Stock 4.2.2, CWM6 Touch
Samsung Vibrant, CyanogenMod 10
HP TouchPad, CyanogenMod 10
LG Optimus T (retired), CyanogenMod 7
 
xriderx66
Old
#6  
xriderx66's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1507
Posts: 6,440
Join Date: Oct 2010
Location: Frisco, TX
My bad, I actually already flashed another ROM.
I'll get back onto you with that possibly tomorrow. Busy studying for a test tomorrow, so I may get back to you on that. I'll call them again.
LOLWUT
Still on Stock Android? I pity you. Get on MIUI.
The Following User Says Thank You to xriderx66 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
FaultException
Old
#7  
FaultException's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 2000
Posts: 1,237
Join Date: Jan 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by xriderx66 View Post
My bad, I actually already flashed another ROM.
I'll get back onto you with that possibly tomorrow. Busy studying for a test tomorrow, so I may get back to you on that. I'll call them again.
No problem, it's just important to get that file when it does fail, so I can take a look. I raised the note to red letters and a bigger size, so hopefully everyone else that tries will see it.
CyanogenMod for the Vibrant:
Google+ | Issue Tracker (Nightly) | Issue Tracker (Stable) | 911 Info
Want to contribute to CM? Upload to Gerrit

My devices:
Google Galaxy Nexus, Stock 4.2.2, CWM6 Touch
Samsung Vibrant, CyanogenMod 10
HP TouchPad, CyanogenMod 10
LG Optimus T (retired), CyanogenMod 7
The Following User Says Thank You to FaultException For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ewillner
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 330
Join Date: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by FaultException View Post
To participate in this poll, download the LATEST CM9 nightly from here, keep everything stock, no kernel changes, framework, or build.prop mods. Follow the instructions in this post.

If it fails, provide me with a dumpstate file (via a PM, do not post it here).
The instructions on how to get that file are also in the above link.


* By "completely stock" in the poll question, I mean completely stock CM9, not the stock Android that came with your phone.
* By submitting a poll choice, you agree that you are running COMPLETELY VANILLA CM9; STOCK KERNEL; STOCK FRAMEWORK; STOCK BUILD.PROP
Can the dumpstate file be created with terminal? I want to help test, but adb is somehow not working for me. Is there some way that I can produce the file using only commands on my phone?

Thanks,
The Following User Says Thank You to ewillner For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ewillner
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 330
Join Date: Sep 2010
I tested and reported success in the poll.

I discovered one thing in my testing - it may be of interest to other testers.

I use the "dialer one" app to dial phone numbers. When I dialed 911 and pressed the "call" button, the call did not directly dial - instead I wound up at the built in dialer screen. On the dialer screen "911" was in the number display, and I had to press the "call" button on the build in dialer to actually make the call. Typically a second press of the "call" button is not required to make a call.

Bottom line - when testing 911, if there are any unexpected results, make sure that there is not another dialing application involved in the process. Similarly if there is a real emergency you may want to just use the real dialer.

I hope this is helpful (feel free to leave a thanks if it is
The Following User Says Thank You to ewillner For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
FaultException
Old
#10  
FaultException's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 2000
Posts: 1,237
Join Date: Jan 2012

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ewillner View Post
Can the dumpstate file be created with terminal? I want to help test, but adb is somehow not working for me. Is there some way that I can produce the file using only commands on my phone?

Thanks,
Yes:

Code:
su
dumpstate -o /sdcard/CM_dumpstate.txt
Quote:
Originally Posted by ewillner View Post
I tested and reported success in the poll.

I discovered one thing in my testing - it may be of interest to other testers.

I use the "dialer one" app to dial phone numbers. When I dialed 911 and pressed the "call" button, the call did not directly dial - instead I wound up at the built in dialer screen. On the dialer screen "911" was in the number display, and I had to press the "call" button on the build in dialer to actually make the call. Typically a second press of the "call" button is not required to make a call.

Bottom line - when testing 911, if there are any unexpected results, make sure that there is not another dialing application involved in the process. Similarly if there is a real emergency you may want to just use the real dialer.

I hope this is helpful (feel free to leave a thanks if it is
Maybe Dialer One defers the 911 call to the standard dialer just to be safe.
CyanogenMod for the Vibrant:
Google+ | Issue Tracker (Nightly) | Issue Tracker (Stable) | 911 Info
Want to contribute to CM? Upload to Gerrit

My devices:
Google Galaxy Nexus, Stock 4.2.2, CWM6 Touch
Samsung Vibrant, CyanogenMod 10
HP TouchPad, CyanogenMod 10
LG Optimus T (retired), CyanogenMod 7

THREAD CLOSED
Subscribe
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes