Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,806,623 Members 50,597 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

S-off is Official!!! With Instructions...

Tip us?
 
redbean25
Old
#1331  
redbean25's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 92
Posts: 356
Join Date: Jan 2012
Location: Seattle
Quote:
Originally Posted by Ronn Plae View Post
...ALso if you are on Hboot 2.11 DO NOT INSTALL JUNOPEBEAR HBOOT!!! Another mistake I made!
That just means you downloaded the wrong JuopunutBear version. If you are on 2.11, then you should have run the GB one which comes with a modified 2.11 Hboot. If you put on 2.21, then you used the ICS version which was incorrect...
 
JeffBea
Old
#1332  
JeffBea's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 90
Posts: 522
Join Date: Oct 2010
Location: Delaware, OH
For anyone having problems getting s-off that lives in Columbus Ohio area I be more than glad to do it for you. Took me like 10 minutes and 3 attemps to do mine.

Sent from my ADR6425LVW using XDA
 
Demiurge7
Old
(Last edited by Demiurge7; 25th April 2012 at 05:10 PM.)
#1333  
Demiurge7's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 290
Posts: 266
Join Date: Nov 2011
Location: Bellevue, WA
I cant get it past this error:

Hmmm, still no device
Open device manager and check adb and/or fastboot drivers!!
Resetting connection....1........2....

At the green arrow screen when receiving this message, everything else seemed fine. Of course, ran as Admin, checked MD5's, followed all instructions to a T, no HTC sync running, etc.

I have tried on two different computers, and am pretty sure I am up to date on drivers, but have re-setup adb just in case. What am I doing wrong here? I have tried many times - have no problem restoring, but frustrated I cant get past this point.

Any ideas?
 
thisisjaybee
Old
#1334  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Apr 2012
Location: Antioch, CA
Quote:
Originally Posted by Demiurge7 View Post
I cant get it past this error:

Hmmm, still no device
Open device manager and check adb and/or fastboot drivers!!
Resetting connection....1........2....

At the green arrow screen when receiving this message, everything else seemed fine. Of course, ran as Admin, checked MD5's, followed all instructions to a T, no HTC sync running, etc.

I have tried on two different computers, and am pretty sure I am up to date on drivers, but have re-setup adb just in case. What am I doing wrong here? I have tried many times - have no problem restoring, but frustrated I cant get past this point.

Any ideas?
If your HTC driver is installed, I would delete the C:\Android folder and reinstall adb and fastboot. (I tried to post a link, but I'm new. Google "How to install adb and fastboot". Use the first link and follow the directions)
 
xceebeex
Old
#1335  
Senior Member
Thanks Meter 23
Posts: 587
Join Date: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by Ronn Plae View Post
Guys it took me FOREVER!! I READ THIS THREAD AND READ THIS THREAD! The trick is once you stick the wire in the ground just tap TWICE 1.5 Seconds each and if you fail reformat your SD Card every time! It took me 100 times, I'm FINALLY S-OFF!! ALso if you are on Hboot 2.11 DO NOT INSTALL JUNOPEBEAR HBOOT!!! Another mistake I made!
Is reformatting the SD card really necessary if it passes that step that says laoding sixpack on SD card or whatever it is. I would hope that if the card was not in an acceptable state there would be some sort of error or failed attempt to write whatever it is they write to it (which is another thing, why is an external SD card even necessary?).
 
whtciv2k
Old
#1336  
whtciv2k's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 13
Posts: 120
Join Date: Dec 2007
flashing to the stock RUU seems to work.

TO ALL, if you are having issues, just bite the bullet and flash back to the stock RUU. worked for me the very first time once I did this. Thanks all.
 
morrichad
Old
(Last edited by morrichad; 25th April 2012 at 07:31 PM.) Reason: Typos
#1337  
Senior Member
Thanks Meter 52
Posts: 384
Join Date: Jan 2008
Location: Concord, NC
Quote:
Originally Posted by whtciv2k View Post
THis is the exact issue i've been having for 72 hours. my buddy got it in 10 minutes and i've been trying to do mine. I know that i'm doing it right 100%....

---------- Post added at 09:27 AM ---------- Previous post was at 09:22 AM ----------



I know exactly what these guys speak of. I can't even get the process to the point where it asks to do the wire trick. Is it because i'm doing it wrong? I don't think so.... I've done things like this before and am pretty mechanically inclined.

---------- Post added at 09:30 AM ---------- Previous post was at 09:27 AM ----------



Took the words right out of my mouth.

---------- Post added at 09:32 AM ---------- Previous post was at 09:30 AM ----------



Useless rant. It's a learning process. Once they achieve S-OFF they'll figure out how to do some of the other cool things. I know the quickest way I learn how to fix things is to break it first.... Not always but it's true.
Just let you all know I had everyone of these error messages that I've seen except one or two of them. Especially this message: "QHSUSB_DLOAD" and just disconneted the cable and pulled the battery, then rebooted into Hboot. Open controlbear.exe and begun again.

There really needs to be an all in one tutorial on this citing different events and how to try to handle them each, if possible. GrayMonkey44 has done an exceptional job of trying to pull everything into one place and with additional tips to go with this S-off development. But I feel in some areas the guide lacks additional needed information?

I want to personal Thank You to team of JuopunutBear, Con for his posts on how to get back into your device in case of semi screw-ups; ie; being stuck @ JuopunutBear screen left being stuck scratching your head trying to figure what to do next, hgoldner for mini How-To helped me get started and to the end of the process and the metronome was very helpful! Their were others as well and will post a personal thank you once I gather all the names.

Trust me I screwed up a lot and was always able to figure my way back out of all my predicaments. Though it was scary & hair raising @ certain times.

I will try to post helpful tips and pull some quotes from other posters to help from both threads together to help out. Yes I wish I would read the other S-Off FAQ thread especially cause there is statements and ideas in there to help too. Noticed was having some the issues in the thread of S-off FAQ that would helped me sooner with some of my problems. If anyone reads that thread start in around page 100 and go from there and there will some additional enlightening information to help.

Some tips I can post now is if using a paper clip wrapped in tape on both ends where bent. Take paper clip and bend the 2 ends and this way Pin1 make that one end long to go in to the hole. On the other end shorten that up that end to touch ground. If the wire trick doesn't work from Pin1 to Ground, reverse the directions and go from Ground to Pin1. I also left on piece of the clip in Pin1.

Using a metronome provided by hgoldner on pg. 95 of this thread listen to beats in between the time pauses one wil be low the next will be high. When doing the wire trick to the beat pop one end in one contact(Pin1), there will a lite clicking sound and right before the next beat pop the other contact(ground) and release and should start the rest of the exploit.

I also got errors of local/data/JuopunutBear: not found and no beer for bear also. Try deleting the files you inserted into your adb/sdk files you inserted and other copies of stuff that shouldn't be in there. Unzip the JuopunutBear zip again and reinstall those files. Go to adb the folder that houses the adb/fastboot files and right click on the root folder for adb.exe file and can open a command window from there as well.

Make sure if needed between any errors if your not sure is to format sdcard via computer in Fat32 format.

****Also remember to have a copy of your recovery.img & boot.img handy.****

****Most important and I can't this stress enough is to make sure you make a copy your of internal & external cards. ****

---------- Post added at 01:09 PM ---------- Previous post was at 01:06 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Demiurge7 View Post
I cant get it past this error:

Hmmm, still no device
Open device manager and check adb and/or fastboot drivers!!
Resetting connection....1........2....

At the green arrow screen when receiving this message, everything else seemed fine. Of course, ran as Admin, checked MD5's, followed all instructions to a T, no HTC sync running, etc.

I have tried on two different computers, and am pretty sure I am up to date on drivers, but have re-setup adb just in case. What am I doing wrong here? I have tried many times - have no problem restoring, but frustrated I cant get past this point.

Any ideas?
May I ask what mode your are starting in. Are in android(your Rom)mode or Hboot.
 
graymonkey44
Old
#1338  
graymonkey44's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 360
Posts: 770
Join Date: Nov 2011
Location: New York

 
DONATE TO ME
Don't worry guys. I'm going to go through every post of this thread and compile everything I can together to make it easy and straight forward as possible.

Sent from my ADR6425LVW using XDA
The Following User Says Thank You to graymonkey44 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Blacktruck
Old
(Last edited by Blacktruck; 25th April 2012 at 06:41 PM.) Reason: add info
#1339  
Blacktruck's Avatar
Member
Thanks Meter 3
Posts: 35
Join Date: May 2010
Location: New Haven CT
Quote:
Originally Posted by Demiurge7 View Post
I cant get it past this error:

Hmmm, still no device
Open device manager and check adb and/or fastboot drivers!!
Resetting connection....1........2....

At the green arrow screen when receiving this message, everything else seemed fine. Of course, ran as Admin, checked MD5's, followed all instructions to a T, no HTC sync running, etc.

I have tried on two different computers, and am pretty sure I am up to date on drivers, but have re-setup adb just in case. What am I doing wrong here? I have tried many times - have no problem restoring, but frustrated I cant get past this point.

Any ideas?
I am having this same problem as well. Reinstalled SDK and drivers, but still cant get past this process. I'm able to get back into fastboot and flash recovery, so its not like my pc cant detect my phone.
FWIW, I'm on GB, using CleanRom 4.3 using old firmware patch.

What appears to be happening is when ControlBear reboots the bootloader and sends the phone into the black screen with green arrows, it breaks connection between the phone and pc and cannot find the device.
 
maximus20895
Old
#1340  
maximus20895's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 397
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by superchaos View Post
OK, So don't hold the wire on the contacts for 1.75 seconds. Touch the contacts 1.75 seconds apart. I touched the contacts about 4-5 times about 1.75 seconds apart after the vibration and it finally went through. It just doesn't start until you are done touching the contacts.

If you aren't getting it, keep trying.
I don't know what this means.

Sent from my ADR6425LVW using Tapatalk 2
VS980
Mahdi

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes