Learn to Sync Files Between Android And PC with Unison

Dropbox and similar cloud services are great if youre planning to keep your files … more

OnePlus Indian Ban Lifted, Android One Expanding – XDA TV

Android 5.0.1 Lollipop is available for the Nvidia SHIELD Tablet! That and … more

Nvidia and Robotics w/ Barrett Williams – XDA:DevCon 2014

Robotics continues to dominate our videos from this years XDA:DevCon 2014 in … more

Speed Up Deodexing with JoelDroid Batch Deodexer

Android 5.0 Lollipop brings many under-the-hood changes like changing the default compiler … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Load a Rom - Help needed please

OP mike300

26th April 2012, 01:23 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Having successfully rooted the phone, I did the following;
1. Copy your custom ROM "zip" file to your SD card (Root directory).
2. Turn off your phone.
3. Turn on your phone by holding the power button and the volume down button together.
4. Once you see the white screen, choose "Recovery"
5. Make a full wipe/format and clear all cache.
6. Choose "install from sdcard/zip file" and then choose your Custom ROM zip file from your SD card to flash your Custom ROM.
The following then comes up; Clockworkmod recovery V5.0.2.0
Installing/SDCard/RUU_Saga_H3G_UK_1.31.771.1_Radio_20.28b.30.0805U_3 8.03.02.14_M_release_178937_signed.zip
Finding update package ...
Opening update package ...
Installing update ...
Installation aborted.
Therefore, I cannot install this new Rom. Does anyone know what I'm doing wrong.
Thanks,
26th April 2012, 01:33 AM   |  #2  
Member
Flag Singapore
Thanks Meter: 1
 
40 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
RUUs have an exe file that you run on windows instead of flashing via recovery. Perhaps you can try extracting the zip file and see if it's in there.

But anyway, I think you should have posted this in the Q&A instead.
26th April 2012, 02:01 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Could you please give me info how to do this please. The .exe is there. Thanks,
26th April 2012, 03:15 AM   |  #4  
enigmaamit's Avatar
Recognized Contributor
Flag Purgatory, Hades Cluster
Thanks Meter: 1,431
 
2,265 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
This is not the right forum to ask this question, post reported for relocation to Q&A.
The Following 2 Users Say Thank You to enigmaamit For This Useful Post: [ View ]
26th April 2012, 08:22 AM   |  #5  
ben_pyett's Avatar
Recognized Contributor
Flag London, Colchester, Wivenhoe
Thanks Meter: 1,942
 
5,012 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Question in q&a

I would suggest that you try to download a custom ROM (see INDEX link in my signature).

not an ruu, as someone already said you should run an ruu from your PC

Look at the ROM link in my signature for a custom

Swyped form ym Dersie S unsig XAD Permuim
Last edited by ben_pyett; 26th April 2012 at 08:52 AM.
26th April 2012, 08:33 AM   |  #6  
GadgetCheck's Avatar
Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag India,Kerala,Trivandrum (God's own Country)
Thanks Meter: 5,264
 
3,193 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
I have moved the Thread to the Appropriate Section!

Next time OP before posting, put it in the correct place and be careful

Peace!
26th April 2012, 06:02 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Load Rom - Help needed please
Apologies if I posted in the wrong place. I'll be careful.

I'm trying to use an RUU as it is a 3 Network Rom with "3" icons etc, which I want to load. I have been unable to find the guide showing me how to load this. My phone has been S off & rooted, so I'm ready to load the Rom, if I knew how.
Many thanks,
26th April 2012, 06:44 PM   |  #8  
ben_pyett's Avatar
Recognized Contributor
Flag London, Colchester, Wivenhoe
Thanks Meter: 1,942
 
5,012 posts
Join Date:Joined: Oct 2006
More
Just curious why you want the 3 stock ROM and bloat ware? Rather than an optimized custom?

What do the applications do?

Swyped form ym Dersie S unsig XAD Permuim
26th April 2012, 07:12 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
20 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Does anyone know how to load the Rom Please
Because everyone has a completely different opinion about how good custom Roms are. For any Rom out there, it seems just as many people like them as don't.
I want to try the standard "3" Rom, if someone could kindly help and show me how. Thanks,
26th April 2012, 07:20 PM   |  #10  
enigmaamit's Avatar
Recognized Contributor
Flag Purgatory, Hades Cluster
Thanks Meter: 1,431
 
2,265 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Quote:
Originally Posted by mike300

Because everyone has a completely different opinion about how good custom Roms are. For any Rom out there, it seems just as many people like them as don't.
I want to try the standard "3" Rom, if someone could kindly help and show me how. Thanks,

Every single person on this particular device forum will stand by his custom ROM. I do not know a SINGLE person who has tried a custom ROM and has gone back to a branded/stock ROM except for warranty purposes...

There may be one or two wildcard exceptions (can't vouch for all the nuts out there) but custom ROMs are waaaaay better than the stock when it comes to speed, battery as well as features.

Cheers.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes