FORUMS

XeroAsh Theme for CM12

This theme by XDA Senior Member balrajs99 features a black and slate gray UI that gives your phone a … more

Samsung Galaxy S6 To Receive Major Camera Update

When the Samsung Galaxy S6 and S6 Edge were launched, they became the prime focus for … more

Tactile: An Addicting Game with Beautiful Material Design

The game industry has been around for decades, catering to a wide … more

Android’s Consistency and The User Experience

This is a site of power users, and it is fair to say that most of us are more … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

[Q]Data For Page Plus?

18th April 2012, 11:11 PM |#11  
CreepyE's Avatar
Senior Member
Flag Phoenix, AZ
Thanks Meter: 324
 
More
Quote:
Originally Posted by swjpilot

I was under the impression that the Verizon LTE phones had their CDMA authentication modified to use the SIM card for authentication as opposed to the IMEI as in non LTE phones. They also modified their 3G network to use SIM based authentication for 3G data as opposed to IMEI. If this is true it would prevent you from accessing the 3G CDMA based data network because the phone would be passing SIM based authentication for data and the network was expecting IMEI based authentication. In theory you could flash a different radio firmware if you can find it to correct this... but currently as Verizon is the only carrier of this phone I do not believe there are any alternative radio firmwares available. Community....please correct me if i am wrong but this is my understanding.

That's what I thought too that's why I haven't even tried flashing mine

Sent from my ICS flavored DROID4
 
 
26th April 2012, 01:41 AM |#12  
Senior Member
Flag San Antonio
Thanks Meter: 12
 
More
Quote:
Originally Posted by CreepyE

That's what I thought too that's why I haven't even tried flashing mine

Sent from my ICS flavored DROID4

Its totally possible to reflash it and NOT have to use a sim card..... a few nights ago i was able to disable RUIM support and then i installed a sprint and cricket prl sucessfully.

However *228 is blocked in the OS :/
26th April 2012, 04:04 AM |#13  
frankinstine's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,394
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jnc8651

Its totally possible to reflash it and NOT have to use a sim card..... a few nights ago i was able to disable RUIM support and then i installed a sprint and cricket prl sucessfully.

However *228 is blocked in the OS :/

Did you get data working?

Sent from my HTC Sensation 4G using xda premium
27th April 2012, 08:46 AM |#14  
Senior Member
Flag San Antonio
Thanks Meter: 12
 
More
No, BUT i dont have a sprint or cricket account i could put the phone on so i couldn't try it.
1st May 2012, 12:28 AM |#15  
frankinstine's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,394
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jnc8651

No, BUT i dont have a sprint or cricket account i could put the phone on so i couldn't try it.

How did you disable ruim?

Sent from my HTC Sensation 4G with Beats Audio using xda premium
1st May 2012, 12:55 AM |#16  
Senior Member
Flag Philadelphia, PA
Thanks Meter: 900
 
More
You can use QPST to set it to NV only.
1st May 2012, 10:03 AM |#17  
Senior Member
Flag San Antonio
Thanks Meter: 12
 
More
You can attempt to use QPST, however it would not accept the change. I did it using cdma workshop 2.7
2nd May 2012, 01:12 AM |#18  
frankinstine's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 2,394
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jnc8651

You can attempt to use QPST, however it would not accept the change. I did it using cdma workshop 2.7


ill give it a shot and report back when I get the phone back




Quote:
Originally Posted by cellzealot

You can use QPST to set it to NV only.



Sent from my HTC Sensation 4G with Beats Audio using xda premium
16th July 2012, 03:40 AM |#19  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
the droid razr and droid 4 are basicly exactly the same phone. I used the info in this post (and the links in post #5) to switch my droid 4 over to pageplus. I have had 3g data, MMS and talk all working fine for a couple months now.


http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1530160
18th July 2012, 08:22 PM |#20  
PS4AndroidHacker's Avatar
Senior Member
Flag Barberton,Ohio
Thanks Meter: 56
 
Donate to Me
More
Need Help
Is everything the same on the Droid 4? I'll pay somebody to do it for me! I'll pay to ship the phone or whatever. I never have too great of luck with the CDMA Workshop or QPST. I DO know how to access the User activation and everything on the phone with the ##PROGRAM then press send and put in the 000000. Any help would be greatly appreciated from anybody. I just got my Droid 4 in the mail today and called Page Plus to activate only to have them tell me LTE couldnt be flashed to Page Plus. What if I called them and used the IMEI and dropped off the last number? Would that work if I just called them and gave them that? HELP! LOL!


Quote:
Originally Posted by matthewjohnunderwood

the droid razr and droid 4 are basicly exactly the same phone. I used the info in this post (and the links in post #5) to switch my droid 4 over to pageplus. I have had 3g data, MMS and talk all working fine for a couple months now.


http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1530160

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes