Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Trying to return to Stock Rom but...

OP dirtyyy

19th April 2012, 06:34 AM   |  #11  
Senior Member
Flag Gold Coast
Thanks Meter: 12
 
214 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by kualmente

Please answer these questions in order to summarize the situation:

1) are you S-ON or S-OFF?

2) What your bootloader says and what version is is (there is a **locked** on top?)

3) have you tried the hack kit or not?

4) do you have stock recovery or CWM/4EXT?

5) is your phone branded Vodafone or is just your carrier which is Vodafone?

6) what was your original RUU and what RUU did you find. RUU.exe should be run from a computer not flashed by recovery.

Hi, are u asking me? If so here u go.

1- S-OFF. Don't think I'm eng s-off.
2- boot loader reads as follows:
Ace PVT Ship S-off RL
Hboot 0.85.0024
Microphone 0438
Radio 26.10.04.03_m
eMMC-boot

3- advance ace hack kit is how I rooted my device...?
4- clockwork mod recovery touch 5.8
5- Vodafone branded phone originally, with all the crap
6-original ruu unknown? But the rom I can't install is titled:
Ace_Vodafone_AU_1.32.178.5_Radio_12.28b.60.140eU_2 6.03.02.26_M_BACKUP
Its a zip file which I've tried to install from recovery as a zip(error message 'install aborted')and also restore after extracting to cwm/backup (error message md5 mismatch)

I'm completely lost.
19th April 2012, 07:15 AM   |  #12  
marsdta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 455
 
1,187 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Install 4ext recovery, if I'm not mistaken it has an option to ignore md5 mismatches.

Edit - just checked and it does, its in the recovery settings

Sent from my Inspire 4G using XDA
Last edited by marsdta; 19th April 2012 at 07:18 AM.
The Following User Says Thank You to marsdta For This Useful Post: [ View ]
19th April 2012, 10:43 AM   |  #13  
Senior Member
Flag Gold Coast
Thanks Meter: 12
 
214 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by marsdta

Install 4ext recovery, if I'm not mistaken it has an option to ignore md5 mismatches.

Edit - just checked and it does, its in the recovery settings

Sent from my Inspire 4G using XDA

Alright, well I installed 4ext, disabled md5 check. All that happened when it restored (finished in only 3secs)was rebooted with a freshly wiped copy of the rom I've been using-cookies & cream ics.
It seems like the file is empty, though I've explored its content and all seems intact. Its about the 5th download of the rom too, so unlikely a bad dl. Someone installed it successfully by deleting nandroid. md5, then using the md5 sum recreate it as md5sum*img > nandroid.md5... Don't know how or what this means
Last edited by suxelexus; 19th April 2012 at 01:40 PM.
19th April 2012, 05:48 PM   |  #14  
marsdta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 455
 
1,187 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
I believe they are talking about this. In the app go to recovery >manage backups. Choose the file then click correct md5 sum

Sent from my Inspire 4G using XDA
The Following User Says Thank You to marsdta For This Useful Post: [ View ]
20th April 2012, 12:37 AM   |  #15  
Senior Member
Flag Gold Coast
Thanks Meter: 12
 
214 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by marsdta

I believe they are talking about this. In the app go to recovery >manage backups. Choose the file then click correct md5 sum

Sent from my Inspire 4G using XDA

-Alright well I got the md5 sorted, and installed the rom. Now I have a blackscreen... It appears nothing has changed. the green htc letters slowly fade to white lines then to black, thats about it. Still got 4ext so I can restore, but this is a pain in the rectum.

I'm restoring it again and it reads its restoring: boot system data cache. In the process, .android_secure not found...Should be alright?
Last edited by suxelexus; 20th April 2012 at 12:48 AM.
20th April 2012, 01:14 AM   |  #16  
marsdta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 455
 
1,187 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
That should be fine. Not sure why its not working and others got it to work

Sent from my Inspire 4G using XDA
22nd April 2012, 01:01 AM   |  #17  
Senior Member
Flag Gold Coast
Thanks Meter: 12
 
214 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by marsdta

That should be fine. Not sure why its not working and others got it to work

Sent from my Inspire 4G using XDA

--I dont know. Will try to download and install again, in the off chance I have "bad install."

Wondering if I could insall the WWE Ruu.exe and then temp root and somehow flash all the vodafone australia crap...I'm just swinging in the dark here.
22nd April 2012, 04:54 AM   |  #18  
marsdta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 455
 
1,187 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
I thought about that. You won't be able to fully be on your stock firmware but it might be close enough for warranty purposes.

So here is my thinking. Flash the 1.32.405 ruu. Next flash your stock radio that came with your carrier via a pd98. Then root with visionary and use jkoljos easy radio tool to flash back your cid and get back son. Finally unroot with visionary and remove any traces of root like super user. I think that's as close as well be able to get if the nandroid doesn't work

Sent from my Inspire 4G using XDA
The Following User Says Thank You to marsdta For This Useful Post: [ View ]
26th April 2012, 06:43 AM   |  #19  
Senior Member
Flag Gold Coast
Thanks Meter: 12
 
214 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by marsdta

I thought about that. You won't be able to fully be on your stock firmware but it might be close enough for warranty purposes.

So here is my thinking. Flash the 1.32.405 ruu. Next flash your stock radio that came with your carrier via a pd98. Then root with visionary and use jkoljos easy radio tool to flash back your cid and get back son. Finally unroot with visionary and remove any traces of root like super user. I think that's as close as well be able to get if the nandroid doesn't work

Sent from my Inspire 4G using XDA

Thanks for ur help mate ... haven't had a chance to try re install of this yet. If it isn't one thing its another, I did Eng s off and now my battery is dieing by like, 1-2% every minute, don't think its associated with Eng s off, but the battery coincidentally nearing its end. Then my charger died.
Alright so ill give it a go and post the outcome. Cheers dude. I think I have the vodafone splash screen downloaded so if so that's a plus

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes