FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

[PORT] Ubuntu 11.10 Native (Alpha 0.0.4)

828 posts
Thanks Meter: 144
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
25th April 2012, 08:27 AM |#501  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Trouble with ubuntu updated to 12.04
Hello

I've tried to update ubuntu using the built in update manager like CalcProgrammer1 said, but in boot sequence, it freezes here are the messages :

init: Failed to create pty - disabling logging for job
init: Failed to create pty - disabling logging for job
bcsp_recv: Out-of-order packet arrived, got 1 expected 0
init: Failed to create pty - disabling logging for job
init: Failed to create pty - disabling logging for job

any ideas how can i fix this, thank you !
 
 
25th April 2012, 02:59 PM |#502  
Senior Member
Flag Kansas City
Thanks Meter: 765
 
More
It shouldn't freeze at that, for me it does spam that message a lot but then it boots up. How long have you waited?

Also, I don't get the bcsp_recv message I don't think, this is a Bluetooth issue most likely, try disabling Bluetooth at boot (rename the /etc/init.d/bcattach_srv file).

In other news, I got the 3.0 kernel to display the X GUI but the touchscreen, keyboard, and mouse are all broken so it's not usable. Touchscreen confuses me most, as it is a user-side driver.
The Following User Says Thank You to CalcProgrammer1 For This Useful Post: [ View ]
26th April 2012, 12:05 AM |#503  
AhmedtSadek's Avatar
Member
Flag Cairo
Thanks Meter: 33
 
More
Can anyone please give me simple steps or video tutorial on how to install it please?!!!
26th April 2012, 02:37 AM |#504  
metal1f3's Avatar
Senior Member
Arkansas
Thanks Meter: 66
 
More
Quote:
Originally Posted by AhmedtSadek

Can anyone please give me simple steps or video tutorial on how to install it please?!!!

Where are you at? Totally stock, or do you have moboot cm7/cm9 installed?

Edit: I'm thinking of writing a step by step "for dummies" tutorial if enough people are interested. I'm not a developer and only have about a years Linux experience, but I understand and follow directions exceptionally well. I feel like an in depth, step by step, easy to follow tutorial would be the only real way i could contribute, so I'd be glad to make one. Cheers and good luck!
Last edited by metal1f3; 26th April 2012 at 02:46 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to metal1f3 For This Useful Post: [ View ]
26th April 2012, 07:52 AM |#505  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Update problem
Quote:
Originally Posted by CalcProgrammer1

It shouldn't freeze at that, for me it does spam that message a lot but then it boots up. How long have you waited?

Also, I don't get the bcsp_recv message I don't think, this is a Bluetooth issue most likely, try disabling Bluetooth at boot (rename the /etc/init.d/bcattach_srv file).

I'm also getting the same messages and it freezes. How do you disable Bluetooth?
Thx for the help.
26th April 2012, 03:00 PM |#506  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Update problem
I've waited a lot more than 1 hour :(
26th April 2012, 06:46 PM |#507  
WildKun's Avatar
Member
Thanks Meter: 3
 
More
12.04 out of beta and released today
27th April 2012, 03:31 PM |#508  
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 108
 
More
Sorry guys, I haven't followed the thread from the beginning.

Can you guys please let me know if the Touch function is working now ?

Thank you
27th April 2012, 06:22 PM |#509  
Senior Member
Flag Kansas City
Thanks Meter: 765
 
More
Quote:
Originally Posted by nbhnohome

Can you guys please let me know if the Touch function is working now ?

Yes, touch is working. So is WiFi, Bluetooth, USB host/client, and battery monitoring. GPU is in development, support now is minimal. Audio does not work.
28th April 2012, 06:29 PM |#510  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Tried 12.04 release update
I had 11.10 up and running, but as it was a little buggy, decided to give 12.04 a try last night. Load went fine using update-manager, reboot after update not so fine; hangs after 20s. The first time through, I saw the same issues with BT as others had seen with 12.04 beta, so renamed the start-up script added for 11.10 (to bcattach_srv-save). I also commented out the ath6kl entry in /etc/modules in the event networking was also an issue; same result. I took a movie of the boot screen, and have transcribed below (but since it was a movie, some text too garbled to decode).

Comments start with #; generic numbers by ##.######, ?? means I could not read this text clearly enough.

[ ##.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job

# above spam pty line interlaces within output from init scripts; I’ll just refer to this as “pty spam”.

* Starting bluetooth daemon [ok]
* Starting ???/DNS-SD daemon [ok]
* Starting network connection manager [ok]
[ ##.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
* Starting load fallback graphics devices [ok]
* Starting Userspace bootsplash [ok]
* Stopping load fallback graphics devices [ok]
[##.######] msm_snd_dev_dec: Invalid session ID 0
[##.######] msm_reset_out: Resetting all devices
[##.######] Source device 0 is not TX device
[##.######] msm_dev_out: device freq = 45000
# characters garbled, but a little extra searching revealed this is likely the msm kernel bits
[##.######] platform pll_q6: failed ot locate q6.??t
# Above could be pil_q6
[ ##.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
# pty spam repeats
speech-dispatcher disabled: edit……. [ok]
saned disabled: edit …… [ok]

# At this point screen blanks, and only pty spam prints twice.
[ 19.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
# and again 2 minutes later, also twice
[ 140.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
[600.070176] lcdc_lg_panel_power: l10 DISABLE
# I assume this just means the display has timed out, since the screen blanks and you see:
[ 2368.586645] lcdc_lg_panel_power: l10 ENABLE
--------------------end of output ------------------------
Hope this helps you all in understanding what is amiss; not really a developer in skills, but know my way around Linux. Let me know if additional information is required as I have a little bandwidth this weekend to work on the issue[s].
Last edited by HPTeePee; 28th April 2012 at 06:48 PM. Reason: Missing characters refer to msm driver
The Following User Says Thank You to HPTeePee For This Useful Post: [ View ]
30th April 2012, 06:01 AM |#511  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Ubuntu 12 update
I can confirm that renaming the file in /etc/init.d/ does not help at all. It still hangs at
init: Failed to create pty - disable logging for job

Any other ideas?
The Following 2 Users Say Thank You to blkhockeypro19 For This Useful Post: [ View ]

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes