Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,810,194 Members 52,069 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[PORT] Ubuntu 11.10 Native (Alpha 0.0.4)

Tip us?
 
silverword
Old
#501  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Apr 2012
Default Trouble with ubuntu updated to 12.04

Hello

I've tried to update ubuntu using the built in update manager like CalcProgrammer1 said, but in boot sequence, it freezes here are the messages :

init: Failed to create pty - disabling logging for job
init: Failed to create pty - disabling logging for job
bcsp_recv: Out-of-order packet arrived, got 1 expected 0
init: Failed to create pty - disabling logging for job
init: Failed to create pty - disabling logging for job

any ideas how can i fix this, thank you !
 
CalcProgrammer1
Old
#502  
Senior Member
Thanks Meter 597
Posts: 605
Join Date: Oct 2007
Location: Kansas City
It shouldn't freeze at that, for me it does spam that message a lot but then it boots up. How long have you waited?

Also, I don't get the bcsp_recv message I don't think, this is a Bluetooth issue most likely, try disabling Bluetooth at boot (rename the /etc/init.d/bcattach_srv file).

In other news, I got the 3.0 kernel to display the X GUI but the touchscreen, keyboard, and mouse are all broken so it's not usable. Touchscreen confuses me most, as it is a user-side driver.
Samsung Galaxy Note 3 SM-900T 32GB
Samsung Galaxy Note SGH-i717 16GB
HP TouchPad 32GB
Archos 43 Internet Tablet - 16GB + 32GB mSD
Dell Axim X50v - 128MB + 16GB CF
The Following User Says Thank You to CalcProgrammer1 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
AhmedtSadek
Old
#503  
AhmedtSadek's Avatar
Member
Thanks Meter 28
Posts: 64
Join Date: Feb 2012
Can anyone please give me simple steps or video tutorial on how to install it please?!!!
 
metal1f3
Old
(Last edited by metal1f3; 26th April 2012 at 02:46 AM.)
#504  
metal1f3's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 64
Posts: 310
Join Date: Dec 2010
Location: Arkansas
Quote:
Originally Posted by AhmedtSadek View Post
Can anyone please give me simple steps or video tutorial on how to install it please?!!!
Where are you at? Totally stock, or do you have moboot cm7/cm9 installed?

Edit: I'm thinking of writing a step by step "for dummies" tutorial if enough people are interested. I'm not a developer and only have about a years Linux experience, but I understand and follow directions exceptionally well. I feel like an in depth, step by step, easy to follow tutorial would be the only real way i could contribute, so I'd be glad to make one. Cheers and good luck!
The Following 2 Users Say Thank You to metal1f3 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Legion021
Old
#505  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 14
Join Date: Apr 2012
Default Update problem

Quote:
Originally Posted by CalcProgrammer1 View Post
It shouldn't freeze at that, for me it does spam that message a lot but then it boots up. How long have you waited?

Also, I don't get the bcsp_recv message I don't think, this is a Bluetooth issue most likely, try disabling Bluetooth at boot (rename the /etc/init.d/bcattach_srv file).
I'm also getting the same messages and it freezes. How do you disable Bluetooth?
Thx for the help.
 
silverword
Old
#506  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Apr 2012
Default Update problem

I've waited a lot more than 1 hour :(
 
WildKun
Old
#507  
WildKun's Avatar
Member
Thanks Meter 3
Posts: 52
Join Date: Dec 2011
12.04 out of beta and released today
 
nbhnohome
Old
#508  
Senior Member
Thanks Meter 106
Posts: 484
Join Date: Aug 2009
Location: Seattle
Sorry guys, I haven't followed the thread from the beginning.

Can you guys please let me know if the Touch function is working now ?

Thank you
 
CalcProgrammer1
Old
#509  
Senior Member
Thanks Meter 597
Posts: 605
Join Date: Oct 2007
Location: Kansas City
Quote:
Originally Posted by nbhnohome View Post
Can you guys please let me know if the Touch function is working now ?
Yes, touch is working. So is WiFi, Bluetooth, USB host/client, and battery monitoring. GPU is in development, support now is minimal. Audio does not work.
Samsung Galaxy Note 3 SM-900T 32GB
Samsung Galaxy Note SGH-i717 16GB
HP TouchPad 32GB
Archos 43 Internet Tablet - 16GB + 32GB mSD
Dell Axim X50v - 128MB + 16GB CF
 
HPTeePee
Old
(Last edited by HPTeePee; 28th April 2012 at 06:48 PM.) Reason: Missing characters refer to msm driver
#510  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 1
Join Date: Apr 2012
Default Tried 12.04 release update

I had 11.10 up and running, but as it was a little buggy, decided to give 12.04 a try last night. Load went fine using update-manager, reboot after update not so fine; hangs after 20s. The first time through, I saw the same issues with BT as others had seen with 12.04 beta, so renamed the start-up script added for 11.10 (to bcattach_srv-save). I also commented out the ath6kl entry in /etc/modules in the event networking was also an issue; same result. I took a movie of the boot screen, and have transcribed below (but since it was a movie, some text too garbled to decode).

Comments start with #; generic numbers by ##.######, ?? means I could not read this text clearly enough.

[ ##.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job

# above spam pty line interlaces within output from init scripts; I’ll just refer to this as “pty spam”.

* Starting bluetooth daemon [ok]
* Starting ???/DNS-SD daemon [ok]
* Starting network connection manager [ok]
[ ##.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
* Starting load fallback graphics devices [ok]
* Starting Userspace bootsplash [ok]
* Stopping load fallback graphics devices [ok]
[##.######] msm_snd_dev_dec: Invalid session ID 0
[##.######] msm_reset_out: Resetting all devices
[##.######] Source device 0 is not TX device
[##.######] msm_dev_out: device freq = 45000
# characters garbled, but a little extra searching revealed this is likely the msm kernel bits
[##.######] platform pll_q6: failed ot locate q6.??t
# Above could be pil_q6
[ ##.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
# pty spam repeats
speech-dispatcher disabled: edit……. [ok]
saned disabled: edit …… [ok]

# At this point screen blanks, and only pty spam prints twice.
[ 19.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
# and again 2 minutes later, also twice
[ 140.######] init: Failed to create pty – disabling logging for job
[600.070176] lcdc_lg_panel_power: l10 DISABLE
# I assume this just means the display has timed out, since the screen blanks and you see:
[ 2368.586645] lcdc_lg_panel_power: l10 ENABLE
--------------------end of output ------------------------
Hope this helps you all in understanding what is amiss; not really a developer in skills, but know my way around Linux. Let me know if additional information is required as I have a little bandwidth this weekend to work on the issue[s].

The Following User Says Thank You to HPTeePee For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools
Display Modes