Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,359 Members 40,167 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

2012/08/22【ROM Release】【U8800 Pro】B876_KALO_Extreme (Porting Huawei Honor)

Tip us?
 
kalo86
Old
#1031  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1,691
Posts: 1,038
Join Date: Jan 2011
Location: Modena

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by termagazis View Post
i dont know but really its very bad!video is very good bad the sound recording is so so so low and bad quality!
is the sound recording from the same microphone that is used for calls?
I think yes, please try to record audio with double mic off.
Maybe this could help in audio quality....?
 
dingila
Old
#1032  
dingila's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 146
Posts: 765
Join Date: Feb 2012
Location: Stara Zagora
Quote:
Originally Posted by kalo86 View Post
I think yes, please try to record audio with double mic off.
Maybe this could help in audio quality....?
"with double mic off" ....sorry, but how?
 
kingpicus
Old
#1033  
kingpicus's Avatar
Member
Thanks Meter 16
Posts: 87
Join Date: Feb 2012
Location: Rome
Quote:
Originally Posted by kalo86 View Post
Yes, you are thinking the right thing: simply add that line to the build.prop and you are like the v2.4.
Regards
I have done this:

1, Navigate system folder.


2, Mount the folder as R/W by tapping on the Mount R/W tab found at the top of the screen.


3, Long press on the Build.prop file and select open with text editor.


4, Add ro.config.hw_fast_dormancy=0 at the bottom of the script.


5, Tap menu key and select save and exit. The original Build.prop will be saved as Build.prop.bak.


6, Reboot!
 
husen4u
Old
#1034  
husen4u's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,373
Posts: 1,054
Join Date: Feb 2012
Location: Kuwait

 
DONATE TO ME
Default Camera Problem

Sir When I Am Trying To Switch From Photos To Video Mode in Camera It Crash Giving Error
The Application Camera
(Process Com.android.camera)
Has Stopped Unexpectedly
 
merafly
Old
(Last edited by merafly; 27th April 2012 at 11:59 PM.)
#1035  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 29
Join Date: Jan 2012
Location: Santiago
Quote:
Originally Posted by kalo86 View Post
I think yes, please try to record audio with double mic off.
Maybe this could help in audio quality....?
To increase the audio quality of the video recording, you must modify the file with explorer root "media_profiles.xml", that is stored in the / system / etc

then, you should correct what is important in these lines in the HD quality video (attached link):

http://review.cyanogenmod.com/#/c/11...a_profiles.xml

So, they can play by changing the values ​​to not force the processor or RAM, for example, my values ​​are:

Video codec: h264
bitrate: 6000000
width: 1280
height: 720
framerate: 24

Audio codec: aac
bitrate: 96000
samplerate: 44000 <----- this is the factor for audio quality
chanels: 1 <----I still do not taste with 2 channels EDIT: dont work with 2 chanels

hope has been helpful for this great ROM

One more thing: What about the TV-OUT?? you can port it??

PD: sorry for my english, i speak spanish

bye
The Following User Says Thank You to merafly For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kalo86
Old
#1036  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1,691
Posts: 1,038
Join Date: Jan 2011
Location: Modena

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by merafly View Post
To increase the audio quality of the video recording, you must modify the file with explorer root "media_profiles.xml", that is stored in the / system / etc

then, you should correct what is important in these lines in the HD quality video (attached link):

--------

So, they can play by changing the values ​​to not force the processor or RAM, for example, my values ​​are:

Video codec: h264
bitrate: 6000000
width: 1280
height: 720
framerate: 24

Audio codec: aac
bitrate: 96000
samplerate: 44000 <----- this is the factor for audio quality
chanels: 1 <----I still do not taste with 2 channels

hope has been helpful for this great ROM

One more thing: What about the TV-OUT?? you can port it??

bye
Yes,
today I'm testing a modded media_profiles.xml and I notice a great audio quality!
Now I am trying to find a good compromise.
Of course I will add this modded file in the next release.
Regards!
The Following User Says Thank You to kalo86 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
merafly
Old
#1037  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 29
Join Date: Jan 2012
Location: Santiago
Quote:
Originally Posted by kalo86 View Post
Yes,
today I'm testing a modded media_profiles.xml and I notice a great audio quality!
Now I am trying to find a good compromise.
Of course I will add this modded file in the next release.
Regards!
sorry i cant post the link... i need 8 post in forum

so, what about the tv-out? like a nokia n95 or 5800 via 3,5mm jack plug
 
kalo86
Old
(Last edited by kalo86; 27th April 2012 at 06:18 PM.)
#1038  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1,691
Posts: 1,038
Join Date: Jan 2011
Location: Modena

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by merafly View Post
sorry i cant post the link... i need 8 post in forum
Don't worry, I just enabled the h264 codec, I also had to add few lines to activate the video codec.
The quality is AMAZING!
Soon I will post an update package, stay tuned!

Ok, now I am going to upload a new version with H264 video codec and ACC audio codec, amazing quality and 30fps in videos! Yeah! Thank you people!

EDIT: B876_KALO_v2.5.zip (full installation package) and B876_KALO_v2.5_UPDATE_ONLY.zip are available at the download page!
If you are going to update from v2.4, don't run any kind of wipe.

Enjoy the H264/AAC @ 30fps!
The Following User Says Thank You to kalo86 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
korekore1
Old
#1039  
Senior Member
Thanks Meter 233
Posts: 464
Join Date: Mar 2012
can i flash the update only from 2.3?
 
kalo86
Old
#1040  
Senior Member - OP
Thanks Meter 1,691
Posts: 1,038
Join Date: Jan 2011
Location: Modena

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by korekore1 View Post
can i flash the update only from 2.3?
Yes, the difference between v2.3 and v2.4 is the build.prop;
the difference between v2.4 and v2.5 is build.prop and media_profiles.xml so you can directly update from v2.3 without problems!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes