Make Calling Your Loved Ones Easier and Cheaper this Diwali

Diwali, or Deepawali as some Indians call it, is the pride and joy of Indian … more

Big Android BBQ 5.0 Recap – XDA TV

This fifth annual Big Android BBQ has come and gone. The speakers have spoke, the sponsors have … more

Microsoft to Counter “OK Google” with Bing Torque

When Microsoft is making apps for Android, users should be aware that something … more

Google Confirms “Android Lollipop Day” for November 3rd

A little over a week ago, Google announced the latest iteration of … more
Post Reply

MMS Doesn't work

OP Chillin

26th April 2012, 08:20 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
195 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
MMS doesn't seem to work for me on any ICS based custom ROM (It just says "Sending" forever).

Is there anything I can try or do?

Telus DHD, unlocked on Rogers Wireless.

Tried Ice Cold Sandwich & C&CICS and something else I don't remember.

Thanks.


EDIT: Resolved. Switched to aospX and it works. Apparently issue is just with those other ROMs.
Last edited by Chillin; 26th April 2012 at 09:47 AM.
26th April 2012, 03:20 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Chillin

MMS doesn't seem to work for me on any ICS based custom ROM (It just says "Sending" forever).

Is there anything I can try or do?

Telus DHD, unlocked on Rogers Wireless.

Tried Ice Cold Sandwich & C&CICS and something else I don't remember.

Thanks.


EDIT: Resolved. Switched to aospX and it works. Apparently issue is just with those other ROMs.

The only thing I've done to make it work is to flash to a newer radio :
I was testing it with 26.06.04.14 radio but MMS wasn't working.
since I reflash with 26.14.04.28 radio and now it's working !

Hope it help others.

Tested on IceCreamSandwich 7.4 test 6 Custom ROM
26th April 2012, 08:02 PM   |  #3  
Senior Member
Flag terndrup
Thanks Meter: 16
 
142 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by toomtoomcheck

The only thing I've done to make it work is to flash to a newer radio :
I was testing it with 26.06.04.14 radio but MMS wasn't working.
since I reflash with 26.14.04.28 radio and now it's working !

Hope it help others.

Tested on IceCreamSandwich 7.4 test 6 Custom ROM




not working here on telenor network
27th April 2012, 05:51 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
195 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
Quote:
Originally Posted by toomtoomcheck

The only thing I've done to make it work is to flash to a newer radio :
I was testing it with 26.06.04.14 radio but MMS wasn't working.
since I reflash with 26.14.04.28 radio and now it's working !

Hope it help others.

Tested on IceCreamSandwich 7.4 test 6 Custom ROM

Thanks for the advice, but unfortunately I just tried it and MMS on 26.14.04.28 on Ice Cold still doesn't work.
27th April 2012, 08:41 AM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Could you both test do disable Wifixmanager in Applications then reboot.
After the reboot, please enable Wifi, wait a minute then disable wifi again and test to send MMS again please (Be sure to have Data enabled).
27th April 2012, 08:55 AM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
195 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
Quote:
Originally Posted by toomtoomcheck

Could you both test do disable Wifixmanager in Applications then reboot.
After the reboot, please enable Wifi, wait a minute then disable wifi again and test to send MMS again please (Be sure to have Data enabled).

I never even turn on WiFi so I doubt that has anything to do with it, but sure give me a bit and I'll backup and then switch back to ice cold and give that a try...
27th April 2012, 08:58 AM   |  #7  
zelendel's Avatar
Moderator Committee - The Dark Knight
Flag Watching from the Shadows
Thanks Meter: 11,233
 
14,659 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Chillin

I never even turn on WiFi so I doubt that has anything to do with it, but sure give me a bit and I'll backup and then switch back to ice cold and give that a try...

Try sending the MMS twice back to back. I have had to do this on alot of ICS roms. The first one will stay sending but when it I make the mms a second time and send it then it normally goes right threw even though the first one is still sending
27th April 2012, 09:19 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
Quote:
Originally Posted by Chillin

I never even turn on WiFi so I doubt that has anything to do with it, but sure give me a bit and I'll backup and then switch back to ice cold and give that a try...

I Just give you the things i've done to make it work...

---------- Post added at 10:19 AM ---------- Previous post was at 10:13 AM ----------

Quote:
Originally Posted by zelendel

Try sending the MMS twice back to back. I have had to do this on alot of ICS roms. The first one will stay sending but when it I make the mms a second time and send it then it normally goes right threw even though the first one is still sending

Never got this issue. for me even sending twice the MMS it was still in sending state.
I just disabled Wifixmanager and flash radio.

To be sure Lord asked me to flash the old radio to test if it was a radio Issue and it wasn't working anymore.
I reflash back to the last radio and it was working ...

I just can share my personnal experience

EDIT : Important thing i had to ENG S-off to flash ...
Last edited by toomtoomcheck; 27th April 2012 at 09:21 AM.
27th April 2012, 10:04 AM   |  #9  
OP Senior Member
Thanks Meter: 2
 
195 posts
Join Date:Joined: Sep 2006
More
Quote:
Originally Posted by toomtoomcheck

I Just give you the things i've done to make it work...

Oh your last post sounded like you wanted me to try that. If you are just trying to help me then I am just going to leave it. I am happy with the ICS ROM I am using with working MMS.

Thanks though.
27th April 2012, 01:20 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
no problem I like very much this community.

Hope it may help somebody.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes