FORUMS

3D Printable Mobile Microscope? Nexus 7 Discontinued – XDA TV

The Nexus 7 2013 has been discontinued on the Google Store! That and … more

Which Lockscreen Security Type Do You Use?

From pattern locks to the controversial face unlock, there are a number of different ways you … more

Xposed 3.0 Alpha 3 Released

A new alpha for the Xposed framework is out and brings several bug fixes. You’ll only need to flash … more

XDA Recap: This Week In Android (Apr 18 – 25)

Here in the digital XDA newsroom, we spend our days pouring over an average of … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Screenshot Shortcut?

6th March 2011, 07:13 PM |#11  
Member
Thanks Meter: 4
 
More
Quote:
Originally Posted by HalfMoon

Samsung added it in the Galaxy Tab (which surprised me when I found out). On the Galaxy tab if you hold the back button and press the power button you get a screenshot, no root needed.

Correct, it was a Samsung add-on, not in the base OS.

Don't get me wrong, I think it would be a great thing for google to just throw in there and obviously it is very doable, and I do not know why it is not just part of the OS already.
 
 
6th March 2011, 08:01 PM |#12  
kenhunt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 25
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mjpacheco

So when has screen shots ever been built into the OS? Don't know what the big surprise is. Yes it would be nice, but eventually a root and simple software solution will present itself.

Google has added it native in 2.3.3 so it wouldn't surprise me if it comes in a honeycomb update.

Sent from my HTC Thunderbolt (That means this post never happened right?)
6th March 2011, 09:23 PM |#13  
slshults's Avatar
Member
Thanks Meter: 14
 
More
Wink
The inability to take screenshots without root or the sdk is a known issue to Android users.

The ability was added in Gingerbread. (I'm not allowed to post links yet but go to phandroid.com and search for a post by Kevin Krause on March 1st, 2011 at 7:35 am for details.) Samsung is the only dev to make use of the option so far (afaik) and only on gingerbread devices.

If you want an app that takes screenshots without root or the SDK, the option is there for you to develop such an app if you don't want to wait for someone else to do it.

Oh, and be sure to post a link to your apk for us when you're done. Thanks.
7th March 2011, 11:13 PM |#14  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by mjpacheco

So when has screen shots ever been built into the OS? Don't know what the big surprise is. Yes it would be nice, but eventually a root and simple software solution will present itself.

The Galaxy Tab has screen capture right out the box. Hold the back button and press the power button and it takes a screen capture and even puts it in the folder named screen capture. Just sayin.
8th March 2011, 04:06 AM |#15  
Junior Member
Flag Philadelphia
Thanks Meter: 0
 
More
That is one thing Apple did get right on the iPhone and iPad: press and hold the "Home" button at center bottom, then press and release the "power" button on top.

This made it really easy to create documentation at work... Android could have used a combination of one of the volume buttons and the power button. which would come in handy when either creating documentation on how to do something or for instructing users to send a screen shot of an error they are seeing...

my $0.02
9th October 2011, 07:25 PM |#16  
nforsans's Avatar
Senior Member
Flag London, UK
Thanks Meter: 2
 
More
Asus eee pad TF has had the screenshot function enabled out of the box. Is that an Asus add-on? I thought it was part of HC...
9th October 2011, 07:43 PM |#17  
Senior Member
Thanks Meter: 47
 
More
I use screenshot er & it places an icon at the bottom of the screen.Simply tap & voila!

Sent from my DROIDX using XDA App
10th October 2011, 08:55 AM |#18  
nforsans's Avatar
Senior Member
Flag London, UK
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by Arun01

I use screenshot er & it places an icon at the bottom of the screen.Simply tap & voila!

Sent from my DROIDX using XDA App

Are you rooted Arun?

And why isn't it available on the XOOM like on the asus TF?
28th April 2012, 02:43 PM |#19  
nawedakhter's Avatar
Junior Member
Flag Kolkata
Thanks Meter: 0
 
More
Solved
Quote:
Originally Posted by BBalz

Anyone know if there is a shortcut to taking screenshots?

Without having to root and use drocap or shootme. (that's assuming they even work when rooted, which there's been one or two saying it doesn't.)

I did it by holding the power button and then pressing the home button [HTC Explorer]
roman87626
28th April 2012, 03:35 PM |#20  
Guest
Thanks Meter: 0
 
More
Xoom Wifi ICS
Screenshot / Power and Vol Down
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes