Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[XS][LT26] Firmware Compilation

OP Yakandu

28th April 2012, 02:39 PM   |  #81  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by del1701

Have you tried using 7zip ?
Have you tried renaming the rar file to ftf ?

No I have not tried using 7zip, I will give that a try now! Thanks. How do you convert a rar file to ftf? I added .ftf to the end of the file extension and still no go plus I tried using 7-zip also. see screenshot
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screen-shot.jpg
Views:	324
Size:	24.9 KB
ID:	1028993  
Last edited by alc2077; 28th April 2012 at 03:15 PM.
28th April 2012, 06:47 PM   |  #82  
augie7107's Avatar
Senior Member
Flag Boston
Thanks Meter: 191
 
1,570 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
More
Quote:
Originally Posted by alc2077

No I have not tried using 7zip, I will give that a try now! Thanks. How do you convert a rar file to ftf? I added .ftf to the end of the file extension and still no go plus I tried using 7-zip also. see screenshot

Choose extract here and you should be able to extract the .ftf.

Looks like winzip.
The Following User Says Thank You to augie7107 For This Useful Post: [ View ]
28th April 2012, 08:57 PM   |  #83  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
Quote:
Originally Posted by augie7107

Choose extract here and you should be able to extract the .ftf.

Looks like winzip.

When I unzip the downloaded file, there's a another zipped file named "IMAGE.img" that appears, exact error message I get whenever I attempt to extract the IMAGE.img is "CANNOT OPEN FILE: IT DOES NOT APPEAR TO HAVE A VALID ARCHIVE". That's the file that I have not been able to unpack to extract the ftf file. I have spent countless hours reading through the forum and I can't seem to find an answer. Quite frustrating because I have rooted HTC & Samsung devices and have never spent this many hours trying to flash a root image like I am with the XPS. Makes me question whether or not I want to keep this phone

The exact error message i receive is "
Thanks for the help
Last edited by alc2077; 28th April 2012 at 09:05 PM.
29th April 2012, 03:08 AM   |  #84  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
6 posts
Join Date:Joined: Sep 2007
More
I was able to finally flash my xperia using QuickIMG App. Made it so much easier, thanks guys for all your suggestions........
1st May 2012, 11:45 PM   |  #85  
Member
Flag erbil
Thanks Meter: 5
 
80 posts
Join Date:Joined: Sep 2011
Lightbulb
both of ftf files are same size firmwares and root.and i dl orginal lobanon firmware and flashed i cant dl root firmware because of my internet limit.now how can i root my phone?i dont want to use doomkernel to root it because when i flash doomkernel it reboot at start up..my phone is unluck

i know this is not right place to ask this.sorry.
2nd May 2012, 12:58 PM   |  #86  
Yakandu's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilbao
Thanks Meter: 774
 
643 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
I update some links and the organization of the main post, now you can find things quickly

And i have a question, there is any [spoiler][/spoiler] like option here?
2nd May 2012, 06:44 PM   |  #87  
augie7107's Avatar
Senior Member
Flag Boston
Thanks Meter: 191
 
1,570 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
More
Quote:
Originally Posted by Yakandu

I update some links and the organization of the main post, now you can find things quickly

And i have a question, there is any [spoiler][/spoiler] like option here?

On the 6.0.A.4.1 firmware you have Jap Generic. This is Docomo branded firmware.
2nd May 2012, 06:54 PM   |  #88  
Yakandu's Avatar
OP Senior Member
Flag Bilbao
Thanks Meter: 774
 
643 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Donate to Me
corrected
2nd May 2012, 08:37 PM   |  #89  
Senior Member
Thanks Meter: 47
 
321 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Just to double check I can flash the [FIRMWARE][6.0.A.3.73] Central Europe 1 Generic: OT on my locked bootloader xperia s? I'm guessing the rooted version is for unlocked bl only?

Also I assume its fine but do I have to back up my files apps etc. or will they remain there after flashing?

Sorry still a new to all this

thanks
2nd May 2012, 08:40 PM   |  #90  
Senior Member
Flag Linz
Thanks Meter: 71
 
235 posts
Join Date:Joined: Apr 2006
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by adsada arc

Just to double check I can flash the [FIRMWARE][6.0.A.3.73] Central Europe 1 Generic: OT on my locked bootloader xperia s? I'm guessing the rooted version is for unlocked bl only?

Also I assume its fine but do I have to back up my files apps etc. or will they remain there after flashing?

Sorry still a new to all this

thanks

Yes you can, I did the same yesterday.
Rooted one is for unlocked bootloader.

Your apps and settings will be there as long as you uncheck wipe user data.

I also got one question: After updating to CE1 Generic at least one app specific to my provider is still installed and not removable. Do I have to wipe the user data for this to go away (I don't mind it so I won't do it, just curious)?

The Following User Says Thank You to Pezo For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes