Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,817 Members 53,990 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Made my g1 a LOT LOT faster

Tip us?
 
buggatti
Old
#1  
buggatti's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 132
Join Date: Aug 2011
Default Made my g1 a LOT LOT faster

Hey. I am running froyo by lazlo. recently i had an idea to use development setting to kill activity immediately leave them and limit the app processes to 4. I am using lightning launcher as my main home launcher and increase vm heap to 48 and enabled JIT(sometimes its faster and sometimes slower) and enabled gpu rendering. Now my phone is flying. Apps open very fastly and according to taskkiller i have 50 mb free ram.

Bad Part. Multitasking is Dead. Sometimes playstore needs to be opened twice. mailing attachment takes longer because gmail is killed when gallery opens
 
cwwilson721
Old
#2  
Member
Thanks Meter 11
Posts: 82
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by buggatti View Post
Hey. I am running froyo by lazlo. recently i had an idea to use development setting to kill activity immediately leave them and limit the app processes to 4. I am using lightning launcher as my main home launcher and increase vm heap to 48 and enabled JIT(sometimes its faster and sometimes slower) and enabled gpu rendering. Now my phone is flying. Apps open very fastly and according to taskkiller i have 50 mb free ram.

Bad Part. Multitasking is Dead. Sometimes playstore needs to be opened twice. mailing attachment takes longer because gmail is killed when gallery opens
Questions:
How did you do this?
I found the settings for JIT enabling, but all the others are not in the standard FBL rom, unless it's REALLY hidden...
 
vincom
Old
#3  
vincom's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3298
Posts: 3,105
Join Date: May 2011
Location: bolton, on

 
DONATE TO ME
same here, cant find any of those settings except for jit and vm(my vm can only go to 32m), changing those 2 my first boot locked up on the home screen , 2nd boot started ok, dont c much change though, lazlo was pretty fast as it was, but after a while was laggy, backing it up and then using superwipe then restoring the backup seems to help
 
cwwilson721
Old
#4  
Member
Thanks Meter 11
Posts: 82
Join Date: Mar 2012
If I remember correctly, those options are in Gingerbread Roms, not FBL.
 
buggatti
Old
#5  
buggatti's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 132
Join Date: Aug 2011
i got to the other setting using dev tools. i downloaded the apk from the Internet and the setting are there in the development setting in the app
 
cwwilson721
Old
#6  
Member
Thanks Meter 11
Posts: 82
Join Date: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by buggatti View Post
i got to the other setting using dev tools. i downloaded the apk from the Internet and the setting are there in the development setting in the app
That little bit of info would have REALLY helped.

From your OP, you made it sound like it was FBL without anything added.

TY. Will check it out.
 
cwwilson721
Old
#7  
Member
Thanks Meter 11
Posts: 82
Join Date: Mar 2012
I don't know what you got. The Development APK I have (from Android SDK) doesn't change vm size, or any or the other settings you have.

As I said, it ain't FBL.
 
buggatti
Old
(Last edited by buggatti; 27th April 2012 at 03:10 AM.)
#8  
buggatti's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 11
Posts: 132
Join Date: Aug 2011
Quote:
Originally Posted by cwwilson721 View Post
I don't know what you got. The Development APK I have (from Android SDK) doesn't change vm size, or any or the other settings you have.

As I said, it ain't FBL.
I used the build.prop to change the vmheap size. also there is an app to that too..enabled gpu rendering by adding debug.sf.hw=1 in build.prop. You can do that by using Bladebuddy app. Both the vmheap and bladebuddy are in the playstore
i enabled jit from extra settings menu in setting
the app limit and close app when user leave are in development setting menu in dev tools
 
iEmDan
Old
#9  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 57
Join Date: Dec 2011
Location: Los Angeles, California
Quote:
Originally Posted by buggatti View Post
I used the build.prop to change the vmheap size. also there is an app to that too..enabled gpu rendering by adding debug.sf.hw=1 in build.prop. You can do that by using Bladebuddy app. Both the vmheap and bladebuddy are in the playstore
i enabled jit from extra settings menu in setting
the app limit and close app when user leave are in development setting menu in dev tools
Wheres the development settings and dev tools?
 
Ace42
Old
#10  
Ace42's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1120
Posts: 9,149
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Quote:
Originally Posted by iEmDan View Post
Wheres the development settings and dev tools?
It's an app called Dev tools.

http://www.mediafire.com/?j6yye9803i00i2y
Main: LG G2 D-800 {Tmobile)
LG Opt G (e970)
Hybrid radios for E970
Surface RT 32GB--Kindle Fire 1G_CM11--SGS Vibrant_CM11
Owned: G1(Backup)-> Mytouch3GS(Sold) -> SideKick4G(Traded) -> MyTouch4G(Sold) -> Sensation 4G(Sold) -> Galaxy Player 5"(Sold) ->Nexus 4(broken)->LG Opt G

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Cell Phone SIM Unlock Bill Just Steps Away from President’s Desk

For all those who believe that Cinderella stories don’t actually … more

Get Your Cargo to its Destination in 4×4 Military Operations Reborn

Racing games have evolved quite a bit since the days of Pole … more

Automate Your Device with Sfen

Changing the profile of yourdevice manually is now long forgotten. Since the advent of Android automation … more