Make Your Own Heat Sink for the LG Optimus 4X HD

Its not a rare occurrence that performing a resource heavy task on your Android device (e.g. … more

Learn How to Create an Old School Dialer

XDA is not only a great source for custom ROMs, kernels, and various modifications for numerous … more

USB Desktop Charger Roundup – XDA TV

Sometimes you learn one way to do something, and that’s the way you do it forever. You never … more

Samsung Galaxy Grand Duos Receives Early CM12 Port

Samsung Galaxy Grand is a dual-SIM phone with a 5 screen that was announced two years ago. … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Anyway to boost the signal reception on the gs2?

OP busab

1st May 2012, 11:22 PM   |  #1  
busab's Avatar
OP Senior Member
Flag Greer, SC
Thanks Meter: 200
 
687 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
I signed up with tmobile about two weeks ago and have had no complaints until now. All of a sudden I am having trouble keeping a constant data connection at my place of business. Idk if its my phone or a problem with the local tower but the signal is all over the place while browsing the web. It looks like a strong signal until I go to use data then it drops to nothing. Last week this wasn't a problem at all.

Any tweeks or hardware I can buy to help remedy this?

My phone is completely stock and I am on the 30/month pre paid plan if that makes a difference.

Are there any better radios out that can be installed maybe?

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
Last edited by busab; 1st May 2012 at 11:26 PM.
1st May 2012, 11:33 PM   |  #2  
AngelxSalazar's Avatar
Junior Member
Flag Long Beach
Thanks Meter: 2
 
21 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Is WIFI available at your place of business? If you are completely stock I'm assuming you are on GB. If that is the case use the WIFI calling feature offered by T-Mobile. If WIfI is not availiable you can try flashing the Blaze modem it improved my data speeds.

Sent from my SAMSUNG-SGH-T989 using xda premium
1st May 2012, 11:38 PM   |  #3  
busab's Avatar
OP Senior Member
Flag Greer, SC
Thanks Meter: 200
 
687 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Unfortunately WiFi is not available. I will look onto flashing the blaze modem. Thanks!

If ICS is indeed right around the corner will it come with different modems?

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
2nd May 2012, 12:03 AM   |  #4  
AngelxSalazar's Avatar
Junior Member
Flag Long Beach
Thanks Meter: 2
 
21 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by busab

Unfortunately WiFi is not available. I will look onto flashing the blaze modem. Thanks!

If ICS is indeed right around the corner will it come with different modems?

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2

Well hopefully it is right around the corner and we can have the current crop of ICS roms rebased off the T-Mobile S2 stock build and not from our distant cousin AT&T SkyRocket's build. But to be honest Iím not sure if it will or will not but Iím assuming it will as the current set of radios needed to be tweaked to work on current ICS roms. Any who if you want Mr. X has a list of some radios that he has tried and reported working he listed radios for both GB & ICS which I will post a link to his thread below. Try them out and you might just find one that works for you.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1426001
3rd May 2012, 02:06 AM   |  #5  
busab's Avatar
OP Senior Member
Flag Greer, SC
Thanks Meter: 200
 
687 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
I called tmobile about what was going on. They said they were going to try to reset my data connection and that I should reboot my phone and of its not fixed in a couple hours then to call them back.

I did this and all is well again! I'm back to a good signal and have not had any data issues in the past couple hours!

Thanks for all your help though it was greatly appreciated!

Sent from my SGH-T989 using Tapatalk 2
3rd May 2012, 02:12 AM   |  #6  
AngelxSalazar's Avatar
Junior Member
Flag Long Beach
Thanks Meter: 2
 
21 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Glad to hear T-Mobile was able to help fix your issue :)

Sent from my SAMSUNG-SGH-T989 using xda premium
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes