5,600,292 Members 35,992 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] How to Recover Ext2 Partition?

Tip us?
 
julie_bholu
Old
(Last edited by julie_bholu; 27th April 2012 at 08:36 AM.) Reason: Info Add
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jun 2010
Question [Q] How to Recover Ext2 Partition?

Hi,

I Created Ext2 Partition for Galaxy3, I inserted the SD Card into Plone and Use Link2SD , Work Fine

Now When I Unmount the Sd Card from Phone and Run the Minitool but there is Only Fat32 Partition Shows?
Why?

How to Convert or Recover It from Ext2 to Fat32? The Ext2 Partition Shows in My Stock Rom via Link2SD.

Thanks,
 
Wiggierip
Old
#2  
Wiggierip's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 326
Posts: 355
Join Date: Feb 2012
Location: Behind you...

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by julie_bholu View Post
Hi,

I Created Ext2 Partition for Galaxy3, Now How to Convert or Recover It from Ext2 to Fat32?

I tried MiniTool as I created from It. but it didnot Shows Me My Ext2 Partition, Why?

Thanks,
Try putting the card in a cardreader if you have one and look if you can see the partition appear on Partition wizard. If you don't have a card reader you could also try to connect the card to your pc by using a digital camera or something like that, although thats a bit riskier for your card.


Devices:
 


The Following User Says Thank You to Wiggierip For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
julie_bholu
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Wiggierip View Post
Try putting the card in a cardreader if you have one and look if you can see the partition appear on Partition wizard. If you don't have a card reader you could also try to connect the card to your pc by using a digital camera or something like that, although thats a bit riskier for your card.
I try same as you suggest but in mini tool , the ext2 partition not there, only fat32 displays in wizard.
 
Wiggierip
Old
#4  
Wiggierip's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 326
Posts: 355
Join Date: Feb 2012
Location: Behind you...

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by julie_bholu View Post
I try same as you suggest but in mini tool , the ext2 partition not there, only fat32 displays in wizard.
Well, this may sound stupid, but did you actually make a partition on your card? I mean, did you ever see the partition or got it working after you made it with Partition Wizard? I know I've made a mistake once, were I THOUGHT I made a partition allready, but DIDN'T because I didn't click the 'Apply' button in Partition Wizard and thats the only way the software acctually changes something.


Devices:
 


The Following 2 Users Say Thank You to Wiggierip For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
julie_bholu
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by Wiggierip View Post
Well, this may sound stupid, but did you actually make a partition on your card? I mean, did you ever see the partition or got it working after you made it with Partition Wizard? I know I've made a mistake once, were I THOUGHT I made a partition allready, but DIDN'T because I didn't click the 'Apply' button in Partition Wizard and thats the only way the software acctually changes something.
Yup, the ext 2 part shows in the phone and work nice.

I am confused why it not shows in partition wizard. I am also run mini tool as admin in windows 7
 
julie_bholu
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jun 2010
Quote:
Originally Posted by julie_bholu View Post
Yup, the ext 2 part shows in the phone and work nice.

I am confused why it not shows in partition wizard. I am also run mini tool as admin in windows 7
GOT SOLUTION

Used Ubuntu , Get EXT2 Partition there and Recreate from Ubuntu and used again , Thanks all for Help....
 
Wiggierip
Old
#7  
Wiggierip's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 326
Posts: 355
Join Date: Feb 2012
Location: Behind you...

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by julie_bholu View Post
GOT SOLUTION

Used Ubuntu , Get EXT2 Partition there and Recreate from Ubuntu and used again , Thanks all for Help....
Glad you got it working


Devices:
 


 
julie_bholu
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 21
Join Date: Jun 2010
Thx for Help ,
 
UParumugam
Old
#9  
Member
Thanks Meter 12
Posts: 36
Join Date: Sep 2008
Quote:
Originally Posted by julie_bholu View Post
GOT SOLUTION

Used Ubuntu , Get EXT2 Partition there and Recreate from Ubuntu and used again , Thanks all for Help....
If you are using windows OS you can use Easus Partition magic for formatting to ext2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...