FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

USA Only: Galaxy Nexus $399 direct from Google

555 posts
Thanks Meter: 54
 
By Dark lord me, Senior Member on 24th April 2012, 04:23 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
3rd May 2012, 04:13 PM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
More
Is there more than one model of GSM Galaxy Nexus?

I imagine that the $399 offer will drive down the price on the used market on EBAY, and I'm wondering if all the GSM Galaxy Nexus are identical. I know there are differences between other Samsung manufactured units meant for the European market when compared with the US carrier versions. For example some European models have FM radios and US versions don't.
 
 
3rd May 2012, 06:37 PM |#12  
revan17's Avatar
Senior Member
Flag Zagreb
Thanks Meter: 272
 
More
Does this work with other European, Croatia to be specific, carriers without problems? I have some friends in the US which can buy it for me.
3rd May 2012, 06:44 PM |#13  
Censura_Umbra's Avatar
Senior Member
Flag Boston, MA
Thanks Meter: 338
 
Donate to Me
More
It is supposedly locked to US carriers only (but unlocked to any US carrier)

You would probably have to unlock it further, unless Samsung locked it down like the Motorola Photon
3rd May 2012, 06:50 PM |#14  
revan17's Avatar
Senior Member
Flag Zagreb
Thanks Meter: 272
 
More
It says: With devices on Google Play, you can buy an unlocked Galaxy Nexus phone that will operate on more than 200 GSM providers worldwide, including AT&T and T-Mobile in the US.

So I guess it works with my operator(Tele2). It only states in US it will not work on Verizon and Srint.

I was asking more if US phones have different hardware parts or whatever, as compared to European models. But if iPhone works here, I guess this phone does as well. Just wanted to make sure.
3rd May 2012, 11:32 PM |#15  
Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by silvscorp

Any one know if I use this on AT&T and will be forced into their data plan?

I have the original Nexus One. I used mediaNet for about four months before AT$T forced me to switch. I argued for another 6 weeks or so, kept giving them the imei of my HTC startek but in the end, I caved.

I am very tempted with this, although in some ways it seems like a side step and not a leap forward. I have been very happy with the N1.

Ironically, I am still with AT$T, still unhappy there, but not much for choices because of coverage and my kids keep eating up my upgrades. So I pay full price for my phone and full price at AT$T.

But I can say I'm not locked into a carrier???
4th May 2012, 02:42 AM |#16  
Senior Member
Thanks Meter: 789
 
More
Quote:
Originally Posted by revan17

I was asking more if US phones have different hardware parts or whatever, as compared to European models. But if iPhone works here, I guess this phone does as well. Just wanted to make sure.

They all have the same hardware, even the Verizon one, except Verizon has 32gb storage.
The Following User Says Thank You to eksasol For This Useful Post: [ View ]
4th May 2012, 04:36 AM |#17  
GideonX's Avatar
Recognized Contributor
NYC
Thanks Meter: 3,803
 
More
Quote:
Originally Posted by eksasol

They all have the same hardware, even the Verizon one, except Verizon has 32gb storage.

I wouldn't exactly call the VZW version the same as the GSM version.

Aside from the obvious CDMA vs. GSM difference, the CDMA version is heavier and thicker. Heck, you can't even swap batteries between the two so there are differences in the actual hardware.
4th May 2012, 10:11 PM |#18  
p00kienrayray's Avatar
Senior Member
Flag Long Beach, CA
Thanks Meter: 30
 
More
Just placed an order. Hope it works with AT&T's medianet.
9th May 2012, 11:52 AM |#19  
Will of fire's Avatar
Senior Member
Flag union city ca
Thanks Meter: 124
 
More
Quote:
Originally Posted by p00kienrayray

Just placed an order. Hope it works with AT&T's medianet.

Did it work with media net?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5
9th May 2012, 03:12 PM |#20  
BananaPhone69's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 22
 
More
This does work with medianet. Ask anyone with a galaxy nexus.
10th May 2012, 09:13 AM |#21  
Senior Member
Thanks Meter: 55
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by eksasol

They all have the same hardware, even the Verizon one, except Verizon has 32gb storage.

Accidentally hits the thanks button, oh well, a "thanks" to you.

Sent from my XT910 using xda premium
The Following User Says Thank You to Infekxion For This Useful Post: [ View ]

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes