5,598,657 Members 39,422 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

USA Only: Galaxy Nexus $399 direct from Google

Tip us?
 
kmandel
Old
#11  
Senior Member
Thanks Meter 3
Posts: 241
Join Date: Aug 2010
Is there more than one model of GSM Galaxy Nexus?

I imagine that the $399 offer will drive down the price on the used market on EBAY, and I'm wondering if all the GSM Galaxy Nexus are identical. I know there are differences between other Samsung manufactured units meant for the European market when compared with the US carrier versions. For example some European models have FM radios and US versions don't.
 
revan17
Old
#12  
revan17's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 247
Posts: 806
Join Date: Dec 2010
Location: Zagreb
Does this work with other European, Croatia to be specific, carriers without problems? I have some friends in the US which can buy it for me.
 
Censura_Umbra
Old
#13  
Censura_Umbra's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 338
Posts: 1,256
Join Date: Apr 2011
Location: Boston, MA

 
DONATE TO ME
It is supposedly locked to US carriers only (but unlocked to any US carrier)

You would probably have to unlock it further, unless Samsung locked it down like the Motorola Photon
 
revan17
Old
#14  
revan17's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 247
Posts: 806
Join Date: Dec 2010
Location: Zagreb
It says: With devices on Google Play, you can buy an unlocked Galaxy Nexus phone that will operate on more than 200 GSM providers worldwide, including AT&T and T-Mobile in the US.

So I guess it works with my operator(Tele2). It only states in US it will not work on Verizon and Srint.

I was asking more if US phones have different hardware parts or whatever, as compared to European models. But if iPhone works here, I guess this phone does as well. Just wanted to make sure.
 
deecee52
Old
#15  
Member
Thanks Meter 13
Posts: 92
Join Date: Jul 2006
Quote:
Originally Posted by silvscorp View Post
Any one know if I use this on AT&T and will be forced into their data plan?
I have the original Nexus One. I used mediaNet for about four months before AT$T forced me to switch. I argued for another 6 weeks or so, kept giving them the imei of my HTC startek but in the end, I caved.

I am very tempted with this, although in some ways it seems like a side step and not a leap forward. I have been very happy with the N1.

Ironically, I am still with AT$T, still unhappy there, but not much for choices because of coverage and my kids keep eating up my upgrades. So I pay full price for my phone and full price at AT$T.

But I can say I'm not locked into a carrier???
Phone: Galaxy Nexus
Tablet: Notion Ink Adam,JB Beta
Tablet: Galaxy Note 10.1, JB 4.1.2
 
eksasol
Old
#16  
Senior Member
Thanks Meter 665
Posts: 2,657
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by revan17 View Post
I was asking more if US phones have different hardware parts or whatever, as compared to European models. But if iPhone works here, I guess this phone does as well. Just wanted to make sure.
They all have the same hardware, even the Verizon one, except Verizon has 32gb storage.
The Following User Says Thank You to eksasol For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
GideonX
Old
#17  
GideonX's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3625
Posts: 3,363
Join Date: Jun 2010
Location: NYC
Quote:
Originally Posted by eksasol View Post
They all have the same hardware, even the Verizon one, except Verizon has 32gb storage.
I wouldn't exactly call the VZW version the same as the GSM version.

Aside from the obvious CDMA vs. GSM difference, the CDMA version is heavier and thicker. Heck, you can't even swap batteries between the two so there are differences in the actual hardware.
Droid Hype - Twitter - Google+
* Samsung Galaxy S3 d2vzw - Boop - BMS
* Asus Nexus 7 - TeamEOS Nightly - Trinity


BMS AOSP 4.3/4.4 Kernel
* [d2vzw / d2usc]
* [d2spr]
* [d2att] / [d2tmo]

Omni Rom KK 4.4.2
* [d2vzw]
* [d2att]
 
p00kienrayray
Old
#18  
p00kienrayray's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 30
Posts: 421
Join Date: Dec 2010
Location: Long Beach, CA
Just placed an order. Hope it works with AT&T's medianet.
 
Will of fire
Old
#19  
Will of fire's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 124
Posts: 1,639
Join Date: Apr 2011
Location: union city ca
Quote:
Originally Posted by p00kienrayray View Post
Just placed an order. Hope it works with AT&T's medianet.
Did it work with media net?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-5
Current Phone:Samsung Galaxy S3 i9300, Galaxy SIII ATT...Galaxy nexus maguro...Galaxy S2 epic touch...=D
Old phones:Atrix 4G,Samsung Captivate,Blackberry9700.
 
BananaPhone69
Old
#20  
BananaPhone69's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 22
Posts: 429
Join Date: May 2011
Location: Atlanta
This does work with medianet. Ask anyone with a galaxy nexus.
Android will always have my heart, but iOS stole my soul.
Phones:
Backflip⇨Nexus One⇨iPhone 4⇨Captivate⇨iPhone 4⇨BB Torch⇨Unlocked Vibrant⇨ Focus ⇨iPhone 4⇨Surround⇨Nexus S⇨AriaCM7⇨Galaxy SII⇨iPhone 4S⇨Galaxy NEXUS GSM Employee Edition⇨Unbranded Optimus LTE⇨White Galaxy Nexus W/JellyBean
Tablet:
Transformer Prime
For Sale:
-HP Touchpad 32gb, mint in box with extras
-Optimus LTE Unbranded, phone only, 100% mint.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes