Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

htc dimond flashing problem

OP 262068

3rd May 2012, 10:06 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2012
hi i want to flash my htc touch dimond 2 but when in tri colour mode i conect it to pc . pc giving error usb device not recognised what shoud i do for it becous whithout contecd phone to pc i not able to flash it.
3rd May 2012, 08:12 PM   |  #2  
Hakim Rahman's Avatar
Senior Member
Flag in here
Thanks Meter: 798
 
3,037 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by 262068

hi i want to flash my htc touch dimond 2 but when in tri colour mode i conect it to pc . pc giving error usb device not recognised what shoud i do for it becous whithout contecd phone to pc i not able to flash it.


to resolve it, try installing the ms ActiveSync (for Win XP) or WMDC (Vista and Win 7) on your computer !

ActiveSync ~ http://www.microsoft.com/en-us/downl...ils.aspx?id=15
WMDC ~ http://www.microsoft.com/en-us/downl...ylang=en&id=14
The Following 2 Users Say Thank You to Hakim Rahman For This Useful Post: [ View ]
4th May 2012, 09:17 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2012
i am using windows 7 and i install your given link driver but problem still same any other solution thanks for help dear
4th May 2012, 05:13 PM   |  #4  
Hakim Rahman's Avatar
Senior Member
Flag in here
Thanks Meter: 798
 
3,037 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
to flash the rom does not need to bring the device into botloader, simply connect your phone to your computer and wait until activesync /Windows Mobile Device Center admit and then run instead of .exe file (CustomRUU) at the rom
The Following User Says Thank You to Hakim Rahman For This Useful Post: [ View ]
4th May 2012, 05:58 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2012
first thanks for help bro and in this phone when we switch it on its show htc window then restart so tell me how i flash it its not conected to pc in this condition . i do soft and hard reset on this phone already .give me full prosses link .
4th May 2012, 07:53 PM   |  #6  
Hakim Rahman's Avatar
Senior Member
Flag in here
Thanks Meter: 798
 
3,037 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by 262068

first thanks for help bro and in this phone when we switch it on its show htc window then restart so tell me how i flash it its not conected to pc in this condition . i do soft and hard reset on this phone already .give me full prosses link .

I think, you still can Flash ROM at your device using the Storage Card ! follow the guide at here ~ http://forum.xda-developers.com/show...83&postcount=3
The Following User Says Thank You to Hakim Rahman For This Useful Post: [ View ]
5th May 2012, 09:35 AM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2012
thanks bro i understand all way to flash i download file and put it in blank mmc root dir with change name after that i press down volume key + power key phone start in tri color screen but after that its showing Loading... on screen and nothing more i wait one hour in this condition but nothing happen only loading showing .so what is problem or mistak i do in flashing tell me
5th May 2012, 03:12 PM   |  #8  
Hakim Rahman's Avatar
Senior Member
Flag in here
Thanks Meter: 798
 
3,037 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by 262068

thanks bro i understand all way to flash i download file and put it in blank mmc root dir with change name after that i press down volume key + power key phone start in tri color screen but after that its showing Loading... on screen and nothing more i wait one hour in this condition but nothing happen only loading showing .so what is problem or mistak i do in flashing tell me


previously make sure your MicroSD has formatted to Fat32! to format a memory card you can use the SD Formatter
open your file rom with winrar, Drag and drop ruu_signed.nbh file to a folder on computer then rename ruu_signed nbh. file to TOPAIMG.nbh and copy to memory card
The Following 2 Users Say Thank You to Hakim Rahman For This Useful Post: [ View ]
5th May 2012, 04:25 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2012
plese bro give me a working rom link for this htc touch dimond 2 T5353 phone and thanks for all this help. i tried in this fourm but not able to find which is working perfect or not .








and i use 2gb card is thair any probem with card capacity
Last edited by 262068; 5th May 2012 at 04:35 PM.
7th May 2012, 12:26 AM   |  #10  
Hakim Rahman's Avatar
Senior Member
Flag in here
Thanks Meter: 798
 
3,037 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by 262068

plese bro give me a working rom link for this htc touch dimond 2 T5353 phone and thanks for all this help. i tried in this fourm but not able to find which is working perfect or not .








and i use 2gb card is thair any probem with card capacity

no problem with capacity Card

Maybe you could try with the official rom http://shipped-roms.com/index.php?ca...le&model=Topaz

The Following 2 Users Say Thank You to Hakim Rahman For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes