FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

[Stock Firmware]Restore Barnes & Nobel Nook Tablet 16G 1.4.0 from SDCard

5,225 posts
Thanks Meter: 9,793
 
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
19th March 2012, 02:29 PM |#181  
Quote:
Originally Posted by greenwood625

I rooted my nook tablet with NTV16gbV4_6 before but trying to get to original software. Itried this file got this error i was wondering if someone can tell what i am doing wrong.

See what happens when you "Toggle script asserts"
The Following User Says Thank You to AdamOutler For This Useful Post: [ View ]
 
 
31st March 2012, 12:49 AM |#182  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
It semt to work - but did not work for me !

I have a Nook 1.4.0 that was tweaked to sideload apps. Then with 1.4.2, I mad eseveral attemps to root with indirect method, Albert, Brian. I got some kind of different suystem now but than never worked (neither USB debugging, nor Martket, nor APK installs)

So I tried this acclaim-update.zip and the process semt to go very smooth (installing new software etc). Unfortunately, when it starts again, I get the same broken system as before.
I dont know what do to...

---------- Post added at 01:49 AM ---------- Previous post was at 01:46 AM ----------

PS: ARG - the procedure did not work, yet it seems the N button does no longer work!

So I tried the 8 times reboot with N+Power, and that one relaunched some kind of reinstall that indeed seems to have reset everything to 1.4.0!

Thanks
Last edited by agnes00777; 31st March 2012 at 01:04 AM.
31st March 2012, 02:37 PM |#183  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Unhappy Oh, I need serious help again...
My Tablet is now in no-mode (keeps stocked on B&N "read forever screen) and this resttore no longer works.

- Yesterday, I restored 1.4.0 using this thread method. Worked
- Then I used Albert Wertz s Backup of a rooted 1.4.0 from here
It seems has already OTA bloked
- Then I was to install CM7, and used the CWM flasher apk. That is where somewhere I did a mistake, after backing up and erasing all data, I somehow got in trouble, and restored the old 1.4.0 B&N
- Now I am willing to go back to stage 0, but when I try using this restore it does not work anymore, I guess because my build.prop has been changed in the process
It says "assert.failed: getprop ("ro.product.device" = blaze or somehthing alike.
- The curse is, I cant use other restores I bhave (for some MD5 mismatch after redoing cards etc
- I also cant use ssimple root procedures, as my basic system is coorrupted.

I am lost!
Really would like some help, I'd like find someone I could even pay to coach me back to track!
6th May 2012, 07:02 PM |#184  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
If I used team - b final version of cynogen 7 internally for my 16 gb nook tablet, can I still use Acclaim_upadate.zip to get back to original software. If so can I use it using the recovery mode( install zip from sd card) instead of formatting the sd card And putting the zip file in the root of sd card.

I tried with 2gb scan disk card( fat 32) and it's taking me to recovery mode. When I tried to install zip from sd card I am getting this below error. I don't know what I am doing wrong.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	photo.jpg
Views:	444
Size:	217.2 KB
ID:	1052926  
Last edited by greenwood625; 10th May 2012 at 06:40 PM.
10th May 2012, 02:09 AM |#185  
jalenthejiv's Avatar
Senior Member
Flag Ashland
Thanks Meter: 16
 
Donate to Me
More
help im stuck on the please do not turn off your device

Installing new software. there is a green checkmark

what do i do
10th May 2012, 08:16 PM |#186  
lavero.burgos's Avatar
Senior Member
Flag Guayaquil
Thanks Meter: 1,328
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by greenwood625

If I used team - b final version of cynogen 7 internally for my 16 gb nook tablet, can I still use Acclaim_upadate.zip to get back to original software. If so can I use it using the recovery mode( install zip from sd card) instead of formatting the sd card And putting the zip file in the root of sd card.

I tried with 2gb scan disk card( fat 32) and it's taking me to recovery mode. When I tried to install zip from sd card I am getting this below error. I don't know what I am doing wrong.

Use this with a 4gb sdcard min. , that has been said before and i think is in OP aswell.
This should work over any rom you have installed but first is better if you flash stock recovery by using recovery flasher app by @Indirect (easiest way), dd, terminal emulator app or fastboot (cyanoboot feature).

~ Veronica

---------- Post added at 02:16 PM ---------- Previous post was at 02:09 PM ----------

Quote:
Originally Posted by jalenthejiv

help im stuck on the please do not turn off your device

Installing new software. there is a green checkmark

what do i do

I saw your post you "wiped" all your partitions right meaning you formatted them, am i right?. If so then please read and use one of this methods that is best for you depending on what you really did to your device:

* http://forum.xda-developers.com/show...39&postcount=1

ADVANCED:

* http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1605664

then if you formatted rom partition:

* http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1610069

If you get stuck using those methods please post in the respective thread so we can help you. Good Luck!

~ Veronica
Last edited by lavero.burgos; 11th May 2012 at 04:59 AM.
14th May 2012, 06:58 PM |#187  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
Quote:
Originally Posted by lavero.burgos

Use this with a 4gb sdcard min. , that has been said before and i think is in OP aswell.
This should work over any rom you have installed but first is better if you flash stock recovery by using recovery flasher app by @Indirect (easiest way), dd, terminal emulator app or fastboot (cyanoboot feature).

~ Veronica

---------- Post added at 02:16 PM ---------- Previous post was at 02:09 PM ----------



I saw your post you "wiped" all your partitions right meaning you formatted them, am i right?. If so then please read and use one of this methods that is best for you depending on what you really did to your device:

* http://forum.xda-developers.com/show...39&postcount=1

ADVANCED:

* http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1605664

then if you formatted rom partition:

* http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1610069

If you get stuck using those methods please post in the respective thread so we can help you. Good Luck!

~ Veronica

I even tried with 32gb samsung class10 sdhc card.
17th May 2012, 03:25 PM |#188  
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 142
 
More
after some investigation - factory.zip in /factory is identical to acclaim_update.zip which is different from nook_tablet_1.4.2.zip in the presence of a 423 byte header at the beginning.

So for 8GB units if you do

dd if=nooktablet_1_4_2_update.zip of=acclaim_update.zip bs=423 skip=1

you can get the same effect as long as your MLO & u-boot are OK, to fix that look for succulents cwm and zips in github
7th November 2012, 10:23 PM |#189  
Member
Flag La Paz
Thanks Meter: 2
 
More
Awesome
This totally worked, thank you very much
The Following User Says Thank You to jpvasquez For This Useful Post: [ View ]
6th December 2012, 07:36 AM |#190  
SoCalTiger's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 10
 
More
Newbie question. Just got a Nook Tablet which came with 1.4.3. Can I just follow the instructions in the first post to "downgrade" to 1.4.0? I just want to add the ability to sideload apps and I'm happy.

Any risk I should be aware of? Of the downgrade that is, not the risk of installing random apps.
6th December 2012, 08:13 AM |#191  
satan89's Avatar
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 182
 
More
Quote:
Originally Posted by SoCalTiger

Newbie question. Just got a Nook Tablet which came with 1.4.3. Can I just follow the instructions in the first post to "downgrade" to 1.4.0? I just want to add the ability to sideload apps and I'm happy.

Any risk I should be aware of? Of the downgrade that is, not the risk of installing random apps.

This will only downgrade. You will have to root separately. Follow this link
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1488035
Does both for you.

Sent from my ST21i using xda app-developers app

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes