Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Changing the APN Settings for tethering in ICS.

OP jjdeveau

16th May 2012, 10:51 PM   |  #21  
tgamble160's Avatar
Senior Member
Flag Brackenridge
Thanks Meter: 288
 
1,017 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by kered424

I used the same trick as before to get free tethering. (T-Mobile)

1) Go to settings
2) Go to Mobile Network (tap on the name, not the switch)
3) Go to Access Point Names
4) Add a new APN using epc.tmobile.com
5) Name it anything you want
6) Free wifi tethering!

I'm posting this using my free wifi tether

will this work with an amaze on straight talk? i have the t-moble htc amaze but use straight talk, everythng else works but when try to tether it connects but i cannot access any webpages on my laptop
16th May 2012, 11:59 PM   |  #22  
silverboi17's Avatar
Member
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 4
 
42 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Yup I tried it. Fyi, I updated my phone to tmo ICS thru OTA. Maybe they locked it so we can't delete it? Because on my list, it shows a lock.

However I was able to add the new APN and got tether to work, but can't delete the original settings.

Sent from my HTC Sensation 4G using XDA
17th May 2012, 08:20 AM   |  #23  
PeartFan40's Avatar
Senior Member
Flag South Hadley, Ma. USA
Thanks Meter: 1,405
 
4,053 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Please post all question based threads in the Q&A section. Thank you.

Thread Moved.



"if you choose not to not to decide, you still have made a choice" ~N.P. Rush

Courtesy of my Galaxy Note (i717) using XDA Premiero!
17th May 2012, 05:13 PM   |  #24  
oryan_dunn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 159
 
616 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
It seems a bit unclear, but must you delete the old for this to work? I'm on stock GB, added the new APN, selected it, but still was redirected to the upsell page on my tablet.
18th May 2012, 12:44 AM   |  #25  
Member
Flag Columbia
Thanks Meter: 3
 
44 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
Donate to Me
More
Question ICS OTA
Quote:
Originally Posted by silverboi17

Yup I tried it. Fyi, I updated my phone to tmo ICS thru OTA. Maybe they locked it so we can't delete it? Because on my list, it shows a lock.

However I was able to add the new APN and got tether to work, but can't delete the original settings.

Sent from my HTC Sensation 4G using XDA

I have an Amaze otw and am assuming it will update. When I create the new APN will the phone default to the locked APN, or does the new one override it?
18th May 2012, 01:11 AM   |  #26  
Double0EK's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 910
 
2,127 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by oryan_dunn

It seems a bit unclear, but must you delete the old for this to work? I'm on stock GB, added the new APN, selected it, but still was redirected to the upsell page on my tablet.

You can delete the Stock one or open it and don't "APN Type" and delete "default" it will disable it. From then you should he good to go.

-------------------------------------
Check out my hairless guinea pig
20th May 2012, 07:27 AM   |  #27  
AndroidAutobot's Avatar
Senior Member
Portland OR
Thanks Meter: 136
 
932 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Creating a new apn isn't necessary at all. All you have to do is delete everything in the "apn type" field of the default t mobile data apn. Actually posted about this in a different thread on April 27th. For anyone's convenience -

https://www.youtube.com/watch?v=ZPaI...e_gdata_player

Sent from my HTC_Amaze_4G using xda premium
The Following 3 Users Say Thank You to AndroidAutobot For This Useful Post: [ View ]
27th May 2012, 08:57 PM   |  #28  
Kuime's Avatar
Member
Flag Boston
Thanks Meter: 1
 
43 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by kered424

I used the same trick as before to get free tethering. (T-Mobile)

1) Go to settings
2) Go to Mobile Network (tap on the name, not the switch)
3) Go to Access Point Names
4) Add a new APN using epc.tmobile.com
5) Name it anything you want
6) Free wifi tethering!

I'm posting this using my free wifi tether

it works like a charm.
29th May 2012, 10:29 PM   |  #29  
tgamble160's Avatar
Senior Member
Flag Brackenridge
Thanks Meter: 288
 
1,017 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
I'm using my amaze on straight talk. Everything works perfect mobile data everything works fine. But when I try to tether my tablet or laptop they connect but internet does not work. Any help would be greatly appreciated.

Sent from my rk2818sdk using xda premium
29th May 2012, 10:32 PM   |  #30  
Dark Nightmare's Avatar
Recognized Contributor
Flag WhereEverMyFeetAre
Thanks Meter: 787
 
2,355 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Try the apn settings change.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes