Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Htc Sensation stuck on Boot Loop, please help!

OP jy_ventura

28th May 2012, 07:08 PM   |  #21  
jy_ventura's Avatar
OP Member
Flag Houston!
Thanks Meter: 4
 
67 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by kgs1992

  • Good. You will now be installing 4ext recovery.
  • After recovery has been installed, reboot to recovery.
  • Select wipe|format.
  • Select format all partitions except SD Card.
  • Then install your ROM.

i got 4ext recovery now. did all the steps, now it goes a little further and it gets stuck at the tmobile screen and doesnt go further any suggestions on what to do now...?
Last edited by jy_ventura; 28th May 2012 at 07:19 PM.
28th May 2012, 07:56 PM   |  #22  
kgs1992's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 1,768
 
1,409 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jy_ventura

i got 4ext recovery now. did all the steps, now it goes a little further and it gets stuck at the tmobile screen and doesnt go further any suggestions on what to do now...?

Try Re-installing firmware from http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1459767
If this doesn't solve it, find the right RUU for yourself and run it.
Guide to RUUs in my signature.
Sometimes, partitions get affected over time due to constant flashing of ROMs.
This can be corrected by flashing RUU.
THERE IS NO NEED TO S ON AFTER RUU INSTALLATION.
JUST BOOT UP YOUR DEVICE.
28th May 2012, 08:05 PM   |  #23  
jy_ventura's Avatar
OP Member
Flag Houston!
Thanks Meter: 4
 
67 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by kgs1992

Try Re-installing firmware from http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1459767
If this doesn't solve it, find the right RUU for yourself and run it.
Guide to RUUs in my signature.
Sometimes, partitions get affected over time due to constant flashing of ROMs.
This can be corrected by flashing RUU.
THERE IS NO NEED TO S ON AFTER RUU INSTALLATION.
JUST BOOT UP YOUR DEVICE.


Thank you so much for your help, but this is extremely hard ive been working at this for four nonstop days nothing seems to work when i do the adb my computer doesnt recognize the device im just going to give up
28th May 2012, 08:12 PM   |  #24  
kgs1992's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 1,768
 
1,409 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jy_ventura

Thank you so much for your help, but this is extremely hard ive been working at this for four nonstop days nothing seems to work when i do the adb my computer doesnt recognize the device im just going to give up

Well, don't give up!
There's no saying what your problem could be. I've tried to identify everything one step at a time eliminating one possible source of problem at a time.
Now is not the time to give up.
You must follow those steps. One of them will solve your problem for sure!
PS: I know how frustrating it can be. If you want step by step help, come on over to the IRC channel. (signature)
Last edited by kgs1992; 28th May 2012 at 08:14 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to kgs1992 For This Useful Post: [ View ]
28th May 2012, 09:49 PM   |  #25  
Junior Member
Flag Ljubljana
Thanks Meter: 1
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
I found myself in a same sort of conundrum. I rooted Sensation XE without doing S-off and flashed the OrDroid 8.0.0. ROM. It installed OK and when it gets to the first boot, it's stuck at the HTC Sensation and Beats Audio logo.

I updated to ICS via OTA, and so my hboot version was 1.27.0000, therefore I couldn't use Revolutionary. I rooted it with that One X Toolkit.

I am a total n00b and majorly suck at this.

I don't know whether it's bootloop or not. The logos are completely stationary. As far as I know, it should give some sort of a signal that it's booting (logo flash or something).

Ok, after a bit of research I see the firmware could be the problem. If that's the case, I would need to flash the 3.32 firmware by first getting super CID (11111111). My CID at the moment is HTC_032. When I try to get the super CID with the command prompt, I get the following error thing:

... INFOvreg_set: request is duplicated id 14
INFO pyramid_init_sd, SD card power on ok
INFOsdcc_init_memory_device done
INFO[FAT_ERROR] fat_open_file: can not find SMART_IO.CRD
INFO[JAVACARD_ERR] SMART_IO.CRD cann't find

Anyway, at this point I don't actually know what I'm doing. Mind you, I'm S-on. Does it make any sense... what I'm doing at this point?

I'm using CWM recovery (v5.0.2.0), but PC won't recognize the SD card. Its icon is transparent and by clicking on it, it says 'Please insert a disk".

(Pardon my stand-alone thread. I didn't get a reponse there. )
Last edited by SerRodrick; 28th May 2012 at 10:04 PM.
28th May 2012, 11:16 PM   |  #26  
jy_ventura's Avatar
OP Member
Flag Houston!
Thanks Meter: 4
 
67 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by kgs1992

Well, don't give up!
There's no saying what your problem could be. I've tried to identify everything one step at a time eliminating one possible source of problem at a time.
Now is not the time to give up.
You must follow those steps. One of them will solve your problem for sure!
PS: I know how frustrating it can be. If you want step by step help, come on over to the IRC channel. (signature)


after this last push i decided to try it one more time...and i got it! thanks sooooo much my phone is working now and i probably wont be changing roms anymore lol thanks so much for everything
28th May 2012, 11:30 PM   |  #27  
kgs1992's Avatar
Recognized Contributor
Flag Mumbai
Thanks Meter: 1,768
 
1,409 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by jy_ventura

after this last push i decided to try it one more time...and i got it! thanks sooooo much my phone is working now and i probably wont be changing roms anymore lol thanks so much for everything

You're welcome..
Please give us a fair chance to help you. We will always come up with solutions or atleast put you in the right direction.
Last edited by kgs1992; 29th May 2012 at 09:11 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to kgs1992 For This Useful Post: [ View ]
28th May 2012, 11:51 PM   |  #28  
Junior Member
Flag Ljubljana
Thanks Meter: 1
 
15 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
I hereby thank tinky and kgs1992 for helping me solve my problem above. I needed to switch to 4ext recovery and flash the ROM again. Lesson learned.

Thumbs up for this great community!
The Following User Says Thank You to SerRodrick For This Useful Post: [ View ]
29th May 2012, 02:19 AM   |  #29  
jy_ventura's Avatar
OP Member
Flag Houston!
Thanks Meter: 4
 
67 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Thanks so much!!! I'd be so lost without ya!

Sent from my HTC Sensation 4G using XDA
29th May 2012, 02:19 AM   |  #30  
jy_ventura's Avatar
OP Member
Flag Houston!
Thanks Meter: 4
 
67 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Agree!

Sent from my HTC Sensation 4G using XDA

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
boot loop, htc, rooted, sensation, tmobile
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes