Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,501 Members 48,502 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Reboots during CWM backup

Tip us?
 
JihadSquad
Old
#1  
JihadSquad's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 244
Posts: 1,585
Join Date: Oct 2011
Location: Madison, WI
Default Reboots during CWM backup

For the last 3 times in a row I have attempted a CWM backup the phone always reboots when it gets to "backing up dbdata". Does anyone know what's wrong?
 
JihadSquad
Old
(Last edited by JihadSquad; 14th April 2012 at 07:00 PM.)
#2  
JihadSquad's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 244
Posts: 1,585
Join Date: Oct 2011
Location: Madison, WI
OK now I am trying another CWM backup and it reboots randomly in the process.
I will DIE for our cause!
VZW Galaxy S4 - Stock
 
Zerg The Bear
Old
#3  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 67
Join Date: Oct 2010
I had a similar problem a little while ago. I never was watching the phone during the backup, so I don't know what was happening when it would reboot, but the phone did reboot during the backup process.

The way I fixed it was by mounting /data and /datadata, in addition to /system after CWM started. Once I did that, the backup happened successfully and didn't reboot the phone.

I do have to do this every time I enter CWM to perform a backup or restore.

Hopefully this helps.
 
timmetal6669
Old
#4  
timmetal6669's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter 2010
Posts: 2,684
Join Date: Apr 2012
Location: Redlands CA

 
DONATE TO ME
Please say your not using cm9 or cwm touch
 
JihadSquad
Old
#5  
JihadSquad's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 244
Posts: 1,585
Join Date: Oct 2011
Location: Madison, WI
Quote:
Originally Posted by timmetal6669 View Post
Please say your not using cm9 or cwm touch
What is cwm touch? And no I just use Imnuts' cwm.
I will DIE for our cause!
VZW Galaxy S4 - Stock
 
lifenexus
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 47
Posts: 225
Join Date: Sep 2010
Location: Mangalore
Bumping an old thread. I fixed this backup reboot error. I did a fix permissions in CWM and mounted /data /emmc /sdcard etc that was not mounted and it worked. I t happened to me twice and this is how i fixed it
 
JihadSquad
Old
#7  
JihadSquad's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 244
Posts: 1,585
Join Date: Oct 2011
Location: Madison, WI
Quote:
Originally Posted by lifenexus View Post
Bumping an old thread. I fixed this backup reboot error. I did a fix permissions in CWM and mounted /data /emmc /sdcard etc that was not mounted and it worked. I t happened to me twice and this is how i fixed it
Actually the underlying problem was a bad download. All 3 charges that I flashed this to have this problem, and when I redownloaded it it fixed the problem.

Sent from my handheld Linux computer using electromagnetic radiation.
I will DIE for our cause!
VZW Galaxy S4 - Stock
 
lifenexus
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 47
Posts: 225
Join Date: Sep 2010
Location: Mangalore
Interesting note. Thanks. I got report that there is an issue with cyanogen mod 9 and Cwm on the i9100g and it's under consideration for a fix. So that's my story so far :)

Sent from my GT-I9100G using Tapatalk 2

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Choose from Over a Thousand Battery Styles with 3Minit Battery Mod

The battery style in stock Android looks pretty dull. It doesn’t … more

Organize Your Cloud Storage Files with Unclouded

Cloud storage services like Dropbox or Google Drive have grown in popularity dramatically … more

XDA Xposed Tuesday: Blur Your System Notification Panel – XDA Developer TV

Listen, we love innovative applications and modules that … more

Android 4.4.3 Begins Rolling Out to European HTC One M8

Shortly after the USA Unlocked and Developer Editions of the HTC One M8 received the … more