Post Reply

Euro Lumia 800 on ATT 3g?

OP mi123645

21st April 2012, 01:47 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
10 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Would the device work on ATT 3g+? If not, is it possible to flash the firmware with the US variant of the 800?

Sent from my Radar 4G using XDA Windows Phone 7 App
21st April 2012, 03:10 AM   |  #2  
anseio's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 141
 
742 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by mi123645

Would the device work on ATT 3g+? If not, is it possible to flash the firmware with the US variant of the 800?

Sent from my Radar 4G using XDA Windows Phone 7 App

The EU Lumia 800 (RM-801) does not have the AT&T 850MHz 3G bandwidth. Flashing the firmware for the US variant (RM-819) will not solve the problem. We've already tried it.

You'll only get what's available on the 1900MHz 3G band.
1st June 2012, 09:32 PM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by anseio

The EU Lumia 800 (RM-801) does not have the AT&T 850MHz 3G bandwidth. Flashing the firmware for the US variant (RM-819) will not solve the problem. We've already tried it.

You'll only get what's available on the 1900MHz 3G band.

Are you completely sure?
Here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1483217

It says that it could enable 850mhz in a EU 900mhz lumia 800 one.

It works?

EDIT:
Sorry, the main post of the thread was not updated, last comments says it does not work.

Too bad!.
Last edited by Braian87b; 1st June 2012 at 10:43 PM. Reason: Mistake
2nd June 2012, 04:18 PM   |  #4  
anseio's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 141
 
742 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by Braian87b

Are you completely sure?
Here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1483217

It says that it could enable 850mhz in a EU 900mhz lumia 800 one.

It works?

EDIT:
Sorry, the main post of the thread was not updated, last comments says it does not work.

Too bad!.

So glad you read through that thread. I was one of the people there doing the experiment and have the perfect physical location to know the differences between RM-801 and RM-819 coverage/function.
2nd June 2012, 09:00 PM   |  #5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by anseio

So glad you read through that thread. I was one of the people there doing the experiment and have the perfect physical location to know the differences between RM-801 and RM-819 coverage/function.

It says that it improves speed:

Quote:

Test Results:
....
-Big improvement on Cellular data. Network B/W on Rogers 3G jumped from 3-4Mbps to 11-12Mbps. This means High speed is working.

Here I have Hdspa but the "H" never appeared on my Lumia I only have "E" (edge), if I update it will start working?
3rd June 2012, 08:51 AM   |  #6  
anseio's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 141
 
742 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Quote:
Originally Posted by Braian87b

It says that it improves speed:



Here I have Hdspa but the "H" never appeared on my Lumia I only have "E" (edge), if I update it will start working?

You don't get to update, you get to flash. You start over with a fresh OS. You're welcome to try it, at your own risk. If it works, great. If not, then flash the correct firmware.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes