FORUMS

Galaxy S6 & Edge get €100 Price Cut—New Models Incoming

Samsung has dropped the price of both the Galaxy S6 and S6 Edge by … more

How To Port Fully Featured Sony Xperia Z4 Camera

Xperia Z4’s hardware may not impress, but its software is definitely … more

Experimental TWRP Available For Moto G 2015

XDA Senior Member squid2 has posted experimental builds of TWRP for the Moto G … more

Sunday Debate: How Can We Get a No-Compromise Phone?

Join us in a fun Sunday Debate on Compromises. Come with your opinions and … more

Euro Lumia 800 on ATT 3g?

10 posts
Thanks Meter: 0
 
By mi123645, Junior Member on 21st April 2012, 01:47 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Would the device work on ATT 3g+? If not, is it possible to flash the firmware with the US variant of the 800?

Sent from my Radar 4G using XDA Windows Phone 7 App
 
 
21st April 2012, 03:10 AM |#2  
anseio's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 141
 
More
Quote:
Originally Posted by mi123645

Would the device work on ATT 3g+? If not, is it possible to flash the firmware with the US variant of the 800?

Sent from my Radar 4G using XDA Windows Phone 7 App

The EU Lumia 800 (RM-801) does not have the AT&T 850MHz 3G bandwidth. Flashing the firmware for the US variant (RM-819) will not solve the problem. We've already tried it.

You'll only get what's available on the 1900MHz 3G band.
1st June 2012, 09:32 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by anseio

The EU Lumia 800 (RM-801) does not have the AT&T 850MHz 3G bandwidth. Flashing the firmware for the US variant (RM-819) will not solve the problem. We've already tried it.

You'll only get what's available on the 1900MHz 3G band.

Are you completely sure?
Here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1483217

It says that it could enable 850mhz in a EU 900mhz lumia 800 one.

It works?

EDIT:
Sorry, the main post of the thread was not updated, last comments says it does not work.

Too bad!.
Last edited by Braian87b; 1st June 2012 at 10:43 PM. Reason: Mistake
2nd June 2012, 04:18 PM |#4  
anseio's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 141
 
More
Quote:
Originally Posted by Braian87b

Are you completely sure?
Here:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1483217

It says that it could enable 850mhz in a EU 900mhz lumia 800 one.

It works?

EDIT:
Sorry, the main post of the thread was not updated, last comments says it does not work.

Too bad!.

So glad you read through that thread. I was one of the people there doing the experiment and have the perfect physical location to know the differences between RM-801 and RM-819 coverage/function.
2nd June 2012, 09:00 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by anseio

So glad you read through that thread. I was one of the people there doing the experiment and have the perfect physical location to know the differences between RM-801 and RM-819 coverage/function.

It says that it improves speed:

Quote:

Test Results:
....
-Big improvement on Cellular data. Network B/W on Rogers 3G jumped from 3-4Mbps to 11-12Mbps. This means High speed is working.

Here I have Hdspa but the "H" never appeared on my Lumia I only have "E" (edge), if I update it will start working?
3rd June 2012, 08:51 AM |#6  
anseio's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 141
 
More
Quote:
Originally Posted by Braian87b

It says that it improves speed:



Here I have Hdspa but the "H" never appeared on my Lumia I only have "E" (edge), if I update it will start working?

You don't get to update, you get to flash. You start over with a fresh OS. You're welcome to try it, at your own risk. If it works, great. If not, then flash the correct firmware.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes