Post Reply

ICS test firmware tackling Wi-Fi and HDMI issues

OP courville

17th June 2012, 09:25 PM   |  #171  
Shano56's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 548
 
1,384 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Ncyde47

@theguy

I found a solution for that problem. Kind of because it will still be not smooth but you can decide on what orientation its `lagging`
Lets say you never use your device upside down..
Then hold it upside down, select a new background and then it will only lag if youre on that orientation, where you selected your wallpaper.
Sry for bad english :)
Sent from my ARCHOS 80G9 using XDA

thats an interesting solution! i'll try it out
17th June 2012, 09:28 PM   |  #172  
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
197 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Pls let me know if it works for you as well

Sent from my ARCHOS 80G9 using XDA
17th June 2012, 09:38 PM   |  #173  
Shano56's Avatar
Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 548
 
1,384 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Quote:
Originally Posted by Ncyde47

Pls let me know if it works for you as well

Sent from my ARCHOS 80G9 using XDA


are the lag you guys experience on the homescreen or the app drawer
17th June 2012, 10:01 PM   |  #174  
Senior Member
Thanks Meter: 34
 
197 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
On me it was both, but homescreen was way more noticeable.

Sent from my ARCHOS 80G9 using XDA
18th June 2012, 10:07 PM   |  #175  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
103 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by zando2712

I am having the same problem.

Archos Media Center for Gen9 has problems streaming smb and uPnP shares.
Wifi signal drops. Router reboots.

AMC works pretty well when streaming to my Gen7 Archos 5 IT.
Wifi signal does not drop. Router does not reboot.

Changed my router to Medialink Wireless N Router MWN-WAPR150N

http://www.amazon.com/gp/product/B00...ls_o03_s00_i00

I no longer have WiFi drops.
(I had to switch WPS off because G9 would not connect with it enabled)
SMB streaming works quite well.

AMC UPnP streaming of video does not work with G9 (audio streaming works). I get an error before file starts playing ("Cannot play video. File is damaged or incomplete"). BubbleUPnP with BSPlayer works quite well.

AMC still works pretty well when streaming to my Gen7 Archos 5 IT.
Last edited by zando2712; 18th June 2012 at 10:47 PM.
18th June 2012, 10:47 PM   |  #176  
Member
Thanks Meter: 2
 
36 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by zando2712

Changed my router to Medialink Wireless N Router MWN-WAPR150N

I'm glad that you've found a solution, but as for me, I'll probably go back to the stable 4.0.6, since it seemed to work correctly in that.
19th June 2012, 08:13 AM   |  #177  
Extreme_One's Avatar
Senior Member
Flag Southampton
Thanks Meter: 101
 
216 posts
Join Date:Joined: May 2012
Thumbs up Still no GPS but otherwise ... great!
Since installing latest 4.0.6test my 80 GO has been rock solid! It hasn't locked up one single time in the week or so I have been using his ROM.

With 4.0.6 official I would experience frequent lockups/reboots; sometimes 3 or 4 times a day! So this issue is fixed here.

I just wish I could achieve satellite lock; that's the only issue I have now.
19th June 2012, 10:53 AM   |  #178  
gen_scheisskopf's Avatar
Senior Member
Flag Poznań
Thanks Meter: 243
 
1,085 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Quote:
Originally Posted by zando2712

AMC UPnP streaming of video does not work with G9 (audio streaming works). I get an error before file starts playing ("Cannot play video. File is damaged or incomplete").

Does this video use mpeg2 codec? If yes- did you buy the codec or Cinemapack plugin?
19th June 2012, 01:23 PM   |  #179  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
103 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by gen_scheisskopf

Does this video use mpeg2 codec? If yes- did you buy the codec or Cinemapack plugin?

None of my videos, whatever the codecs, stream through UPnP using the Archos Video app on my G9.
I bought the codecs so plugins should not be an issue.
SMB streaming of the same videos works.

Using BubbleUPnP and another video app like BSPlayer works very well.
Last edited by zando2712; 19th June 2012 at 01:33 PM.
20th June 2012, 03:55 AM   |  #180  
Member
Thanks Meter: 2
 
36 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
None of the videos I watch use the MPEG2 or ac3 codecs either. So even with the update to 4.0.7, I'm still having periodic drops. The thing is, it reconnects right away, so it usually isn't a problem for most apps, even web browsers are usually okay.

But, even though it connects again right away, it's still enough to make the media center app drop the stream from my SMB shares, so my problem is due to the fact that the media center app only ever saves your position on the video you're streaming when you interact with the app, or just touch the screen to pop up the menu. So, an easy way to fix the problem would be to add some code to the media center app that saves your position without you having to interact with the interface.
It should do this especially when the stream is lost due to things such as wifi dropping, because I don't think it'd be hard to grab the latest position before it dropped and make that the resume position so it starts off where it was before the wifi dropped.

Since Archos really pushes the entertainment thing in their marketing, I'd really like to see little things like that being added to the media center app, and maybe in the future the way it reacts to a stream being dropped could be handled differently too.

Courville, care to comment on this any? I'd love to hear your thoughts on this, especially concerning the tracking of video position for videos streamed from SMB

Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk 2

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes