5,596,128 Members 33,626 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Can't run adb shell!

Tip us?
 
serkejal
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Sep 2009
Default Can't run adb shell!

hi have this problem...
when i run "adb shell" the output is :

exec '/system/bin/sh' failed: No such file or directory (2)

its normal? ho i can fix it?

some details
tft101g
firm. 9.2.2.6
 
mrevankyle
Old
#2  
mrevankyle's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 533
Posts: 1,502
Join Date: Jan 2011
Location: Victoria, BC
where are you trying to run the shell from?
Galaxy Note II-OmniRom Asus Transformer- Stockish(Media Center)
"Thank the devs, Thank the contributors"
 
serkejal
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Sep 2009
i try from ubuntu, arch and win7..
but the problem is on the tab
terminal emulator app crash and in /system/bin there isnt any sh

ps : with my other android i have no problem with adb
 
Thing O Doom
Old
#4  
Thing O Doom's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 717
Posts: 1,529
Join Date: Mar 2012
Location: Phoenix

 
DONATE TO ME
If /system/bin has no sh file that's probably the problem.

Try placing sh in /system/bin (I attached it). Should help fix the problem if that's where it exists.
Attached Files
File Type: zip sh.zip - [Click for QR Code] (148.6 KB, 321 views)
Is a B3ast?
NvFlash for B70+ Devices - Windows/Linux
PERI: A one-click Root and Recovery installer for .27 or less -- by me
The General ASUS Transformer tf101 Help Thread -- Ask Here

Device -- Asus Transformer TF101
Currently crack flashing...
KAT Kernel
Device -- Nexus 7
ReVOLT with TWRP
Franco kernel
--
If you need my help in a topic I have replied too but forgotten about, please quote my post and I will see it. Thanks for patience, I'm very busy c:
 
serkejal
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Sep 2009
thanks but...this is the core of the problem
with last update i lost the root, ota rootkeeper dont work, so i cant write in system, i don't now how its possibile that i lost sh, but every method for rooting not working now (because adb shell not work).
I stunned by this!! i dont how whar i can do....
 
Thing O Doom
Old
#6  
Thing O Doom's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 717
Posts: 1,529
Join Date: Mar 2012
Location: Phoenix

 
DONATE TO ME
Have you tried a factory reset and reinstall, that's about all I can think of to fix adb shell at this point, aside from waiting for a new update that includes it.
Is a B3ast?
NvFlash for B70+ Devices - Windows/Linux
PERI: A one-click Root and Recovery installer for .27 or less -- by me
The General ASUS Transformer tf101 Help Thread -- Ask Here

Device -- Asus Transformer TF101
Currently crack flashing...
KAT Kernel
Device -- Nexus 7
ReVOLT with TWRP
Franco kernel
--
If you need my help in a topic I have replied too but forgotten about, please quote my post and I will see it. Thanks for patience, I'm very busy c:
 
toupeiro
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jun 2012
you may check /system/xbin in the offchance it was relocated...
 
serkejal
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Sep 2009
factorty reset doesn't help! still not found
and yes i find it in xbin but without root i can cp it
 
Thing O Doom
Old
#9  
Thing O Doom's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 717
Posts: 1,529
Join Date: Mar 2012
Location: Phoenix

 
DONATE TO ME
I guess a terminal app would need to specifically look for it in xbin.
I don't know how this would work, I'd say you need to wait for the next OTA.
Is a B3ast?
NvFlash for B70+ Devices - Windows/Linux
PERI: A one-click Root and Recovery installer for .27 or less -- by me
The General ASUS Transformer tf101 Help Thread -- Ask Here

Device -- Asus Transformer TF101
Currently crack flashing...
KAT Kernel
Device -- Nexus 7
ReVOLT with TWRP
Franco kernel
--
If you need my help in a topic I have replied too but forgotten about, please quote my post and I will see it. Thanks for patience, I'm very busy c:
 
serkejal
Old
#10  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 13
Join Date: Sep 2009
yeah..
i have download the last update from the asus site, and after the update sh is in the rigth place
Terminal emulator work again
its strange that i can reflash an update that was already installed but...now work and bye asus its time for cocking
tanks to all

The Following User Says Thank You to serkejal For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Fix the Ambient Light Issues on Your Google Nexus 5 using Xposed

The Google Nexus 5 is a great and rather popular device. This LG-produced … more

Google Glass XE16 Update Factory Image and Rooted Bootloader Now Available

You may recall that early yesterday, we talked about the XE16 … more

Add Swipe Utilities to Your App with SimpleFingerGestures Library

Gestures have become an increasingly important element in smartphone UI … more