Post Reply

[GT-S6802]All Discussion for Ace Duos (GSM+GSM)

OP championswimmer

28th June 2012, 10:52 AM   |  #1  
i don't know if this thread exists but here i'm making it anyways

i wish to develop for this phone as my friend just bought one of this GT-S6802 phones lately.

You can post all development/discussion/news info right here on this thread and ask for any help too
28th June 2012, 10:54 AM   |  #2  
and the first question is....
it runs GB right? and an ICS update is on the cards if i'm not wrong?


any official methods to root this phone ?
28th June 2012, 07:09 PM   |  #3  
voom's Avatar
Member
Thanks Meter: 9
 
51 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Hi! Glad to see the Ace Duos is being tackled by developers It is starting to show up in Germany these days, with the first shipments available end of next week... I alread ordered mine and am looking forward to whatever you come up with here (esp. root)

I see you are in India; while researching about the Ace Duos I realized, that there seem to be two different versions in India: The I589 esp. with a weaker camera and weaker processor, less storage space and Froyo - and the S6802 with 5MP cam, GB, 3GB storage etc. which is what we are going to see in Europe. Both came out this year in India?
Last edited by voom; 28th June 2012 at 07:17 PM.
The Following User Says Thank You to voom For This Useful Post: [ View ]
28th June 2012, 07:20 PM   |  #4  
aadroid.dev's Avatar
Senior Member
Flag XDA- 24/7
Thanks Meter: 174
 
301 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by voom

Hi! Glad to see the Ace Duos is being tackled by developers It is starting to show up in Germany these days, with the first shipments available end of next week... I alread ordered mine and am looking forward to whatever you come up with here (esp. root)

I see you are in India; while researching about the Ace Duos I realized, that there seem to be two different versions in India: The I589 esp. with a weaker camera and weaker processor, less storage space and Froyo - and the S6802 with 5MP cam, GB, 3GB storage etc. which is what we are going to see in Europe. Both came out this year in India?


The I589 is a duos with CDMA+GSM sim.
While the S6802 is a GSM+GSM version.....

And I589 came out in Q1 this year, and the S6802 came out in Q2
The Following User Says Thank You to aadroid.dev For This Useful Post: [ View ]
28th June 2012, 07:30 PM   |  #5  
voom's Avatar
Member
Thanks Meter: 9
 
51 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Does that mean the I589 has one sim for phone and one for data only? If that is the case, why, with lesser specs all around, is it the same price or even more expensive than the S6802?
29th June 2012, 08:29 AM   |  #6  
I589 has one SIM for GSM and the CDMA is usually built in (CDMA connections usually do not have a SIM)
both can be used for calls.
data on any one of them but one at a time not both simultaneously

S6802 (on which i intend to develop) is GSM + GSM
you can use data on both but 3G can be used only on one sim at a time ;p


i am looking to develop for the S6802 only.
if there are too many requests for the I589 i may support that too
29th June 2012, 08:34 AM   |  #7  
voom's Avatar
Member
Thanks Meter: 9
 
51 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
I suppose the need for the S6802 will be much bigger, because it will be available all over the world; also, it seems the I589 runs Froyo, so that would be completely different things...
29th June 2012, 08:35 AM   |  #8  
aadroid.dev's Avatar
Senior Member
Flag XDA- 24/7
Thanks Meter: 174
 
301 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Quote:
Originally Posted by voom

Does that mean the I589 has one sim for phone and one for data only? If that is the case, why, with lesser specs all around, is it the same price or even more expensive than the S6802?

Quote:
Originally Posted by championswimmer

I589 has one SIM for GSM and the CDMA is usually built in (CDMA connections usually do not have a SIM)
both can be used for calls.
data on any one of them but one at a time not both simultaneously

It has two sim slots, a CDMA and a GSM sim

ANd it is priced at around the a 1000INRs lesser than the GSM GSM version
30th June 2012, 10:20 AM   |  #9  
system.img's Avatar
Senior Member
Flag Chennai
Thanks Meter: 485
 
2,170 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Ace duos wont get ICS. It uses an Armv6 processor too and Samsung wont provide ics to those type of devices. Only Ace 2 has been confirmed to get ics.

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
6th July 2012, 03:23 PM   |  #10  
voom's Avatar
Member
Thanks Meter: 9
 
51 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Though the Ace will probably not get ICS oder JB oficially, a CM9 or CM10 is not out of the question, or is it?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes