FORUMS

Android M Preview Images – XDA TV

Android M preview images are available. That and much more news is covered by Jordan when he … more

I/O Summary: How Android M Handles Power And Charging

In the spirit of improving the core Android experience, Google is changing Android … more

I/O Summary: Google Photos App

At I/O 2015, Google tackled the information problem in mobile once more, this time through … more

I/O Summary: Development, Play Store, The Next Billion

VP of Engineering Jen Fitzpatrick began talking about what Google is doing to … more

Full root for A10x and A5xx ICS. Simple method.

Thanks Meter: 382
 
By ZeroNull, Senior Member on 5th March 2012, 02:24 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
5th July 2012, 06:48 AM |#211  
OP Senior Member
Flag Omsk
Thanks Meter: 382
 
More
Quote:
Originally Posted by Romman0

Acer A100 Service rom http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1721954

This I have seen. It is no different from the firmware with the same number received over the air (update for ICS 1.014). Except for two things:
1. In the installations script - formating of the partition '/data'
2. Added some APK package in Chinese language
In all other respects this is a common firmware.
 
 
5th July 2012, 06:49 AM |#212  
pio_masaki's Avatar
Recognized Contributor
Flag Surprise, Az
Thanks Meter: 3,665
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Romman0

Acer A100 Service rom http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1721954

That one. I flashed it and its generally a production rom that seems meant for Singapore, but the interesting thing is a few extra apps that look geared for repair or diagnostics. It has a boot loader blob, which is what I meant about looking that one over it may not be secured and let something useful slip. I didn't let it install as I didn't know if I could get back out of it.

I couldn't gain root by the usual means of mempodroid so I couldn't back them up. I didn't mess with it to much but its easy enough to flash again.

Tapatalked from my Galaxy S II.
5th July 2012, 07:21 AM |#213  
OP Senior Member
Flag Omsk
Thanks Meter: 382
 
More
Quote:
Originally Posted by pio_masaki

That one. I flashed it and its generally a production rom that seems meant for Singapore, but the interesting thing is a few extra apps that look geared for repair or diagnostics. It has a boot loader blob, which is what I meant about looking that one over it may not be secured and let something useful slip. I didn't let it install as I didn't know if I could get back out of it.

I couldn't gain root by the usual means of mempodroid so I couldn't back them up. I didn't mess with it to much but its easy enough to flash again.

Tapatalked from my Galaxy S II.

I looked this firmware. With regard to service of utilities, apparently did not notice (check again). Root-rights received through the last update of my method.
The Following 2 Users Say Thank You to ZeroNull For This Useful Post: [ View ]
20th July 2012, 03:29 PM |#214  
Member
Flag Bronx
Thanks Meter: 3
 
More
A100 done!
Thanks! it works flawless and fast.
21st July 2012, 04:21 PM |#215  
Deshabilitado's Avatar
Senior Member
Flag Puebla
Thanks Meter: 139
 
More
cant update the SU binary on superuser, how can i update it? or is it ok if i stay without update it?

says that it cant mount system r/w ...
Last edited by Deshabilitado; 21st July 2012 at 04:52 PM.
21st July 2012, 05:21 PM |#216  
pio_masaki's Avatar
Recognized Contributor
Flag Surprise, Az
Thanks Meter: 3,665
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Deshabilitado

cant update the SU binary on superuser, how can i update it? or is it ok if i stay without update it?

says that it cant mount system r/w ...

If super user is working, don't worry about updating the binary.

Tapatalked from my A100 - CM10
The Following User Says Thank You to pio_masaki For This Useful Post: [ View ]
21st July 2012, 05:35 PM |#217  
Deshabilitado's Avatar
Senior Member
Flag Puebla
Thanks Meter: 139
 
More
Quote:
Originally Posted by pio_masaki

If super user is working, don't worry about updating the binary.

Tapatalked from my A100 - CM10

thanks pio! i knew that u will come and help (again) this noob
23rd July 2012, 12:33 AM |#218  
dwsco's Avatar
Senior Member
Flag Playa Del Carmen
Thanks Meter: 10
 
More
I'm hoping this is a fixable problem....

Bought the A100 on Friday, rooted and unlocked no problem. Decided today to try a new ROM so installed the custom recovery and it seemed fine.

HOWEVER... I obviously goofed somewhere because when I turn on the tab it goes immediately to the screen that has small white writing at the top left - Bootloader version 0.03.06-ics (unlock mode) and the green acer and stops...

Anyone help me out here?
23rd July 2012, 01:21 AM |#219  
pio_masaki's Avatar
Recognized Contributor
Flag Surprise, Az
Thanks Meter: 3,665
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by dwsco

I'm hoping this is a fixable problem....

Bought the A100 on Friday, rooted and unlocked no problem. Decided today to try a new ROM so installed the custom recovery and it seemed fine.

HOWEVER... I obviously goofed somewhere because when I turn on the tab it goes immediately to the screen that has small white writing at the top left - Bootloader version 0.03.06-ics (unlock mode) and the green acer and stops...

Anyone help me out here?

It was either a bad download, bad flash or you didn't wipe. In my SIG take a read at the guide there.

For now, go back into recovery, wipe data system cache dalvik cache then flash the ROM again.

Also, I hope you backed up just for events like this.

If it still does not flash correctly download the ROM again and then flash.

Tapatalked from my Galaxy S II - CM10
The Following User Says Thank You to pio_masaki For This Useful Post: [ View ]
23rd July 2012, 01:28 AM |#220  
dwsco's Avatar
Senior Member
Flag Playa Del Carmen
Thanks Meter: 10
 
More
Quote:
Originally Posted by pio_masaki

It was either a bad download, bad flash or you didn't wipe. In my SIG take a read at the guide there.

For now, go back into recovery, wipe data system cache dalvik cache then flash the ROM again.

Also, I hope you backed up just for events like this.

If it still does not flash correctly download the ROM again and then flash.

Tapatalked from my Galaxy S II - CM10

Thanks for the response. While I was waiting I tried a bunch of things and finally (just about 5 minutes ago) managed to install a stock ROM by copying the update.zip to an external SD and booting. Just checking that all is working right now but it was a little heart stopping for a while there. I may pause for a day or two before trying again

Thanks again.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes