Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,283 Members 38,487 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[ROM][GT-P31XX][4.0.4] CyanogenMod 9 official nightly builds

Tip us?
 
Tsjoklat
Old
(Last edited by Tsjoklat; 10th July 2012 at 09:37 PM.)
#331  
Tsjoklat's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2,207
Posts: 1,615
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by adix82 View Post
By the way it happen, the same thing happen to me. I was using application PPS TV. While streaming for the first 5 min, it happened. U are not alone.
Thank you. Now I am sure it is software related. It looks like a buffer overflow of some kind. I am going to test video streams to try and find more info to track this down. This is the second time I rebuilt my tab because of this. Any help is appreciated.

Edit:

Upon further testing, I have found that this problem does not occur when I re-encode the mp4's that I download. This is the file information of a non-working video file:

Code:
MPlayer SVN-r29237-4.4.1 (C) 2000-2009 MPlayer Team

Playing The.Colbert.Report.2012.06.26.Richard.Ford.HDTV.x264-LMAO.[VTV].mp4.
libavformat file format detected.
ID_VIDEO_ID=0
[lavf] Video stream found, -vid 0
ID_AUDIO_ID=1
[lavf] Audio stream found, -aid 1
VIDEO:  [avc1]  720x404  24bpp  29.970 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
ID_FILENAME=The.Colbert.Report.2012.06.26.Richard.Ford.HDTV.x264-LMAO.[VTV].mp4
ID_DEMUXER=lavfpref
ID_VIDEO_FORMAT=avc1
ID_VIDEO_BITRATE=0
ID_VIDEO_WIDTH=720
ID_VIDEO_HEIGHT=404
ID_VIDEO_FPS=29.970
ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
ID_AUDIO_FORMAT=255
ID_AUDIO_BITRATE=0
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
ID_LENGTH=1289.56
ID_SEEKABLE=1
ID_CHAPTERS=0
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
ID_VIDEO_CODEC=ffh264
==========================================================================
Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
ID_AUDIO_BITRATE=128000
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
Selected audio codec: [faad] afm: faad (FAAD AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
==========================================================================
AO: [pulse] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
ID_AUDIO_CODEC=faad
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 404 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
ID_VIDEO_ASPECT=1.7822
VO: [xv] 720x404 => 720x404 Planar YV12 
A:   1.8 V:   1.8 A-V: -0.000 ct:  0.022   0/  0 16%  1%  0.7% 0 0 
Exiting... (Quit)
ID_EXIT=QUIT
Here is the file information of a working video file with almost the exact same specs:

Code:
Playing The.Colbert.Report.2012.06.26.Richard.Ford.HDTV.x264-LMAO.[VTV].ENC.mp4.
libavformat file format detected.
ID_VIDEO_ID=0
[lavf] Video stream found, -vid 0
ID_AUDIO_ID=1
[lavf] Audio stream found, -aid 1
VIDEO:  [avc1]  720x404  24bpp  29.970 fps    0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
ID_FILENAME=The.Colbert.Report.2012.06.26.Richard.Ford.HDTV.x264-LMAO.[VTV].ENC.mp4
ID_DEMUXER=lavfpref
ID_VIDEO_FORMAT=avc1
ID_VIDEO_BITRATE=0
ID_VIDEO_WIDTH=720
ID_VIDEO_HEIGHT=404
ID_VIDEO_FPS=29.970
ID_VIDEO_ASPECT=0.0000
ID_AUDIO_FORMAT=255
ID_AUDIO_BITRATE=0
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
ID_LENGTH=1289.47
ID_SEEKABLE=1
ID_CHAPTERS=0
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
==========================================================================
ID_VIDEO_CODEC=ffh264
==========================================================================
Opening audio decoder: [faad] AAC (MPEG2/4 Advanced Audio Coding)
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/8.33% (ratio: 16000->192000)
ID_AUDIO_BITRATE=128000
ID_AUDIO_RATE=48000
ID_AUDIO_NCH=2
Selected audio codec: [faad] afm: faad (FAAD AAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio))
==========================================================================
AO: [pulse] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
ID_AUDIO_CODEC=faad
Starting playback...
VDec: vo config request - 720 x 404 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
ID_VIDEO_ASPECT=1.7822
VO: [xv] 720x404 => 720x404 Planar YV12 
A:   4.4 V:   4.4 A-V:  0.000 ct:  0.021   0/  0  8%  1%  0.6% 0 0 
Exiting... (Quit)
ID_EXIT=QUIT
Notice that there is only one value that differs from these two files:

One file is ID_LENGTH=1289.56 and one file is ID_LENGTH=1289.47. So, there is a bug in the sections parser? When the video is re-encoded, the framerate/bitrate now becomes constant (which masks the problem). I think the problem has to do with the firmware not being able to handle the variation in the framerate/bitrate of the video.

This is how I re-encoded to fix the buffer overflow:

Code:
mencoder "$FILE" -o "$NOEXT".ENC.mp4 -sub "$NOEXT".srt -subcp cp1252 -utf8 -vf scale=1024:600::::::1,harddup -oac faac -faacopts mpeg=4:object=2:raw:br=128 -of lavf -lavfopts format=mp4 -ovc x264 -x264encopts bitrate=832:nocabac:level_idc=30:bframes=0:threads=auto:turbo=0:global_header:subq=5:frameref=6:partitions=all:trellis=1:chroma_me:me=umh -fontconfig -font "Trebuchet MS" -subfont-outline 1 -subfont-text-scale 2 -sub-bg-alpha 0 -subfont-blur 0.5 -sub-bg-color 0 -subpos 99 -subalign 2
Best Regards.
The Following User Says Thank You to Tsjoklat For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ksh20480
Old
#332  
ksh20480's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 98
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Default Please help!!!!

I am in India. I have a tab2 p3100. Downloaded LE1 & LF1 both with the pit file (signed_espresso_20120220_16G.pit). Have CM9 installed. When i flash either of thestock ROM with/without the pit file and with/without the re-partition checked and i select P3100DDALE1_P3100ODDALE1_P3100DDLE1_HOME.tar.md5 as PDA. After flashing completes via odin v1.87 my tab2 restarts and gets stuck on the Samsung logo.

Can someone tell me if i am doing something wrong?
 
jimbo.levy
Old
#333  
jimbo.levy's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 190
Posts: 660
Join Date: Sep 2011
Location: London
Hi,

I've been using this as my daily since it was released and have noticed two, very trivial bugs.

Apologies in advance if these have already been pointed out/fixed.

1) Apollo doesn't recognize any music files that I have. It is empty and unable to do anything.

2) There seems to be a slight framework issue with the browser's address bar. Thumbnail attached...



Thanks for your time,

Jim

Sent from my Samsung Galaxy Tab 2 7.0 with CyanogenMod 9 using Tapatalk 2
Current Device(s):

Samsung Galaxy S4 i9505

Retired Devices:

HTC Rezound
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Tab 2.0 7"
 
Jleeblanch
Old
#334  
Jleeblanch's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 388
Posts: 639
Join Date: Feb 2012
Location: Milton, VT
Just bought myself this Tab over the weekend! I was excited to see there was plenty of development going on already!

Flashed this rom earlier today and am VERY impressed with its stability!!

I'm especially loving life because I also have a Motorola Photon running CM9-ICS_4.0.4 (AOKP variant) and now I have the G-Tab 2 and they look quite similar

My G-Tab 2


My MoPho 4G


Typed on my Samsung Galaxy Tab-2 7.0 running CM9-ICS_4.0.4 using T-talk 2.0
 
glenroebuck
Old
#335  
Senior Member
Thanks Meter 62
Posts: 371
Join Date: Mar 2011
Location: Cleveland
i get the Required DRM not supported msg when I try to run Hulu Plus, I have set ad block off but still get it any ideas?
 
nphil
Old
(Last edited by nphil; 10th July 2012 at 08:51 AM.)
#336  
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 161
Join Date: Feb 2008
Quote:
Originally Posted by Tsjoklat View Post
I did not encode any myself. I just downloaded my daily TV shows from torrents. The problem is that it seems to happen with all of my shows, not just one.

Could the variable framerate in NTSC TV shows cause the problem?
I take back what I said earlier, I can confirm I have this problem too with my h264 encoded video files, BUT it's only an issue when using h/w accelerated playback. So far I've only tried MX player, and using software playback I can play my video files fine. This is obviously not an ideal solution due to battery issues and 720p playback is choppy.

Good work on pinpointing the issue, I will try and re-encode my files and see if the issue persists. I think the encoding settings are pretty much the same in the torrent scene, so this might explain why we have the same issues.
 
ksh20480
Old
#337  
ksh20480's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 98
Join Date: May 2008
Location: Mumbai
Question Please help

I am in India. I have a tab2 p3100. Downloaded LE1 & LF1 both with the pit file (signed_espresso_20120220_16G.pit). Have CM9 installed. When i flash either of thestock ROM with/without the pit file and with/without the re-partition checked and i select P3100DDALE1_P3100ODDALE1_P3100DDLE1_HOME.tar.md5 as PDA. After flashing completes via odin v1.87 my tab2 restarts and gets stuck on the Samsung logo.

Can someone tell me if i am doing something wrong?
 
booda3000
Old
#338  
Senior Member
Thanks Meter 31
Posts: 506
Join Date: Oct 2009
Location: Oklahoma
Quote:
Originally Posted by ksh20480 View Post
I am in India. I have a tab2 p3100. Downloaded LE1 & LF1 both with the pit file (signed_espresso_20120220_16G.pit). Have CM9 installed. When i flash either of thestock ROM with/without the pit file and with/without the re-partition checked and i select P3100DDALE1_P3100ODDALE1_P3100DDLE1_HOME.tar.md5 as PDA. After flashing completes via odin v1.87 my tab2 restarts and gets stuck on the Samsung logo.

Can someone tell me if i am doing something wrong?
Can u boot into recovery and wipe cahe or factory reset?
 
rothshek
Old
#339  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 44
Join Date: Mar 2011
waiting for new update. cheer up.....
 
shinydesert
Old
#340  
shinydesert's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 81
Posts: 389
Join Date: Jan 2011
Location: Saint Louis,MO
I admit I am too concerned about the wifi,but, is there any way to enhance it a little bit or this is related to the hardware?

Thanks.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes