Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,962 Members 50,388 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Resources] Flashing your First GSM Raphael Rom (For Noobs)

Tip us?
 
mskip
Old
#11  
mskip's Avatar
Retired Senior Moderator - OP
Thanks Meter 13,685
Posts: 11,162
Join Date: Mar 2008
Location: Norfolk

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by respider View Post
might sound stupid, but I think you should say what RUU means and what it is...

first time I flashed hardSPL I couldnt find what this RUU means (while reading steps before flashing).
I started flashing without knowing what it was, when I opened the .exe its title was self-explaining, but its hard to know before starting... because the .exe name is not RUU or something like that

Sorry for bad english!
Done. Thanks for the input
 
7boo
Old
#12  
7boo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 132
Join Date: Oct 2007
Location: Kentucky
Thanks great guide!

Wish i had this my 1st time flashing i was confused as ever
Galaxy Note 2 (Current) iPhone 5, iPhone 4s, Atrix , HD7, iPhone 4, Evo, Google Nexus One, HD2, Touch Pro 2, Touch Pro
----------
http://i7.photobucket.com/albums/y283/3boo/7booxda.jpg
----------
Samsung Galaxy Note 2
Certified Windows Mobile Specialist - 09
ROM: Stock AT&T
Radio: Stock
Storage Card: 32GB MicroSD
 
Captchunk
Old
#13  
Captchunk's Avatar
Member
Thanks Meter 0
Posts: 67
Join Date: Oct 2008
Location: Phoenix
Thanks for taking the time to write this guide for all of the noobs (like me ). I'm still unsure whether I'm willing to gamble right away with my Fuze next month, but I've made sure this thread is bookmarked in case I decide to take the plunge!
 
Coromoto
Old
#14  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 47
Join Date: Aug 2008
What should one do if using the MicroSD card method and the Olinex HardSPL says Loading... No Image File!
HTC Touch Pro SN: 832K...
ROM: ROMeOS2 v1.40.1 WWE
(Stock rom: 1.90.401.1 WWE dated 08/01/08)
Radio version: 1.02.25.19 Protocol version: 52.33.25.17U
 
mskip
Old
#15  
mskip's Avatar
Retired Senior Moderator - OP
Thanks Meter 13,685
Posts: 11,162
Join Date: Mar 2008
Location: Norfolk

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Coromoto View Post
What should one do if using the MicroSD card method and the Olinex HardSPL says Loading... No Image File!
you cant flash HardSPL via microSD Card
 
lmeyers
Old
#16  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 12
Join Date: Jun 2007
Location: Houston, TX
Default Bricked Fuze?

I was using OliPro Rapheal Unlocker and seemed to have bricked myself. (my fault, I understand the risk) I'm not a total newbee, but first time I ran into this. Any ideas how to get past a Upgrade ROM code error? Updated from 8525 to Fuze.
AT&T Tilt 2
|WWE|RHO||Jan 26| Energy™-.¸¸.·´¯ 6.5|21916 / 6.5.X|29007 * Sense 2019

AT&T FUZE (Lost in Denver)
|RAPH|ROM|6.5|WWE| ★ EnergyROM 'Photon' (23504/21864) ★ |Nov 8|Manila 2.1 / Titanium
Radio 1.14.25.05

Previous AT&T 8525
ROM: vp3G's v3.0 "BBC" (What a Chef)
 
mskip
Old
#17  
mskip's Avatar
Retired Senior Moderator - OP
Thanks Meter 13,685
Posts: 11,162
Join Date: Mar 2008
Location: Norfolk

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by lmeyers View Post
I was using OliPro Rapheal Unlocker and seemed to have bricked myself. (my fault, I understand the risk) I'm not a total newbee, but first time I ran into this. Any ideas how to get past a Upgrade ROM code error? Updated from 8525 to Fuze.
I dont recognize the SPL version in your signature is it from Oli's Sim/CID Unlocker?

Can you explain exactly what you have done to your phone and when you bricked it please. Also can you load your Rom up or does it get stuck.

Have you tried flashing the HardSPL from Step1?
 
scotchua
Old
(Last edited by scotchua; 22nd November 2008 at 03:13 AM.)
#18  
scotchua's Avatar
Retired Senior Moderator
Thanks Meter 2
Posts: 3,222
Join Date: Aug 2007
Location: Ketchikan, Alaska
Quote:
Originally Posted by lmeyers View Post
I was using OliPro Rapheal Unlocker and seemed to have bricked myself. (my fault, I understand the risk) I'm not a total newbee, but first time I ran into this. Any ideas how to get past a Upgrade ROM code error? Updated from 8525 to Fuze.
If you flashed the hardspl, then you should be fine and should not have done any lasting damage. You didn't read the part of the instructions that tell you that you must first flash a 1.01 version of the att radio. You can get that here:

http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=v3q7csfizy

If you don't then you get the rom upgrade error. Just put your phone into bootloader (tri-color screen), and flash that radio. Also, as always, questions about specific roms, apps, etc should be posted in the thread they came from. That is where all the people most knowledgable about the subject are most likely to read it.

@Mskip, i think that SPL is for his 8525 not his fuze.
 
mskip
Old
#19  
mskip's Avatar
Retired Senior Moderator - OP
Thanks Meter 13,685
Posts: 11,162
Join Date: Mar 2008
Location: Norfolk

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by scotchua View Post
If you flashed the hardspl, then you should be fine and should not have done any lasting damage. You didn't read the part of the instructions that tell you that you must first flash a 1.01 version of the att radio. You can get that here:

http://www.rapidspread.com/file.jsp?id=v3q7csfizy

If you don't then you get the rom upgrade error. Just put your phone into bootloader (tri-color screen), and flash that radio. Also, as always, questions about specific roms, apps, etc should be posted in the thread they came from. That is where all the people most knowledgable about the subject are most likely to read it.

@Mskip, i think that SPL is for his 8525 not his fuze.
oh ok lol thanks for the input scot
 
Coromoto
Old
(Last edited by Coromoto; 23rd November 2008 at 01:52 AM.)
#20  
Member
Thanks Meter 0
Posts: 47
Join Date: Aug 2008
Quote:
Originally Posted by mskip View Post
you cant flash HardSPL via microSD Card
I did know and realize that, and your walkthrough doesn't give instructions for that either, but rather for flashing a ROM using the mSD method.

I was referring to flashing a new ROM from the MicroSD card and getting this error message in the HardSPL Bootloader screen. The ROM image has the proper name (RAPHIMG.nbh) but isn't seen by the OliNex bootloader.
HTC Touch Pro SN: 832K...
ROM: ROMeOS2 v1.40.1 WWE
(Stock rom: 1.90.401.1 WWE dated 08/01/08)
Radio version: 1.02.25.19 Protocol version: 52.33.25.17U

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes